Vyorávač brambor

pluhy, kultivátory, brány, bramborářská technika , secí stroje, ...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
padesátka

Re: Vyorávač brambor

#616 Nový příspěvek od padesátka »

Hodně záleží jakou máš zem u mně by to nefungovalo já bych musel brambory ještě dohrabávat ručně.Jinak je to pěkný ale všimni si když zastaví jak skrz ty pruty ještě samovolně propadává hlína podle mně je to spíš do písčitého políčka.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#617 Nový příspěvek od Atlan »

Daj fotku vyoravaca co ma teraz.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

RVTZS

#618 Nový příspěvek od RVTZS »

Fotku u sebe zrovna žádnou nemám :( ale jedná se o originální vyorávací pluh brambor, co se prodává k tera vari.
Jinak hlínu máme sice tvrdší, ale nikdy to není vyloženě jak beton... Brambory nám sází dědy kamarád traktorem s ruční sazečkou.

Už mi to nedalo a dneska jsem se pustil do něčeho samo domo... Výjimečně mám trochu času, že nejsem zas v práci, tak jsem se do toho pustil, tak beru co dům dává a zkouším to nějak "zbastlit", tak snad seženu vše potřebné, aby to aspoň plnilo svůj smysl, protože vzhledově to bude něco... :D
Jsem ještě mladej kluk (23), kterého baví něco kutit, tak si to aspoň vyzkouším a uvidím jak to dopadne, protože svářečka (elektroda) není zrovna můj kamarád oproti CO2, které doma bohužel nemáme, protože pořizovací cena mi přijde vysoká a z bazaru bych klidně nějaké COčko vzal, ale nevyznám se v tom, které je dobré a tak...

pajik

#619 Nový příspěvek od pajik »

My jsme meli u vari totok https://www.zahradales-nj.cz/eshop/vari ... i-avb-400/
Zadna slava to nebyla rozsirili jsme to navarili delsi roxory a jaks taks to slo ted mame nesenyho certa za zetorem a parada kdyz to prezenu s rychlosti brabory mame az na louce :D

Jinak jestli neco kutis a bavi te svaret urcite do CO2 penize dej ulechci ti to hromadu prace... Me je 28... A prvni CO2 jsem si koupil asi ve 20 byl to einhell tenkrat me pripadal jako suoer stroj... S nicim jinym krom elektrody jsem tenkrat nesvarel ale asi po 5ti letech odesel spalilo se trafo kdyz sem svarel stipacku tak jsem poridil Kühtreiber kit 3000 a te einhell byla jen prskavka je to stroj parametrama a vyuzitelnosti uplne nekde jinde sice s cenou taky ale vyolati se to...

thovt

#620 Nový příspěvek od thovt »

RVTZS
AVB 400VB je náhražka vyoravače s usporou materialu .
Radlice by spravně by měla být prohnutá směrem dolu , tažna čast měla být až za prosypacími pruty nebo na boku jako u čerta.
Tímhle jsem se také zabíval, nakonec jsem udělal pořadný vyorávač o pár stranek zpět.

RVTZS

#621 Nový příspěvek od RVTZS »

Pajik: My máme doma kvalitní elektrodu za 20 tisíc, jen mi to s ní tolik nejde no, a hlavně je i zatrest to, že nemám samozatmívací kukli, chtěl jsem si jí už pořídit, ale každej mě odrazuje od samozatmívačky za 800 kč, že mám dát ruce pryč (jo chápu, že to není top), ale pokud svářím něco 3x, 4x do roka, tak by to mělo bohatě postačit ne?

RVTZS

#622 Nový příspěvek od RVTZS »

Jinak tu radlici, co jsi na ní hodil odkaz, tak přesně tu doma máme, jen v červeném od Vari no... :)

DYK

#623 Nový příspěvek od DYK »

Jen teda se nenechte zmást informací, že kravský čert se pozná že má dřevěnou skříň. Není to pravda.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

pajik

#624 Nový příspěvek od pajik »

Jj ja taky svarim tak 3-4x do roka podle toho co zrovna delam ted se chystam delat vlek za traktor tak bude zase svareniho kupa... Jinak k tej kukle kup jakoukoli samostmivaci ve kterej jdou menit baterky ke to zase uplne o necem jinem :) mas obe ruce volne

housp

vyoravac

#625 Nový příspěvek od housp »

oradi někdo kde sehnat pas na vyoravac jednoradkovy

capino

Re: vyoravac

#626 Nový příspěvek od capino »

Ahoj,dobrý dotaz,zapoměl jsi napsat třeba výrobce a typ,co se třeba zeptat někde u prodejce náhradních dílů na zemědělskou techniku,třeba Agrozet?nebo n+n košátky se zabývají díly na vyorávače a kombajny na brambory,tak asi tak,Petr

DYK

Re: vyoravac

#627 Nový příspěvek od DYK »

No přece u prodejce vyoravače v obchodě, ne? To bude min. sedmička.

hobr

#628 Nový příspěvek od hobr »

Koupil jsem vloni vibrační z Číny:(ilustrační foto)
https://www.sbazar.cz/cermak.mar1/detai ... vcetne-pto
"Dělám" s ním pár arů. Nejdříve proběhla rozborka, předělání uchycení (za MT8 050 šlo středem, mimo řádek), nadstavení uchycení pojezdových kol (tahal jsem to po zemi a hlína nevypadávala), prodloužení břitu. Do budoucna zdvojím ložisko na náhonové hřídeli - je volné v rámu a vibracemi silně trpí. Letošní "sezona" zatím cajk. Uvidíme za pár let....
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

Jar.Ka

#629 Nový příspěvek od Jar.Ka »

Našel jsem na YouTube video vyorávače, který se mi konstrukčně zamlouvá a asi se pokusím něco podobného vyrobit. Ale bez vibrování. Myslím že by to mělo fungovat i bez něho.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

DYK

#630 Nový příspěvek od DYK »

Jen jestli ty kmity - vibrace nejsou základem dobrého fungování?

Odpovědět

Zpět na „Polní technika“