Vyorávač brambor
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Vyorávač brambor
housp: Aji by mě zajímalo, jak to dopadlo se sháněním nového pásu jednořádkového vyorávače.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
- Zetor5211
Zdravím, chci se zeptat mám dvouřádkový vyorávač brambor TEK typ Z 609, jak je to s přepravou po silnici musí mít pojištění nebo je to jako nesené nářadí za traktor? děkuji za radu
Zetor 5211, zetor 7211, BSS P53S, BSS P73S a nesené nářadí
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Dle zákona by mělo mít každé nářadí za, před, bokem traktoru své "osvědčení o provozu na pozemních komunikacích" a tažené i pojistky. Předpokládám, že to osvědčení nemáš. Tím pádem je pojistka vyhození peněz, v případě průseru dá pojištovna ruce pryč
- Zetor5211
Osvědčení nemám ale má to výrobní štítek s výrobním číslem a na to by mělo jít udělat pojištění... co vím tak třeba u nás v agru rozmetadlo RUR 5 má jen vyrobní číslo a mají na to udělané pojištění taky, Tak alespoň mít to pojištění kdyby mě náhodou zastavila hlídka
Zetor 5211, zetor 7211, BSS P53S, BSS P73S a nesené nářadí
Pokud nemáš osvědčení kde jsou napsané vyjimky pro přívěsný stroj musí mít koncové osvětlení a na boku odrazky podle dnešní legislativy a ještě pnematiky musí minimalní předepsaný vzorek.
Pojistka je plnitelná , musíš si to pojistit jako specialní zemědělský stroj.
Když to doplníš blikacím světlem https://www.e-safetyshop.eu/detail.asp? ... gIVI_D_BwE káždemu je jasné že něco jede pomalu. Já to dávám na pluh i na vozejk.
Pojistka je plnitelná , musíš si to pojistit jako specialní zemědělský stroj.
Když to doplníš blikacím světlem https://www.e-safetyshop.eu/detail.asp? ... gIVI_D_BwE káždemu je jasné že něco jede pomalu. Já to dávám na pluh i na vozejk.
letos to není vyorávaní brambor , to je paříš dakar, vyořeš a za 2 minuty se ti ukaže z mlhy prachu pole
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
To chce trochu pokropit vodou , už to nepraší a nestracíš vzácnou ornici.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Zetor5211: Půjde, určitě ji každá pojištovna udělá ráda. Jedné hlídce to stačit bude, druhé ne. Při ťuknutí to stačit nebude. Viz výše
ovsem pokud by ho zrovna ztratil .............
Osvedceni na zemedelske stroje , pokud vyrobce zanikl vydava prislusny urad s rozsirenou pusobnosti, tedy opora v zakone tu je.
Pojisteni nektery pojistovny chtej na cely rok - da se do 14 dni, pokud se sjedna po telefonu vypovedet.
Osvedceni na zemedelske stroje , pokud vyrobce zanikl vydava prislusny urad s rozsirenou pusobnosti, tedy opora v zakone tu je.
Pojisteni nektery pojistovny chtej na cely rok - da se do 14 dni, pokud se sjedna po telefonu vypovedet.
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
Zdravím, zajimalo by mne kde přesně zákon dnes říká, že závěsné, tedy ne tažené s vlastním podvozkem, musí mít technické osvědčení, pokud je mi známo, vše co je na traktoru zavěšeno nikdy potřebě osvědčení o provozu na komunikaci nepodléhalo. A o nutnosti pojistit takové nářadí rovněž nemohu nikde najít zmínku. Aby to bylo jasné mám například na mysli zavěšený postřikovač. Samozřejmě není řeč o osvětlení které postřikovač zakryje a o výstražných tabulkách....
Děkuji, je to jistě obsáhlý materiál, nějaká adresace v něm na můj konkrétní dotaz?
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Uvedu ti příklad z praxe: traktor s neseným pluhem, zezadu do mně napálil osobák, policii zajímalo, zda mám platnou TP na traktoru, jinak nic, pluh je nezajímal.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
Ano takto me to kdys ucili v autoskole, co traktor nese je soucasti traktoru a kryje to pojistka a TP traktoru, co traktor vlece musí mit tp a pojistku