Frezka TOS FA3U
Re: Frezka TOS FA3U
email odeslán
To Winch já měl na učňáku učitele na technické kreslení a s ním to byl masakr! Byl už v duchodu, ale kreslení rozuměl a opravdu uměl. Ale hrozně chlastal. Na provázku měl přivázanou lahev myslivce, litrovou. A tu si spouštěl z okna kabinetu, aby to nebylo vidět a když by něco, v kabinetu nebylo nic, jen pivo ale tvrdej neee! Měli jsme vždycky třeba 2, nebo 3 hodiny za sebou. On přišel do třídy, zapnul zpětnej projektor a položil folii s nákresama. Tady to si obkreslete do sešitu a odešel do kabinetu. Za dobu přišel a spustil uplně cosi jiného, bo si nepamatoval, co před tím vykládal. Pak si všimnul projektoru a přehodil folii, vytahnul si ze třídy svého spolehlivého člověka, tomu dal tu koženou brašnu s prázdnejma lahvema a půjčil kolo ( vymazlenou Ukrajinu ) a poslal ho na slévárnu pro ,,lepší pivo" lepší pivo pro pana učitele byla 12%. To byla podpultovka. Hošík dovlekl brašnu a učiteli se rosvítili oči a zalezl do kabinetu. Vždacky říkal: vy psi gumoví dostal jsem z vás takovou žízeň, že se musím jít napít! Vytáhl si špagátek s myslivcem, zunknul a po chvilce došel do třídy. Zkouknul naše výtvory. Sem tam vytrhal nějaké listy ze sešitu, něco pomuchlal, někoho pochválil, někomu dal pár pohlavků. Pak si vyvolal pár obětních beránků a podle intenzity svitu slunce venku rozdal známky. Pokaždé nadával: vy psi gumoví, příšery Singapurský! Vždycky říkal: Jsi chytrej jak Bariánů kocour! A víš jak byl chytrej Bariánů kocour?? No sežral svíčku a seděl po tmě!! I jsme se s ním nasmáli. Jo to byly časy, to ještě učitel byl někdo a měl autoritu. A když byl rodičák, tak nikdo neřekl, náš klučina od vás dostal přez hubu. Rodiče mu ještě říkali, jen je držte u huby! A zase na druhou stranu když jsem nevěděl co s tím, přišel a když jsem mu řekl, že tomu nerozumím, všechno mi dokázal vysvětlit a poradit.
To zase jen že jsem v té palici brnknul o ty vzpomínky.
To zase jen že jsem v té palici brnknul o ty vzpomínky.
kurva teď jsem si ten román smazal jak to bylo u nás na škole v tech. kreslení napíšu to večer
Winch: to by bylo moc prima a pohlo by mi to.
Tak něco písnu o tom technickém kreslení...
mě tak připadá že ti učitelé technického kreslení jsou trošku "zvláštní"
učitel, který nás učil TK byl fakt dobrý a naučil...teda ten první...během školy šel do důchodu a nastala změna...popíšu níže
první hodina proběhla takto:
Každý si postupně stoupl a učitel se zeptal na jméno a příjmení hoši to by jste nevěřili on znal snad celou rodinu od každého žáka né že by to byl drbna chlap, ale věděl vždycky něco...
v druhé hodině se zeptal aby každý ukázal pomůcky...každý měl pentelky tehdy novinka
křivítka šablony na písmena atd...učitel pronesly bude vám stačit pravítko, trojůhelník a ostrá tužka Hb2
neuznával tyto pomůcky a šlo mu o to aby se každý naučil kreslit výkresy od ruky tak jak se kreslí psaní v první třídě atd...pak si stoupl k tabuli a říká narýsujeme si přímku ...vzal do ruky křídu a bez pravítka
narýsoval tak rovnou čáru, že to neni ani možné
pak říká nyní si narýsujeme kružnici vzal křídu a od ruky udělal tak přesnou kružnici že to nikdy nikdo už neuvidí...
v další hodině si u každého kontroloval jak má ostrou tužku
kdo měl špatně naostřenou dostal za uši, pak kontroloval mě a říká perfektní číms to tak naostřil a já na brusce od té doby jsem měl asi velké + a nikdy jsem s ním neměl problém...
pak po 2 letech přišel jiný učitel...ten vyžadoval pentelky šablony křivítka atd a já na něj ale nás učil učitel že to nemáme používat a že se máme učit od ruky, protože v praxi na dílně bude jen propiska a kus papíru no a měl jsem po ptákách
známka o 2 stupně horší takže za 3
a ten debil neuměl nakreslit kružnici na tabuli ani kružítkem vždycky mu to spadlo nazem křídy musel mět naostřené a všechny pomůcky nachystané
mě tak připadá že ti učitelé technického kreslení jsou trošku "zvláštní"
učitel, který nás učil TK byl fakt dobrý a naučil...teda ten první...během školy šel do důchodu a nastala změna...popíšu níže
první hodina proběhla takto:
Každý si postupně stoupl a učitel se zeptal na jméno a příjmení hoši to by jste nevěřili on znal snad celou rodinu od každého žáka né že by to byl drbna chlap, ale věděl vždycky něco...
v druhé hodině se zeptal aby každý ukázal pomůcky...každý měl pentelky tehdy novinka
křivítka šablony na písmena atd...učitel pronesly bude vám stačit pravítko, trojůhelník a ostrá tužka Hb2
neuznával tyto pomůcky a šlo mu o to aby se každý naučil kreslit výkresy od ruky tak jak se kreslí psaní v první třídě atd...pak si stoupl k tabuli a říká narýsujeme si přímku ...vzal do ruky křídu a bez pravítka
narýsoval tak rovnou čáru, že to neni ani možné
pak říká nyní si narýsujeme kružnici vzal křídu a od ruky udělal tak přesnou kružnici že to nikdy nikdo už neuvidí...
v další hodině si u každého kontroloval jak má ostrou tužku
kdo měl špatně naostřenou dostal za uši, pak kontroloval mě a říká perfektní číms to tak naostřil a já na brusce od té doby jsem měl asi velké + a nikdy jsem s ním neměl problém...
pak po 2 letech přišel jiný učitel...ten vyžadoval pentelky šablony křivítka atd a já na něj ale nás učil učitel že to nemáme používat a že se máme učit od ruky, protože v praxi na dílně bude jen propiska a kus papíru no a měl jsem po ptákách
známka o 2 stupně horší takže za 3
a ten debil neuměl nakreslit kružnici na tabuli ani kružítkem vždycky mu to spadlo nazem křídy musel mět naostřené a všechny pomůcky nachystané
Ty jo,jsem velice rád,že jsem zažil toho prvního učitele.Taky byl špicovej jak píšeš.Samozřejmě jsem dostal facek jak much(oprávněně).Toho druhého učitele bych asi nepobral.
taky jsem toho druhého nepobral a ani nebral proto se mě mstil známkováním a to byly výkresy bez chyb...já na toho prvního rád vzpomínám
vzmu papír a propisku a od ruky nakreslím výkres raz dva nebo součástku v 3d a to pak občas někdo čumí...šaks viděl v létě né jak jsem čmáral ty osazené podložky s dírama na křoviňák...ale jeden mě nato řekl že je to čmaranica a při pálení polotovaru výkres prodrbal víš o kom je řeč
vzmu papír a propisku a od ruky nakreslím výkres raz dva nebo součástku v 3d a to pak občas někdo čumí...šaks viděl v létě né jak jsem čmáral ty osazené podložky s dírama na křoviňák...ale jeden mě nato řekl že je to čmaranica a při pálení polotovaru výkres prodrbal víš o kom je řeč
Vím ale to není podstatné.Od ruky dokážeme a nejen my dva načmárat výkresů ve kterých se všichni vyznají.Horší jsou ty čmáranice od těch "Nových kantorů" z technického kreslení.Kurva,dneska bych ty "takyprofesory" lískal i na vysokých a středních školách.Oni nový inženýři to neumí taky.
Jsu nasranej:Včera jsem dostal za úkol vyzkoušet dva zájemce o práci v naší firmě.Podmínky mě nastavil syn majitele firmy,který o technické stránce nemá páru. V první fázi zkoušky je chtěl oba vyhodit,protože neuměli nabrousit vrták(což dnes neumí skoro nikdo).
Až na moji přímluvu pokračovali a prospěli oba.
Jsu nasranej:Včera jsem dostal za úkol vyzkoušet dva zájemce o práci v naší firmě.Podmínky mě nastavil syn majitele firmy,který o technické stránce nemá páru. V první fázi zkoušky je chtěl oba vyhodit,protože neuměli nabrousit vrták(což dnes neumí skoro nikdo).
Až na moji přímluvu pokračovali a prospěli oba.
to je těžká zkouška...jsou lidi po kterých nepřečteš rukou psaný text a často to jsou zruční fachmani
To my jsme na průmyslovce měli na technický kreslení a strojní systémy toho samého učitele. Byl super, dokázal toho hodně naučit. Hodně jsme kreslili na pauzák. Vzpomínám si, jak jsme hodně počítali vetknutý nosníky atd. Narozdíl od učitele na základy elektrotechniky a elektrotechnologie. To byl kretén na entou. Pořád jen buzeroval, nic neuměl, až na chlastání a chození všude pozdě, to mu šlo dobře. Jinak si na učitele nemůžu stěžovat.
Chlapi, neválí se někomu doma prosím navíc redukce z ISO50 na MK5?
Asi mám, musím se podívat v externím skladu.Zítra se tam zastavím, jak pojedu kolem.Na ISO 50 tam určitě jsou nějaké trny a redukce.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/
Koupil jsem ji na Bazoši za stovku ale navíc ji nemám.
mufik: vím, že jsi mi to tady nabízel. Já právě dostal funglovku JALku s MK5 a nemám na to redukci. Kdybys našel i kleštiny, bylo by to super. Dneska jsem to prohrabal u kamaráda a ten nemá. Těhle má snad padesát nových :
https://www.kovonastroje.cz/Nastroje-pr ... jovka.html
Podívej se, budu rád. Klidně vyfoť, co bys byl ochotný prodat.
Díky Jirka
https://www.kovonastroje.cz/Nastroje-pr ... jovka.html
Podívej se, budu rád. Klidně vyfoť, co bys byl ochotný prodat.
Díky Jirka
Redukci mám, nemá ale upínací šroub.Mám i na morse 4 a 3, taky bez šroubů, nějaké trny + vrtací redukce ISO 50 na morse a trn s plátovou hlavou Pramet pr. 125 na plátky SPKR 1203EDSR.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/