Obecna diskuse
Re: Obecna diskuse
Tož třebas to dobře dopadne, aj něco přikůpíš...lesti to pujde tož ju pofoť.Sem na ňu zvědavý.Taky bych rád časem něco takového kůpil....
Libor :-)
Teče mě kolem osy brzd z obou stran, jsou tam okroužky a bohužel můj soustružník je strašně rychlej-(((((((( ale postupem času to chci předelat podle Roberta jak to utěsnil on, jen mám nyní naspěch a v katalogu ND mám jen nějaký ostrouhaný kde není ani přesný rozměr může mě někdo prosím říct jaký rozměr tam dát?Děkuji
-
Ako rozbeham dinamo ? susedovi som tahal kabelaz na startovanie ale všetke dinama čo mi dal tak nedobijaju uhliki su v pohode, remenica sa toči v pohode ..dinama stali v regali aj 10 -15 rokov ..
Ak dlho stalo asi ho bude treba nabudit. Je tam nejaky zostatkovy magnetizmus. Co,ako s cim spojit neviem. Skus pohladat niekde alebo niekto kto sa vyzna z fora snad pomoze
-
to som počul o tom prebudeny ale nikde som nič nenasiel .. chcel som to dnes zaniest do repasu nech to kukne ale že on dinama nerobi ...
Snad Borci z fora napišu
Snad Borci z fora napišu
práve teraz som mal podobný problém s dynamom na mojom majore 2011. ked som dynamo pred renovaciou odkladal do regala, tak na traktore vsetko islo a dobijalo. jedine co som na nom urobil, tak ze som ho len zvonku ocistil a nastriekal sprejom na čierno. a ked som ho teraz nahodil, zapojil podla schemy, tak svetielko dobijania nezhaslo. myslel som, ze asi zla chcema zapojenia, alebo uhliky. rozobral som ho a pohybal s uhlikmi. ale nepomohlo to. aj som vymenil regler a nic. uz som to chcel zaniest na opravu. ale potom som doma v regale zbadal cistič na brzdymiropele214 píše:to som počul o tom prebudeny ale nikde som nič nenasiel .. chcel som to dnes zaniest do repasu nech to kukne ale že on dinama nerobi ...
Snad Borci z fora napišu
https://www.mxtech-eshop.cz/mxtech-esho ... PID-500-ml
a povedal som si, ze to rozoberem este raz a skusim nim vyčistit cele vnutro. vystriekal som, vyškrabal, vyutieral vyfukal. slo to velmi dobre. az som sa cudoval, vnutro sa doslova svietilo. dal som nove ložiska, zložil a dynamo beži. dokonca, ked odpojim baterku a zapnem vsetky spotrebiče, tak na jemne vyšši volnobeh stiha všetko utiahnuť.
podla mna bol problem v tom, ze vnutri bol bordel a ten vodivo spojil obal dynama s tym držiakom uhlíka, ktorý je izolovaný.
miropele214
Ahoj, tak keď ti doteraz neporadil žiadny odborník, elektrikár tak skúsim ja. Postup nabudenia:
1) dynamo musí byť zapojené, motor naštartovaný (dynamo sa musí točiť)
2) na nabudenie použijeme akumulátor alebo nabíjačku
3) na hrubší kontakt dynama D priložíme +pól, na tenší kontakt M priložíme mínus pól, podržíme asi 3 až 4 sekundy...
Tento postup mám od svojho autoelektrikára, asi dvakrát som ho úspešne použil na dyname majora, Š-1202. Dynamo "stratí" polaritu, magnetizmus alebo ako sa to odborne povie vtedy, ak je dlho odpojené, nepoužíva sa. Niekedy sa to stáva aj po rozobratí plnefunkčného dynama, napríklad pri výmene ložísk. Rozoberieme dynamo, vymeníme ložiská a ono odrazu nefunguje...Tak nech sa darí
Ahoj, tak keď ti doteraz neporadil žiadny odborník, elektrikár tak skúsim ja. Postup nabudenia:
3) na hrubší kontakt dynama D priložíme +pól, na tenší kontakt M priložíme mínus pól, podržíme asi 3 až 4 sekundy...
Tento postup mám od svojho autoelektrikára, asi dvakrát som ho úspešne použil na dyname majora, Š-1202. Dynamo "stratí" polaritu, magnetizmus alebo ako sa to odborne povie vtedy, ak je dlho odpojené, nepoužíva sa. Niekedy sa to stáva aj po rozobratí plnefunkčného dynama, napríklad pri výmene ložísk. Rozoberieme dynamo, vymeníme ložiská a ono odrazu nefunguje...Tak nech sa darí
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
-
ursus -velice dakujem ,zajtra to vyskusam a dam vediet ..
Ja som,spojil obe svorky a priviedol minus. Na kostru som dal plus. A dynamo sa roztocilo ako motor. Otacky neboli bohvieco, ale takto sa da preverit funkcia.
Nabuzení se provádí + na D na ukostřený dynamo a to v co nejkratším čase( stačí cinknout nikoliv nějaké sekundy ).
Nejednoduší je proklemovat D B na réglu. Motor běžet nemusí.
Nejednoduší je proklemovat D B na réglu. Motor běžet nemusí.
Ahoj,
u stredoveho cepu, toho vetsiho - je volne protacejici se nebo je ten vetsi prumer nalisovany v osazeni?
u stredoveho cepu, toho vetsiho - je volne protacejici se nebo je ten vetsi prumer nalisovany v osazeni?
Generál 4x2
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 20&t=89957
ALBUM S FOTKAMA: https://www.zonerama.com/General4x2/Album/3972624
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 20&t=89957
ALBUM S FOTKAMA: https://www.zonerama.com/General4x2/Album/3972624
Tak od novej má dosť ďaleko, ale nevyzerá zle.
-
Nepomohlo ,žiadna zmena ..Ursus 73 píše:miropele214