ZETOR 25 A z Najfangu
Re: ZETOR 25 A z Najfangu
Dufam že sa mi to podarí utesniť. ešte som rozmýšľal že ak by sami stále ten kryt pri uťahovaní šrovbov rozťahoval, tak by som z boku spravil 6mm dierky a stiahol ho 6 mm závitovou tyčou a použil podložky s gumeným tesnením. Len tú zavitovku tam budem musieť dať až po nasadení krytu kvôli zdvihatkám. Snáď to tam nebude ničomu zavadzať.... Uvidim keď spravím pitvu
ZETOR 25 A
Jawa 50 typ 21
Jawa 50 typ 21
ciom menej ho bude deformovat, tym lepsie.
Skus kupit makku gumu. Nejaku podlozku pod mys, pripadne profil tesnenia na okna, alebo dvere a iba normalne dotiahnut na silikon. Netreba to prehanat, ten plech sa deformuje a potom netesni, alebo vyskakuje do bokov.
Skus kupit makku gumu. Nejaku podlozku pod mys, pripadne profil tesnenia na okna, alebo dvere a iba normalne dotiahnut na silikon. Netreba to prehanat, ten plech sa deformuje a potom netesni, alebo vyskakuje do bokov.
Zaujímavé že s tým máš taký problém, ale asi to bude len deformáciou toho krytu. Ja som tam dal nové kúpené tesnenie čo predávali ako originál a normálne nasucho to tesní bez problému. Aj po opakovanej demontáži. Jedine spoj toho tesnenia som šikmo zrezal a tam to zlepil silikónom. Je pravda, že moc tie skrutky neťahám a pod nimi mám kožené tesnenia, to sa mi osvedčilo najlepšie.
skusim to este s tým tesnením na okna. Ja hlavným problém vidím v tom že ten plech je poprehýbaný a aj ked to sklepem na rozmer hlavy, tak ked co i len trochu pritiahnem srovby tak sa roztiahne mimo hrany hlavy. Ako keby sa stále vracal...
ZETOR 25 A
Jawa 50 typ 21
Jawa 50 typ 21
Este by som,skusil zvnutra trochu vyklepat vrchnu cast. Ak j ju vyrovnas, tak boky by malo vtiahnut dnu. Je mozne, ze to niekto pred tebou prehnal s utahovanim a prehol cely kryt, tym padom bocne steny vytlacilo vonku.
Skus najprv jemne s tym pohnut a primeraj nasucho bez,tesnenia k hlave a pozri ako sedi kryt po obvode.
Skus najprv jemne s tym pohnut a primeraj nasucho bez,tesnenia k hlave a pozri ako sedi kryt po obvode.
Zdravím.
Zohnal som druhý kryt ventilov, použil k originálnemu tesneniu ešte aj tesnenie na okná a úplná pohoda. Olej neslzne.
Ale vyzerá to tak že pôjde čerpadlo von a na GO.
Traktor ide, štartuje ale dymí. Sused čo celý život robí so zetormi mi chcel nastaviť čerpadlo lebo dáva veľa nafty (na 27 otočení klukov skoro 2 ml a má byť 1ml). Hneď prvé čo sa mu nezdalo bolo že jeden element bol voči druhému pootočený o 90° (ale naftu dávali rovnako). Skúšal všelijako uberať, ale keď ubral naftu a dal elementy zhruba rovnako tak traktor ledva išiel a do otáčok vôbec. Takže je možné že sú tam elementy čo predchádzajúci majiteľ našiel doma v garáži...
Dúfam že pôjde čerpadlo dolu aj bez regulátora, že bude stačiť odpojiť hrebeň od tiahla. Máte nejaké dobré praktické rady na demontáž?
Díky.
Zohnal som druhý kryt ventilov, použil k originálnemu tesneniu ešte aj tesnenie na okná a úplná pohoda. Olej neslzne.
Ale vyzerá to tak že pôjde čerpadlo von a na GO.
Traktor ide, štartuje ale dymí. Sused čo celý život robí so zetormi mi chcel nastaviť čerpadlo lebo dáva veľa nafty (na 27 otočení klukov skoro 2 ml a má byť 1ml). Hneď prvé čo sa mu nezdalo bolo že jeden element bol voči druhému pootočený o 90° (ale naftu dávali rovnako). Skúšal všelijako uberať, ale keď ubral naftu a dal elementy zhruba rovnako tak traktor ledva išiel a do otáčok vôbec. Takže je možné že sú tam elementy čo predchádzajúci majiteľ našiel doma v garáži...
Dúfam že pôjde čerpadlo dolu aj bez regulátora, že bude stačiť odpojiť hrebeň od tiahla. Máte nejaké dobré praktické rady na demontáž?
Díky.
ZETOR 25 A
Jawa 50 typ 21
Jawa 50 typ 21
musim ta sklamat.
Ked chces dat dole cerpadlo, tak bude musiet ist dolu najprv cely regulator.
Teraz by si to teoreticky vedel urobit tak, ze vytiahnes celu hrebenovu tyc von, ale co urobis pri spatnej montazi?
Takze cely regulator dole a potom cerpadlo.
Ked budes davat cerpadlo naspat, nastav si zdvihatka na 51 mm. Rozmer je od hlavy skrutky po vodiacu kladku. Musis ho vybrat von z bloku a nastavit.
Tesnenie som daval presne 1 mm klingerit cerveny. Takmer som sa tymto nastavenim trafil do spravneho uhla predvstreku. Bola nutna iba jemna korekcia.
Elementy daj 6,5. Nedavaj 7. Vymen aj vystupne ventilceky a pozri sa ci nema hreben velku volu. Ak ma, tak to vypuzdri.
Ked chces dat dole cerpadlo, tak bude musiet ist dolu najprv cely regulator.
Teraz by si to teoreticky vedel urobit tak, ze vytiahnes celu hrebenovu tyc von, ale co urobis pri spatnej montazi?
Takze cely regulator dole a potom cerpadlo.
Ked budes davat cerpadlo naspat, nastav si zdvihatka na 51 mm. Rozmer je od hlavy skrutky po vodiacu kladku. Musis ho vybrat von z bloku a nastavit.
Tesnenie som daval presne 1 mm klingerit cerveny. Takmer som sa tymto nastavenim trafil do spravneho uhla predvstreku. Bola nutna iba jemna korekcia.
Elementy daj 6,5. Nedavaj 7. Vymen aj vystupne ventilceky a pozri sa ci nema hreben velku volu. Ak ma, tak to vypuzdri.
Diky za odpoveď.
Na regulátor potrebujem stahovak a aj nejaký špeciálny kľúč?
Tie elementy a ventilceky zoberiem asi od teba nech mám istotu ze je tam to co ma byt.
Ty mas stahovak a kluc na ten regulator. Vedel by si mi to požičať?
Diky.
Na regulátor potrebujem stahovak a aj nejaký špeciálny kľúč?
Tie elementy a ventilceky zoberiem asi od teba nech mám istotu ze je tam to co ma byt.
Ty mas stahovak a kluc na ten regulator. Vedel by si mi to požičať?
Diky.
ZETOR 25 A
Jawa 50 typ 21
Jawa 50 typ 21
mam pripravky.
Nie je to nic zloziteho na vyrobu, ale viem aj zapozicat.
tieto 2 treba urcite.
http://rosch8.rajce.idnes.cz/vykresy/#s ... latora.jpg
http://rosch8.rajce.idnes.cz/vykresy/#k ... latora.jpg
plus dva kluce vybrusene na rozmer 17 ohnute a zuzene a zmensene, kvoli manipulacii pri nastaveni predvstreku. Ten pristup k skrutke s kontramatkou nie je dobry.
Nie je to nic zloziteho na vyrobu, ale viem aj zapozicat.
tieto 2 treba urcite.
http://rosch8.rajce.idnes.cz/vykresy/#s ... latora.jpg
http://rosch8.rajce.idnes.cz/vykresy/#k ... latora.jpg
plus dva kluce vybrusene na rozmer 17 ohnute a zuzene a zmensene, kvoli manipulacii pri nastaveni predvstreku. Ten pristup k skrutke s kontramatkou nie je dobry.
na ten stahovak sa nudzovo da pouzit aj prietokova skrutka holender
http://eshop.jtg-hydrasteel.sk/p/prieto ... ka-m26x15/
a do jej hlavy vyvrtat dieru a narezat bud zavit, alebo navarit maticu a potom tlacit na tu vačku skrutkou cez nejaku gulocku. je to sice škarede, ale funguje to
http://eshop.jtg-hydrasteel.sk/p/prieto ... ka-m26x15/
a do jej hlavy vyvrtat dieru a narezat bud zavit, alebo navarit maticu a potom tlacit na tu vačku skrutkou cez nejaku gulocku. je to sice škarede, ale funguje to
On ten regulátor musí dolu hlavně proto, že je tam jeden šroub, co drží obal regulátoru právě za čerpadlo. Takže bys to dolu prostě nedal. Našel jsem, že se prodávají i těsnění pod ventilky. Těch 51 mm platí, u mě to bylo na jeden válec přesně a na druhá o 2 stupně, což je v podstatě v rámci přesnosti měření s kapilárou.
Ten nápad s holendrem je dobrej, má to stejný závit, jako je potřeba a o krásu nejde, jde o to, to sundat stažením a ne za pomoci montajzny, jako někdo přede mnou sundával ten můj.
Ten nápad s holendrem je dobrej, má to stejný závit, jako je potřeba a o krásu nejde, jde o to, to sundat stažením a ne za pomoci montajzny, jako někdo přede mnou sundával ten můj.
A keď to budeš mať dole, skontroluj si aj kladky a ich čapy v zdvihátkach. Ja som mal v tých čapoch vyjazdené drážky tak do milimetra. Potom tam tá kladka veľkú vôľu a celé to tam mláti do tých elementov.
Ďakujem všetkým za rady. Budem to robiť asi az na jeseň, lebo teraz je roboty so stavbou.
Ale super ze si tu nájdem vaše rady.
Stahovak si spravím z toho holendra - super napad. A ten kľúč by tiež nemal byť problém.
Ešte taká maličkosť, všade su normálne zavity? Nie je niekde ľavý?
Ale super ze si tu nájdem vaše rady.
Stahovak si spravím z toho holendra - super napad. A ten kľúč by tiež nemal byť problém.
Ešte taká maličkosť, všade su normálne zavity? Nie je niekde ľavý?
ZETOR 25 A
Jawa 50 typ 21
Jawa 50 typ 21
zavity su vsetky prave. Teda tie, co budes uvolnovat.
Lavy zavit je na druhej strane vackovky, kde je matica velkeho rozvodoveho kolesa.
Lavy zavit je na druhej strane vackovky, kde je matica velkeho rozvodoveho kolesa.