MINI 070, 075
- Jožo Kovalčík
Re: MINI 070, 075
Patlal a Fydlididly alebo ako sa voláte,
píšete tu len samé drísty a nič k veci, netušil som, že z tohto bude takáto doslova aféra. Každý kto je na tomto fóre, tak niečo na svojich strojoch opravuje, prerába, renovuje, tak neviem aký je problém, ak vás nič rozumné nenapadá, tak radšej nabudúce nepíšte nič.
píšete tu len samé drísty a nič k veci, netušil som, že z tohto bude takáto doslova aféra. Každý kto je na tomto fóre, tak niečo na svojich strojoch opravuje, prerába, renovuje, tak neviem aký je problém, ak vás nič rozumné nenapadá, tak radšej nabudúce nepíšte nič.
Nejlépe bude ty velikosti písmen odhadnout. Já to tak udělal a to jsem si připadal jako puntičkář.
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Čím jsem starší, jsou jsou moje hračky dražší.
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Čím jsem starší, jsou jsou moje hračky dražší.
- Pavel_Arny
HONZAD píše:Nejlépe bude ty velikosti písmen odhadnout. Já to tak udělal a to jsem si připadal jako puntičkář.
Ahoj, také asi odhadnout.... jinak co teď v zimě děláte? Já jsem předělával hydrauliku a dobíjení. Tak již také nemusím švihat pákou:
Mějte se.... Pavel
MT8-070 MINI motor Berlan 13 Hp
MTD 115 / 96 motor Tecumseh 12,5 Hp
MTD Rasentrac 12/91 motor B&S 12 Hp
Vari Líza 60 motor B&S 6 Hp
http://traktory.myhdd.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar Arny.
Chcelo by to viac obrázkov z tej "předelávky" hydrauliky. Náhon čerpadla máš ako vyriešený ?
Chcelo by to viac obrázkov z tej "předelávky" hydrauliky. Náhon čerpadla máš ako vyriešený ?
-
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar Arny.
- Pavel_Arny
vfisch2202 píše:Nazdar Arny.
Je to čerpadlo řízení Fiat, pohon je elektromotorem ze sahary (ventilátoru chladiče). Spíná se pouze při zvedání přes relé... mám to nastavený na rozvaděči na zvedání max. 100 kg. Odběr motoru je max 25 A. Výhodou je, že se neohřívá olej a stačí malá nádobka (původní s řízení auta). Náplň je necelí 1l oleje. Používám traktůrek hlavně jako tahač, tak mi to takto stačí (mám malé políčko na brambory). Pokud je použití hlavně na orání atd, tak je lepší trvalí chod a větší nádrž na olej. Nepoužívám ani náhon, šel do krabice a na jeho místo šel alternátor 55A. Před motor půjde baterie 44 Ah a nad ní kaslík na nářadí (původně pod sedačkou). Uvidíme jak se to na jaře osvědčí, inspiraci na uložení pístu jsem čerpal zde na fóru - děkuji.
Časem dám více foto, hezký den, Pavel
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za podrobné vysvetlenie. Máš to pekne prešpekulované. Ja však používam aj vývodový hriadeľ. Ručná hydraulika mi zatiaľ funguje. Musel som síce doliať
prevodový olej (piest nedržal v hornej polohe) ale teraz funguje ako má. Ja som zástancom čo najjednoduchšej konštrukcie Miníka. Motor vzduchom chladený štartovaný šnúrou. Chytá aj v mrazoch na prvykrát. Hydr. manuálna - čím menej pohyblivých častí. Náhon vývodového hriadeľa cez klinový remeň - slúži zároveň ako ochrana proti preťaženiu. Atď.
Ale nemám vôbec nič voči takým šikovným úpravam viacerých Vás tu na nete. Skôr obdivujem Vaše šikovné technické riešenia.
PS: motor u teba Arny je v pohode ? Ako dlho slúži ? Známy chce meniť pôvodný BS Brix.
Tak čaute.
prevodový olej (piest nedržal v hornej polohe) ale teraz funguje ako má. Ja som zástancom čo najjednoduchšej konštrukcie Miníka. Motor vzduchom chladený štartovaný šnúrou. Chytá aj v mrazoch na prvykrát. Hydr. manuálna - čím menej pohyblivých častí. Náhon vývodového hriadeľa cez klinový remeň - slúži zároveň ako ochrana proti preťaženiu. Atď.
Ale nemám vôbec nič voči takým šikovným úpravam viacerých Vás tu na nete. Skôr obdivujem Vaše šikovné technické riešenia.
PS: motor u teba Arny je v pohode ? Ako dlho slúži ? Známy chce meniť pôvodný BS Brix.
Tak čaute.
- Pavel_Arny
Já mám traktor teprve od ledna 2017. Původní majitel tam dával tento motor (Berlan 13HP) v roce 2012. Zatím je to výborný, drží otáčky přesně dle nastavení a chytá na první (max. druhé) cuknutí provázkem. Pokud startuji startérem, tak taky dobré... jak se říká na otočení. Spotřeba je výborná, na nádrž jezdím cca třikrát do lesa a zpět (2km) a ještě tam zůstane. A to jej moc nešetřím a kolem 500 až 600 kg vezu pokaždé dom. Akorát krouťák je v nízkých otáčkých nic moc. Původní motor jsem nezažil, ale zdál se mi dle videa na internetu v nízkých otáčkách lepší. Samozřejmě nejlépe dát tam deisel KAMA, KUBOTA nebo nějaký podobný a je to jinde. To bych řešil pouze pokud je pro traktor nějaké větší využití, u mne většinou odpočívá.
Mějte se Pavel
Mějte se Pavel
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je paráda. Na čínu sa píše, že veľa nevydrží. Tvoj fahčí už niekoľko rokov. Záleží asi kus od kusu. Ináč máš pekne spracovanú svoju www stránku.
Díky za odpoveď.
Ja mám teraz rozobratý rotavátor za miníka - potreboval pretesniť + vymeniť olej. Oz. kolesá sú v poriadku a ložiská tiež.
Tak čafte.
Díky za odpoveď.
Ja mám teraz rozobratý rotavátor za miníka - potreboval pretesniť + vymeniť olej. Oz. kolesá sú v poriadku a ložiská tiež.
Tak čafte.
Ahoj, tak na plechu uz nebolo viditelne nic, pripadny stitok odpadol daaavno pradavno.Peter768 píše:Ahoj. Model Typ a Code nájdeš vyrazený vpredu na plechu na motore. Rozkres nájdes na stranke výrobcu briggs....
Ventily sa nastavujú 0,15mm saci a 0,20mm výfukový keď je piest v HÚ. Zapalovanie sa nenastavuje, a karburator nájdes tu v tomto vlákne.
Zohnal som ale fotky, je to typ motora, ktory ma karburator napravo (ked sa pozeram spredu na motor) a vyfuk nalavo
Potreboval by som nejako poradit ako zoservisovat nastavenie trysiek karburatora. motor startuje, bezi celkom ok, ale nestabilne a sem tam streli taku supu ako keby mimo normalneho behu
Ahoj, ja mám iný typ motora, tak Ti neviem pomôcť s nastavením.
Mal som pretrhnutý klinok na zotrovačníku, tým bolo podané časovanie zapaľovania, tiež mi strielaľ do výfuku kým nevybehla ojnica z bloku...Lobogo píše:Ahoj, tak na plechu uz nebolo viditelne nic, pripadny stitok odpadol daaavno pradavno.Peter768 píše:Ahoj. Model Typ a Code nájdeš vyrazený vpredu na plechu na motore. Rozkres nájdes na stranke výrobcu briggs....
Ventily sa nastavujú 0,15mm saci a 0,20mm výfukový keď je piest v HÚ. Zapalovanie sa nenastavuje, a karburator nájdes tu v tomto vlákne.
Zohnal som ale fotky, je to typ motora, ktory ma karburator napravo (ked sa pozeram spredu na motor) a vyfuk nalavo
Potreboval by som nejako poradit ako zoservisovat nastavenie trysiek karburatora. motor startuje, bezi celkom ok, ale nestabilne a sem tam streli taku supu ako keby mimo normalneho behu
Ahoj, poradis mi kde sa tento klinok nachadza? zotrvacnik je ten predny kus kovu s akoby lopatkami predpokladam
Tak se mi zda ze si tady z nas nekdo dela prdel. To jako nevis jak vypada setrvak a klinek jo A to chces nastavovat karburator?