Zetor 25 Sadař

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
anton30

Re: Zetor 25 Sadař

#166 Nový příspěvek od anton30 »

dobre si sa do toho pustil. ale veniec vyzera este celkom OK..minimalne, ked to porovnam s mojim
mam otazku. ked chytis do ruky ten drazkovy hriadel, ktory vychadza z prevodovky, mas tam radialnu volu?

Jaro25

#167 Nový příspěvek od Jaro25 »

Nejaká badateľná vôla tam je vždy, ten hriadeľ je tenký a dlhý, tak má to uloženie také volnejšie. Preto má ložisko ak v kľukovke.

Heroldak

#168 Nový příspěvek od Heroldak »

minimální tak 1mm

anton30

#169 Nový příspěvek od anton30 »

to by este mohlo byt v pohode. ja som mal "hore dole" volu snad 5 mm. a tie dve gulickove loziska, v ktorych je ten hriadel v prevodovke umiestneny boli vysypane..celkom bez klietky. das nove aspon do klukovky a mozes jazdit.

Ursus 73

#170 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Super, že si to nafotil 8) niekomu sa to môže zísť . Ten ozubený veniec je v pohode nato, koľko to má rokov :ano:
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

Heroldak

#171 Nový příspěvek od Heroldak »

Tak chyba nemocné packy spojky odhalena-((((nikde jsem nenašel náhradní díl jedině celý kryt od překupníka.
Obrázek

rosch8

#172 Nový příspěvek od rosch8 »

vybrusit V-*ecko a zavarit. Poriadne, aj o stit z oboch stran...

mihi

#173 Nový příspěvek od mihi »

To prasknutie ale vypadá čerstné...
Možno by som diel mal, ale ako ku Tebe?? :-/
Mihi

Heroldak

#174 Nový příspěvek od Heroldak »

Huž to mám zavařené,dnes nastvavím dle příručky MONTÁŽ TRAKTORU ZETOR 25 ty pacičky urobím speciálku na ložisko a jak dojde od kluků z Vrádišta krytka spojkoveho ložiska budu dávat dohroma, jen ještě špekuluju ja přesně vystředit lamelu na střed,protože to musím dotáhnout asi aby byla mezera kolem toho věnce stejná.

Peter768

#175 Nový příspěvek od Peter768 »

Na to je prípravok...tu vo fóre ho nájdeš ...je tol gulatina stočená na priemer do lložiska kluky a druhý priemer je stočený na vnútorný priemer unášača lamely.

Britt

#176 Nový příspěvek od Britt »

Kdo jste dneska ráno mazal se sadařem přes Nymburk? :) Žvejkám si takhle u řezníka pečené koleno na pivu a najednou slyším nezaměnitelný zvuk a kolem se přehnala moc pěkná 25.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Heroldak

#177 Nový příspěvek od Heroldak »

Tak dnes spojka po týdnu nervů abych se trefil na ten tisícehran hotovo, jak není rovná podlaha a prostředky stojí to za prd a dens mi Joke25 psal že chlapiska z Vrádišta mě už hlavičku udělaly tak zítra budu dávat dohromady, ale stejně si myslím že to zas nějak pojebu, nemám dáno do vínku prostě a ještě dotaz spojka mě bere stejně až od půlky ikdyž jsem ju nastavil těsně od těch pacek viz foto.
Obrázek

rosch8

#178 Nový příspěvek od rosch8 »

mne sa vidi, ze to mas dost daleko od pacok. Ked mas pruzinky, ktore tahaju domcek dozadu, tak si mozes dovolit mensiu volu medzi loziskom a packami.

Míra Z 25

#179 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Ta vůle stačí 2 - 3 mm, když to máš pojištěné pružinami. Nastavil jsi podle návodu packy? Je to tuším nějakých skoro 80 mm od roviny setrvačníku...

Heroldak

#180 Nový příspěvek od Heroldak »

Míru mám podle příručky, už nastavuje vše podle knížek na 71mm, včera jsem dotahl hlavu, dal těsnění pod kozlíky a vůle na pístech tak 3mm asi o tu výšku tesnění, tak to zítra nastavím jen ta jedna tyčka jě nějak v boku a abych si nemyslel že už je vše ok tak mě zas dnes nešly vstřiky, když jsem trysky oddělal tak to jen tak trošku plivalo, no zkusím je namontovat a startovat a uvidím, minule to taky nebzlo nic moc a to jsou seřízené asi opravdu rozdělám všechny věci už mě právě chybí jen regulátor a čerpadlo.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“