Spalinový odtahový ventilátor

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
thovt

Re: Spalinový odtahový ventilátor

#91 Nový příspěvek od thovt »

Aby dobře fungoval komín a kotel (vyjímka plynové kotle s nuceným odtahem spalin) musí být z venku přiveden dvojnásobnou trubkou zvenku čerství vzduch.
Když je zabědněná místnost odkud má komín vzduch brát.
Když je komín výšky do 4,5m otvor měl dvojnasobný oproti standartní velikosti
Čím delší komín tím lepší tah při zachovaní standartní velikosti otvoru.

doca

#92 Nový příspěvek od doca »

potřeboval bych radu - nemám zaizolovanou trubku která jde přímo z kotle do komína, je to nerezová roura 200 mm a potřeboval bych ji něčím obalit aby neohřívala okolní hadice a elektriku a taky z důvodu lepřího tahu - dělá se na to nějaká speciální vata, nebo můžu použít obyčejnou, nemusím dodávat že když roztopím kotel na max tak je pěkně horká, nevím aby se obyč vata nějak neseškvařila, nebo nedejbože chytla, ale to u kamenný vaty asi nehrozí, měla by být asi ohnivzdorná, moc se v této oblasti nevyznám. děkuji

Lubos_kr

#93 Nový příspěvek od Lubos_kr »

Prvni odkaz Duckduckgo (obdoba Googlu)

Pro nesystémové použití, tj. izolace kouřovodů se používají rohože na drátěném pletivu Orstech DP nebo desky Orstech pro obdélníkové průřezy kouřovodů.

https://www.isover.cz/aplikace/technick ... ace-kominu
Lubos

_luky_

#94 Nový příspěvek od _luky_ »

U každé izolace je napsané, jakou teplotu vydrží.
Já jsem zašel do nejbližší prodejny pro kominíky, kde mají i malou výrobu. Uřízli mi jakou izolaci jsem chtěl a kolik přesně jsem chtěl.

atony1

#95 Nový příspěvek od atony1 »

ahojte..tak vsetkym taha dobre kotol? :) :) ma niekto tento ventilator http://www.izolace-topeni.cz/Kotleakamn ... ventilator alebo podobny, pretoze ja ma viadrus 26 ato je katastrofa :pistol: :vztek:
tiez v tomto kotli ked prilozim drevo su plamene aj meter v komine..neposkodili by ventilator?

bourač

#96 Nový příspěvek od bourač »

doca: tu rouru můžeš klidně obalit skelnou nebo minerální vatou, omotat vázacím drátem. Celková tloušťka 6 - 8cm. Tyto vaty spolehlivě vydrží teplotu doruda rozžhavené roury. Po dlouhodobém používání se trochu poškodí vrstvička (několik mm) které přiléhají na trubku. Kvůli designu můžeš povrch vaty zvenku omotat alobalem. Taky existuje hliníková samolepící páska, na to že je to hliník vydrží taky hodně.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

imaginaro

#97 Nový příspěvek od imaginaro »

Běž za kominikem a popros ho o vatu abrasil, mám to taky kolem kouřovodu. Jinak například vata co se dává kolem šamotových vložek do komína na to není vhodná, stačí jí i sálavé teplo cca 200°C a začne hnědnout a nepříjemě čpět(smrdět), mám to vyzkoušeny. Abrasil se dává i kolem tavících, nebo do nahřívacích pecí kde je běžně několik set stupňů.
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

jkjirka

Re: Spalinový ventilátor

#98 Nový příspěvek od jkjirka »

Tomas6 píše: stř zář 12, 2018 11:49 am Nemá někdo zkušenosti s tímhle http://www.kvalitnikotle.cz/odtahovy-ve ... 0-mm-p2432 ?
Loni jsem dával větší kotel,odtah má 200 mm,komín mám taky 200mm,ale čtvercový a nevymazaný z cihel.
Mám nepatrně problém s tahem,hlavně při zátopu a taky když je venku teplo a praží slunko na komín. To není možné skoro zatopit a kouří se víc z kotle jak z komínu. Vím že ideálně by bylo asi vyvrtat, vyvložkovat komín,ale to je teď mimo moje fin. možnosti.
Čau. Tak vyzkoušel jsi ho?

Tomas6

#99 Nový příspěvek od Tomas6 »

Nedošlo na to. Takže ne
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“