Srdcová 25K

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Ursus 73

Re: Srdcová 25K

#1021 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Najviac ma zaujal ten príbeh s tým Suprom, škoda, že si ho nenecháte :( , je to zaujímaví a pekný stroj 8) . Onedlho ich už nebude :'(
A ešte sa čudujem, kedy to všetko stíhaš a kde si vzal tých ľudí okolo seba, ktorí sú ochotný pracovať.
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

Béďa 17

#1022 Nový příspěvek od Béďa 17 »

Panečku,to je vidět že se nenudíš. :shock: Supr vypadá dobře,ale to víš nejlépe ty sám jestli si ho můžeš nechat nebo ne.Tady ti asi většina z nás řekne ať si ho necháš,ale druhému se dobře radí.V každém případě přeji hodně štěstí při tvých aktivitách.
Zetor 6718 s motorem 7001
Zetor 25 A

Míra Z 25

#1023 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Se zaujetím jsem přečetl tvůj příběh a hned jsem si na tebe vzpomněl, jak jsi si zlomil ta žebra, když jsem dneska seděl na kládě s nohou v sádře a manželka po nich běhala s průměrkou, abych věděl, kolik toho vlastně prodám. Zítra mi to snad kamarád posebere z louky na hromadu, aby se to dalo ze silnice dobře naložit na auto.
Lidi do lesa ti závidím, já to dělal celou zimu sám, teď v březnu mi pomohli rodiče, byť vzhledem k věku to je pro ně náročné, ale každá ruka dobrá, na lehčí práce které mě zdržují oni zvládnou.
Ať se daří, zase se rád sem podívám.

zdeník

#1024 Nový příspěvek od zdeník »

No, hlavně, že zbyde čas na pesana 8) . Jsem myslel, že to ani nedočtu :typek: .

Bellian

#1025 Nový příspěvek od Bellian »

Díky za reakce kucí :friends: :friends: .

S tým suprem nevím, však mě znáte já bych ho doma nechal, zde přidávám pár fotek:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Míra jsem ani nezaznemenal, že máš nohu v sádře, tak to je taky nic moc :( .
Njn v těch lidech jsme tak trochu vyjímkou oproti ostatním rodinám. Když budu nutně potřebovat tak obvolám a nemám problém sehnat na sobotu 10 chlapů jen z rodiny. O kamarádech kterým jsem pomáhal a nic za to nechtěl ani nemluvím :) .

No a v sobotu jsem byl hádejte kde? :D

Tentokráte v lese kde jsem s traktorem ještě nebyl. Vlastníci jsou šírší přibuzenstvo, některé jsem viděl poprvé v životě. V 7:45 jsem dojel do lesa a hádejte, nikdo nikde, tak jsem si to obešel a zkouknult tu hrůzu:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

No po 8:15 přijela klasická sestava otec, strejc a skoro švagr s navijákem na vozíku. Klasika, jeřábkem složit naviják, zatížit přední nápravu a hurá do lesa.

Po čase přijel zbytek, neočekával jsem od nich zázraky. Hlavně jsem je poučoval ať nestojí proti lanu, kdyby něco prasklo, tak je po nich. Všichni hrozně aktivní, tahali to z lesa v rukách, nakládali na vozíky a šťastní že můžou něco dělat. řikal jsem jim ať to nechají v lese, že to vytahám a oni furt ne, že přeci nebudou stát (pilu jsme jim ani nenabídli, to by bylo zlé). Tak jsem to tahal podél lesa doprava na prodej, doleva na palivo.

Obrázek

Kolem 15 hod, jako že už by se mohlo končit, říkám to musíme dnes dodělat, já už sem s technikou nejedu a bez ní nemáte šanci, no netvařily se nadšeně, už netahaly spíše si naložily vozíky a posedávali.
Tak jsem to dotahal, nakrátil na 6m a šlo se nakládat, no tvl. to bylo řečí furt se někdo vybavoval, pro klacek se ohnuly 3 lidi ze šesti, já jak vocas skákal z vleku dolů abych jim pomohl, pak zase nahoru, abych to tam urovnal. Někdo i kouřil no to bylo něco na mě. Pořád řeči, že to nenaložíme, že toho je moc.

Já jak jsem zvyklej na tu naši sestavu, že každý ví co má dělat a jde to dělat a nečeká až se ohne ten druhý, tak jsem byl z nich na prášky. Zlatej skoro švagr z Prahy, ten tam lítal s pilou a odvětvoval jedna radost a nakonec se ještě zeptal, co dělal špatně a co zlepšit do příště :smich: .

Obrázek

Obrázek

Obrázek

No v neděli po cvičáku jsem konečně vytáhnul 25 a přestěhoval do dílny, nakonec jsem zapnul i bednu (pražák dokopal díry, tak musím navést kamen a zabetonovat sloupky) a použil luxusní 3-bod od člověka tady z fóra který je top 1 (kdo asi to bude).
No jel jsem přes město v hustém provozu, ale pořád se najdou lidi co mě pustily hlavně autobusy, byli ochotní. Na benzince to taky přišli omrknout, tak to člověka potěší.
Zavzpomínal jsem, jak jsem dával 25 dohromady a slíbil jí, že udělám GO i přední nápravy. Krom toho, mě po zahřátí padá tlak oleje, když jsem dojel a nechal na volnoběh, tak mi to padlo na 0. No budu to muset řešit, ale kdy to fakt nevím.

Obrázek

Obrázek

Jo taky se u mě stavoval, pán co jsem mu posílal výkresy na ten jeřábek, donesl mi něco na pití a tak jsme chvilku vykládali a řešily teechnické detaily. Má do Z15, kterou pořád hojně využívá v lese v zápřahu.
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W

Béďa 17

#1026 Nový příspěvek od Béďa 17 »

Ahoj. To jste si zase mákli.Koukám že máš u supra klakson.To bude něco pro Rosche.
Zetor 6718 s motorem 7001
Zetor 25 A

mihi

#1027 Nový příspěvek od mihi »

Pekná kalamita..:-(
Dobre si to zvládol,ako vždy..
No nie je nad to chodiť so stálou partiou..
Drž sa
Mihi

Míra Z 25

#1028 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Mně se také nabízeli pomocníci z příbuzenstva od manželky, ale otec mi říkal, že když v lese ještě nepracovali, že je tam brát nemám, že se akorát něco stane při porážení apod. Takhle když jsme byli ve třech lidech, tak to šlo ohlídat a když došla manželka s dětma na chvilku či na buřty, tak jsem už neporážel.

S tím tlakem mazání - mám to stejné, známka volného motoru na klice. Jak se olej pořádně ohřeje, tak tlak padá. Když jsou provozní otáčky, tak to 3 dá, hodně malej volnoběh skoro nula. Než jsem si udělal tu haksnu, tak ty poslední jízdy jsem to udělal tak, že jsem zkusil přidat na čerpadle o půl otáčky. Studený teď maže při jízdě lehce přes 4, po ohřátí skoro 4 a na volnoběh ohřátej to jedna má skoro pořád, když spadnou otáčky pod 500 tak ještě 0,5 tam je. Tak to na chvíli snad vydrží. Chtěl jsem to teď co byl víkend prubnout pořádně, protože se mělo špalíkovat, ale vzhledem k noze se to odkládá na neurčito.

Supra je škoda, mně se strašně líbil vždycky, jeden ve vesnici ho měl a vozil nám jednou dřevo asi v roce 1991. Teď jsem začal sledovat Robertovo vlákno o jeho Suprovi...

bobby

#1029 Nový příspěvek od bobby »

příběhy s fotkami - je to jako by sme byli s tebou na místě.. díky za fajn vyprávění, rád se vracím 8)
Řidiči traktoru není dovoleno, aby při jízdě v koloně udržoval menší vzdálenost než 30m mezi jednotlivými traktory...
koukni na nějaká videa - zetor25lh

Bellian

#1030 Nový příspěvek od Bellian »

Robert má vlákno o suprovi? To mi nějak uteklo, vím že psal o koupi přes příbuzné, ale nevěděl jsem, že se do toho pustil. Safra to je nezmar ten člověk.

Jo do lesa lidi co nikdy nebyli je peklo, to má tata pravdu. Při kácení vůbec, ono stačí když se motají při tahání. Když přijdou děcka na buřty a musíme kácet, tak chodí k potoku pro vodu, ten je dost daleko. Taky se nám už stalo, že to vzalo druhý strom a ten padnul o 45° bokem kde špička zasáhla proviant. Nemluvě, že i já jsem loni pod stromem málem zůstal, ani jsem vám to nepsal, strom šel úplně jinam než měl jít a já běžel přesně pod ním, kdyby na mě strejc nezakřičel a já nezahnul, tak bylo po mě, větve mi pak sejmuly nohy jak to padlo, byl jsem ani ne půl metru od kmene (ale na druhou stranu chápu lidi co dělají životu nebezpečné sporty, ten adrenalil co zažijete vám na pár okažiků úplně změní vnímání, máte pocit, že konečně žijete). Krom toho to už bylo podruhé co mě strejc zachránil, předtím jsem na sebe málem otočil traktor bez kabiny, kdyby nekřiknul spojka, tak jsem ho nechal přetočit. Tak asi tak, k mé šikovnosti :) .

Pak na tahání větví pálení a uklízení se to dá s lidmi co chtějí, ale v tomhle suchu stejně pálit nejde.

Díky bobby, focení teď flákám, dřive jsem fotil více, pak bylo z čeho vybírat. A mimoto, kdyby jsi někdy chtěl zajet na pomoc, klidně se v sobotu ráno stav :friends: .
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W

mihi

#1031 Nový příspěvek od mihi »

Takže strýc je Tvoj anjel strážny,bez neho nikam nechoď...
Aké pálenie konárov,načo sú špalíkovače?? :jazyk:
Mihi

rosch8

#1032 Nový příspěvek od rosch8 »

Ahoj.
K tomu zavaziu po prednou konzolou sa nevies dostat a pomerat a pofotit ho?
Ja by som urobil vykresy lopaty, lebo ju potrebujem, ale bez zavazia vpredu to nepojde...

Míra Z 25

#1033 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Taká mě asi 3 stromy překvapili a padli jinak. Ale pokaždé jsem to včas viděl a uhnul kam bylo potřeba. Porážím pomocí klínů, většinu těch stromů jsem poslal, kam jsem plánoval +-10°. Ono jich pár lehlo, tak jsem si to pocvičil. Nejhorší jsou krajáky s větvema na jednu stanu a já je potřeboval dovnitř do lesa - žebříček, pomocné lanku, naviják, třeba s kladkou, dost daleko i pro případný pád stromu šejdrem, klín, naříznout a založit klínama aby se nevřel, nedořez raději větší, aby to větve přes páku těch klínů neulomili a nepadl na druhou stranu. Navijáček jej většinou hravě poslal, kam bylo plánováno. Půjčil jsem si helmu s krytem na oči a celou dobu si ji bral na porážení a odvětvování. Občas nějaká větev může překvapit... V lese je potřeba být hodně opatrný.

Jaro25

#1034 Nový příspěvek od Jaro25 »

Nuž v tom lese to nikdy nie je sranda, teda pri robote. S neskúsenými ľudmi to je všade ťažké, no na druhú stranu kde sa to majú naučiť, keď nie pri práci. Tiež mi už nejaký strom padol mimo, napriek zárezu, nedorezu aj klinom. Ale boli to väčšinou sucháre, tam ani nedorez nieje záruka. Práve včera mi jeden asi 15 m suchý dub šiel len o cca 20° vľavo a to presne stačilo na to, aby sa zavesil na vedľajší strom. Bolo to trochu trápenie, ale ale strhol som ho traktorom.

mira1131

#1035 Nový příspěvek od mira1131 »

ahoj chlapi...potřebuju od vás radu. mam 25A zrenovovanou již asi 3 roky a nikdy jsem neměl problém s přehříváním motoru, až nedávno jsem táhl po silnici na káře cca 1,5 tuny dřeva, venku bylo asi 25st.c., bylo to do mírného kopce měl jsem tam rychlost 5 a teplota začala stoupat ke 100 st.c. :shock: . naštěstí přišla rovinka, dal jsem 6 a teplota se vrátila k 80 st.c. . Vůbec tomu nerozumím v čem může být problém. jinak motor je po generálce cca 2 roky v chladiči mám fridex a termostat. můžete mi prosím poradit kde je problém? děkuji míra

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“