Ahoj všichni,
rád bych vám představil a ukázal mého pomocníka Mistubishi MT25. Je to splnění klukovského snu a bude makat hlavně u stavby baráku. Mám k němu podkop a mulčovač, čelák s klapačkou a paletovýma vidlema. Časem se určite bude dokupovat další nářadí. Pořídil jsem ho koncem léta 2017, s mulčovačem pojezdil pozemek cca 2000 m2, ale je tam navíc džungle s 2m vysokými ostružinami, cca 5 nebo více roků rostlý porost, v tom jsou betonové pražce, hromady kamení, betonových skruží atd.
Při stavbě plánuji vykopat si sám vše kromě základů baráku tj. přípojky elektriky, vody a splaškové kanalizace každá cca 40m, deštovou kanalizaci vč. retenční nádrže, vjezd, úprava ploch a výkopy pro plošný kolektor pro tepelné čerpadlo.
Likvidace džungle
Úkol, zplanýrovat tento prostor
(zídku pryč, prostor za ní odbagrovat, železnou boudu zrušit a do šrotu s ní)
podkopem se podařilo dostat ven kořen a na zem společně s kmenem stromu, inspiroval jsem se na youtube. Odkopou se kořeny, pokud se podaří podkopem přetrhnout (nebo jako mně sekerou přesekat) jeden stabilizační kořen, dá se využít páky, potlačit celý strom proti posledním(u) stabilizačnímu kořenu, ten tu páku nevydrží a zlomí se a kořen je venku. Kmen od kořene se uřízne až následně.
odvozit kameny za suché zídky (nahazovat do lopaty se musely růčo )
dílší část hotova, toho dne jsem už více nestihl, protože jsem dostal defekt pravého předního kola. S čelním nakladačem člověk nepotřebuje hever. Podložil jsem lopatu odřezky trámů a zvedl čelákem předem tak, abych mohl kolo odmontovat. Bohužel, fotky nemám.
Mistubishi MT25
Moderátor: DYK
-
Re: Mistubishi MT25
Pěkná sestava. Dovedu si představit, jak na tom relaxuji. Vykopat díru, zahrnout. No prostě paráda. To už finančně muselo být docela vysoko.
Jestli máš nějaké video, jak pracuješ s podkopem a s čelákem. Mohl by jsi ho tady zveřejnit?
Do jaké hloubky se ten podkop dostane?
Ten defekt byl od hřebíku, nebo něco většího?
Tak ať Ti slouží ke Tvé spokojenosti.
Jestli máš nějaké video, jak pracuješ s podkopem a s čelákem. Mohl by jsi ho tady zveřejnit?
Do jaké hloubky se ten podkop dostane?
Ten defekt byl od hřebíku, nebo něco většího?
Tak ať Ti slouží ke Tvé spokojenosti.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
-
Re: Mistubishi MT25
To RoKur
Finančně to byla pálka, ale na stavbě baráku a dodělávkách zahrady, to udělá mnoho práce. A věřím, že když stoje dostanou patřičnou údržbu a při slušném zacházení nakonec za stejné peníze půjdou sloužit jinam. Práce, co se už udělalo ... si nedovedu představit, že bych to tahal, zvedal a kopal ručně! A hlavně, stavebníci naokolo vždycky lamentují, že bagrista nedojel ... ale já si podělám, co je zrovna potřeba. I když už taky přemýšlím, abych můj stroj zbytečně nepřemáhal, zrovna se u mě dělají ty těžší práce, a tak převoz panelů (cca 2t), vykopání velkých pařezů dělalo JCB-čko ... to byla radost pozorovat, jak s tim borec kouzlil.
Video asi je, když jsem napoprvé vykopával jabloň, ale to bych moc nezveřejňoval ... je pravda, že každou odpracovanou hodinou se člověk zlepšuje a srůstá se strojem a práce nějak vypadá. Podkop by měl zvládnout 1,8m, ale tak hluboko jsem zatím nekopal. Defekt byl od hřebíku, ale nevšiml jsem si toho hned a jak tlak klesal, tak pneu měkla a žvejknul se ventilek
Díky za přání a díky za rady!
Finančně to byla pálka, ale na stavbě baráku a dodělávkách zahrady, to udělá mnoho práce. A věřím, že když stoje dostanou patřičnou údržbu a při slušném zacházení nakonec za stejné peníze půjdou sloužit jinam. Práce, co se už udělalo ... si nedovedu představit, že bych to tahal, zvedal a kopal ručně! A hlavně, stavebníci naokolo vždycky lamentují, že bagrista nedojel ... ale já si podělám, co je zrovna potřeba. I když už taky přemýšlím, abych můj stroj zbytečně nepřemáhal, zrovna se u mě dělají ty těžší práce, a tak převoz panelů (cca 2t), vykopání velkých pařezů dělalo JCB-čko ... to byla radost pozorovat, jak s tim borec kouzlil.
Video asi je, když jsem napoprvé vykopával jabloň, ale to bych moc nezveřejňoval ... je pravda, že každou odpracovanou hodinou se člověk zlepšuje a srůstá se strojem a práce nějak vypadá. Podkop by měl zvládnout 1,8m, ale tak hluboko jsem zatím nekopal. Defekt byl od hřebíku, ale nevšiml jsem si toho hned a jak tlak klesal, tak pneu měkla a žvejknul se ventilek
Díky za přání a díky za rady!