startování na VARI
Moderátor: DYK
Re: startování na VARI
Co tam maš za šnuru ? Důležitý je pruměr a material. Délku sňury mám tak dlouhou aby při startování nevytáhl celou ven.
Šňůru mám asi originál, už jsem to s ní před lety koupil, je namotaná celá a pružina ji bez problému celou namotá po nastartování. Když to zkouším se sundaným startérem, tak taky.
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
Ještě upřesním, je zajímavé, že to "spadne" nahoru. "Vydrncá" se to dovrchu. Nebo (to mě napadlo až teď) je to tím, to nahoru,, že ventilátor to vyfouká?
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
-
Mrknul jsem na tuhle diskuzi a i za sebe můžu napsat, že můj první motor byl taky ten plechovej, byl jsem z toho na prášky a to doslova. Když už se nepovolil šroub startování, tak prorezla nádrž. Výměna za novější plastovou vše vyřešila, startování to má jištěný segerovkou a to je jiná liga...
Tak jsem to ráno zkoumal a vyzkoumal :-).
Když jsem to sundal a pozoroval, jak se sňůra navíjí (mám ji 4 otáčky), tak ona se navíjela k horní straně, protože špulka (cívka) byla níže než díra se šňůrou. Ne o moc, navíjelo se to pořád do cívky, ale k jedné straně. Takže když jsem to rozdělal, zjistil jsem, že utáhnout už není co, tak jsem vzal kulatinu a jemně vyklepal plech celého startéru, tam co je nahoře ta matička - bylo to tak cca 1 až 2 mm propadlý. Od té doby dneska hrobkování a zaorávání zemáků a ani jednou to nespadlóóó.
Když jsem to sundal a pozoroval, jak se sňůra navíjí (mám ji 4 otáčky), tak ona se navíjela k horní straně, protože špulka (cívka) byla níže než díra se šňůrou. Ne o moc, navíjelo se to pořád do cívky, ale k jedné straně. Takže když jsem to rozdělal, zjistil jsem, že utáhnout už není co, tak jsem vzal kulatinu a jemně vyklepal plech celého startéru, tam co je nahoře ta matička - bylo to tak cca 1 až 2 mm propadlý. Od té doby dneska hrobkování a zaorávání zemáků a ani jednou to nespadlóóó.
To jako že jsi sadil? To snad ne?!
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
A proč ne?
No u nás by to ještě nešlo sázet .My si počkáme až to oschne.Včera u nás pršelo .Máme dost těžkou zem a taky je studená.Oni to doženou a třeba méně omrznou kdyby k tomu došlo.
Mohl by mě prosím Pavel 72 napsat, kolik °C bylo u nich třeba dnes ráno?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Ježiš,to nevím.
Podívej se sem: https://www.in-pocasi.cz/meteostanice/s ... e=chropyne
je tam vývoj teplot za týden i 36 hodin, je to cca 5 km od nás.
Podívej se sem: https://www.in-pocasi.cz/meteostanice/s ... e=chropyne
je tam vývoj teplot za týden i 36 hodin, je to cca 5 km od nás.
Při startu trhá klínek pod magnetem. Jde o dvoutakt, zprovozněný po x letech nečinnosti. Po čem jít ?
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Klinek neprenasi kroutici moment (jen urcuje vzajemnou polohu) ten prenasi kuzel.Takze malo dotazeno.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Klínek pod magnetem jsem trochu vypodložil ocelovým plíškem, protože se mi zdál nějak volný a zatím drží...