Brambory
Re: Brambory
Zdravím, chci se zeptat, byl jsem se podívat na brambory a ze začátku pole tak 1/4 natě úplně leží, povadle, najde se i mezitím ještě i stojící, ale listy zvadlé, je to jenom na 1/4 pole a ještě sem ta místama, nesetkal se s tím někdo? Díky
Dotaz je moc obecný, asi bramory trpí suchem zalij je večer když není takové vedro nebo brzy rano.
-
no sláva..déšt do květu,ted ho potřebujou.....
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Ahoj,Matúš píše:O to ide, pokiaľ je hnoj neprehnitý, tak sa ti tam vysemenia buriny. A nič v zlom ale pole, ktoré nevidelo 20 rokov hnoj, to už je trochu extrém.
Napríklad poliaci, ktorí majú ešte kyslejšiu pôdu, ako my tu na Orave, robia tak, že dajú hnoj, o dva roky vápno, o 2 hnoj atď.
Nejaké zemiaky ešte kopať nebudeš? Možno pojdeme so synom na Oravu. A nevieš poradiť nejaké cyklotrasy? Syn rád bicykluje, len dosť rizikovo, nerád ho vidím na ceste kadiaľ lietajú autá.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.
Nazdar, kopať budem, keď budú dozreté. Bežne to býva v septembri, ale toho roku to vidím na august.
Cyklotrasu ti môžem odporučiť, ide jedna s Trstenej až do Nowego Targu do PL, dokopy má asi 80 km. Je tam krásne, výhľady na Roháče, cez Chocholów s ich typickou zrubovou architektúrou atď. A odporúčam prísť pozrieť aj do Oravského hája.
Cyklotrasu ti môžem odporučiť, ide jedna s Trstenej až do Nowego Targu do PL, dokopy má asi 80 km. Je tam krásne, výhľady na Roháče, cez Chocholów s ich typickou zrubovou architektúrou atď. A odporúčam prísť pozrieť aj do Oravského hája.
Dnes brambory posekané a tak středa - čtvrtek půjdou ven. Letos jsou nějak brzo, sadil jsem 10.4.
Minulý týden jsem vykopal jeden řádek na jídlo a vypadá to na pořádnou úrodu.
Minulý týden jsem vykopal jeden řádek na jídlo a vypadá to na pořádnou úrodu.
Vladimír2 píše: To máš akú odrodu srdiečkovú?
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.
Konečně jsem dopřebíral brambory a letošní výnos je 850 - 900kg (včetně drobných) z 65kg zasazených.
Zatím do brambor nejdu,jsou krásně zelené, ani nelehký,tak není kam zpechat
Zetor 6718 DEEP RED
Zato mě se dala plísen do natě a to jsem stříkal.
Nu asi to budu muset požnout a pak uvidím.
Rád bych je tam eště alespon měsíc nechal aleale
Nu asi to budu muset požnout a pak uvidím.
Rád bych je tam eště alespon měsíc nechal aleale
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
My vyrážíme o víkendu. Brambory jsou suchý, musím zrušit objednávku na postřik. Asi tak o měsíc a půl dřív než obvykle, čekám prd výnos. A nevím čím to, řekl bych sucho, ale pršelo dost
-
Také máme úplně natě pryč a to jsem také poctivě stříkal. Nejhorší je to, že to začíná i v těch vedrech zarůstat plevelem. Počkám až se drobet ochladí, teď na vybírání prdím.
Zetor 5611
Fendt F12HL
Bibošuv špalíčkovač v.č.278
Paletizační vidle do 3.bodu, PAJ 1V-sklopka, Nesené brány a smyk,
Fekál 3m3, Fahr KM22
Fendt F12HL
Bibošuv špalíčkovač v.č.278
Paletizační vidle do 3.bodu, PAJ 1V-sklopka, Nesené brány a smyk,
Fekál 3m3, Fahr KM22
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
My jdem 16(17)-20, to už se dá...
Tak dnes prišiel rad na naše zemiaky Agria. Zasadených 175kg vyoraných viac ako 2tony a malých je minimálne množstvo