Zetor 25 Sadař
Re: Zetor 25 Sadař
dobre si sa do toho pustil. ale veniec vyzera este celkom OK..minimalne, ked to porovnam s mojim
mam otazku. ked chytis do ruky ten drazkovy hriadel, ktory vychadza z prevodovky, mas tam radialnu volu?
mam otazku. ked chytis do ruky ten drazkovy hriadel, ktory vychadza z prevodovky, mas tam radialnu volu?
Nejaká badateľná vôla tam je vždy, ten hriadeľ je tenký a dlhý, tak má to uloženie také volnejšie. Preto má ložisko ak v kľukovke.
minimální tak 1mm
to by este mohlo byt v pohode. ja som mal "hore dole" volu snad 5 mm. a tie dve gulickove loziska, v ktorych je ten hriadel v prevodovke umiestneny boli vysypane..celkom bez klietky. das nove aspon do klukovky a mozes jazdit.
Super, že si to nafotil niekomu sa to môže zísť . Ten ozubený veniec je v pohode nato, koľko to má rokov
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
vybrusit V-*ecko a zavarit. Poriadne, aj o stit z oboch stran...
To prasknutie ale vypadá čerstné...
Možno by som diel mal, ale ako ku Tebe??
Možno by som diel mal, ale ako ku Tebe??
Mihi
Huž to mám zavařené,dnes nastvavím dle příručky MONTÁŽ TRAKTORU ZETOR 25 ty pacičky urobím speciálku na ložisko a jak dojde od kluků z Vrádišta krytka spojkoveho ložiska budu dávat dohroma, jen ještě špekuluju ja přesně vystředit lamelu na střed,protože to musím dotáhnout asi aby byla mezera kolem toho věnce stejná.
Na to je prípravok...tu vo fóre ho nájdeš ...je tol gulatina stočená na priemer do lložiska kluky a druhý priemer je stočený na vnútorný priemer unášača lamely.
Kdo jste dneska ráno mazal se sadařem přes Nymburk? Žvejkám si takhle u řezníka pečené koleno na pivu a najednou slyším nezaměnitelný zvuk a kolem se přehnala moc pěkná 25.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Tak dnes spojka po týdnu nervů abych se trefil na ten tisícehran hotovo, jak není rovná podlaha a prostředky stojí to za prd a dens mi Joke25 psal že chlapiska z Vrádišta mě už hlavičku udělaly tak zítra budu dávat dohromady, ale stejně si myslím že to zas nějak pojebu, nemám dáno do vínku prostě a ještě dotaz spojka mě bere stejně až od půlky ikdyž jsem ju nastavil těsně od těch pacek viz foto.
mne sa vidi, ze to mas dost daleko od pacok. Ked mas pruzinky, ktore tahaju domcek dozadu, tak si mozes dovolit mensiu volu medzi loziskom a packami.
Ta vůle stačí 2 - 3 mm, když to máš pojištěné pružinami. Nastavil jsi podle návodu packy? Je to tuším nějakých skoro 80 mm od roviny setrvačníku...
Míru mám podle příručky, už nastavuje vše podle knížek na 71mm, včera jsem dotahl hlavu, dal těsnění pod kozlíky a vůle na pístech tak 3mm asi o tu výšku tesnění, tak to zítra nastavím jen ta jedna tyčka jě nějak v boku a abych si nemyslel že už je vše ok tak mě zas dnes nešly vstřiky, když jsem trysky oddělal tak to jen tak trošku plivalo, no zkusím je namontovat a startovat a uvidím, minule to taky nebzlo nic moc a to jsou seřízené asi opravdu rozdělám všechny věci už mě právě chybí jen regulátor a čerpadlo.