Iseki TU 155

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
zdravič

Re: Iseki TU 155

#181 Nový příspěvek od zdravič »

To video znám. Škoda, že autor nanatočil praktickou zkoušku nakladače. Jinak zpracování má perfektní a hlavně má dobře vyřešený "pant" klapačky. Já to mám krapet zjednodušený právě kvůli váze lopaty. Praxe ukáže.
Lopatu jsem tak nějak tvořil přiměřeně k traktoru o objem mi vyšel 140 litrů :shock:

tobig

#182 Nový příspěvek od tobig »

2 Zdravič: jaké máš rozměry lopaty?

moje - šířka 1200mm

Obrázek
EX - Iseki TU155 a bazmeky k tomu
Přídavná hydraulika Iseki
TA 227 Chelsea

... a neberte život moc vážně, stejně z něj nevyváznete živí...

zdravič

#183 Nový příspěvek od zdravič »

Tak já to mám takto: šířka 125 cm +
Obrázek.
Z ceny výpalků jsem měl také obavy, ale nakonec to bylo docela příjemný. Plechy pro pouzdra čepů, slupice a podvázání mně přišlo s účtem na 3 200,- a lopata jak jsem psal výše 1 300,- Kč. Ale i tak jak to říkáš je na tom práce hafol a je to furt jenom prototyp.
Nemáte někdo typ kde sehnat břit :)

ladiki

#184 Nový příspěvek od ladiki »

no na doma bych koupil plocháč 6(8)xYxZ z oceli 11523 a basta. Hardox je na to škoda...... :co?:

ladiki

#185 Nový příspěvek od ladiki »

zdravič: vím, že už to máš vypálený, ale není lepší mít zadní stranu radlice kolmou k základně břitu popř. mírný předklon a vyšší zadní stranu. Těžiště by bylo blíž k traktoru, o objem u prcka nejde........https://www.youtube.com/watch?v=WZCZqcD6sUQ

tobig

#186 Nový příspěvek od tobig »

Břit jsem poptával, krom ostatních, v Renomagu, tam vyšel nejlíp (kolem 800kč) 1200x110x12 (9,6kg/m)- problém jsou ale díry na zuby, do Hardoxu 500 HB se dost blbě vrtá.... a za vrtání dát 4tkč odmítám.... takže mi kamarád břit ufušuje z otěráku..... :friends: kdybych neuhnal toho kamaráda na fušku, byl jsem připraven to udělat z plocháče 1200x100x10mm tř.12xxx
TA 227 Chelsea

lekyzlos

#187 Nový příspěvek od lekyzlos »

Modrovat se s břitem z tvrdého materiálu když nenakládáš denně abrazivní hrubý šutr je zbytečnost!!!! Finanční i výrobní - protože jakékoli obrábění je v domácích podmínkách velký problém.
Navíc płocháč 12mm už je docela těžký (rychlým propočtem 15kg!!!!) , stačí bohatě 8x80 otočný, 12mm hargox to je jak břit na smykáč a ten má daleko větší sílu kde se počítá i s "vylámováním"materiálu.
Pokud jde o běžné materiály doma na dvoře jako zemina, hnůj, písek a štěrk při množství které je našinec schopen s traktorem zpracovat stačí bohatě normální płocháč, nebo něco jen s trochu lepší pevností.
Jen je dobré vyztužit i spodní část boků lopaty, v dolní 1/3 dostávají hodně zabrat. Takže jakékoli vyztužení je ku prospěchu věci.

Už jsem to tu psal, nosnost nakladače na traktoře do 1t je malá, cca do 200l suché zeminy, zbytečně předimenzovany nakladač tu nosnost ještě sníží. A čím na větší páku dám zbytečné závaží tím víc "sežere" nosností nakladače. Je potřeba sladit konstrukci a velikost (nosnost) lopaty. Poměr hmotnosti stroje a nosností lopaty je cca 7:1, mokrá zemina i písek mají zhruba 160kg na 100l objemu. U lopaty je ještě potřeba počítat s "čepicí" což dělá dle konstrukce využitelný objem lopaty zhruba někde + 25%. Z toho se ledacos odvodit.

zdravič

#188 Nový příspěvek od zdravič »

Pravdu má lekyzlos. Na takové to domácí nakládání bude stačit ten plocháč. Navíc jakejsi mám a už mně z těch utracených peněz hrabe. :obchod:
Ladiki: vypálený to je a už i svařený. Uvidíme co ukáže praxe. Fakt je ten, že těžiště jsem neřešil vůbec. No na tu praxi se vůbec těším co kde upadne, nebo se ohne.

jara1303

#189 Nový příspěvek od jara1303 »

Zdar,
vůbec hardox neřešte, dejte plocháč 12x100-120 jak.11523 zfrézovat hranu na cca 30 st a je to.
Mám to tak a je to jak kdybych to tam včera navařil.
A zuby, neřešit taky, stejně moc nerýpnete, ale když naberete tak je krásně rovná a hladká plocha.
Měl jsem je na staré lopatě a bylo to jenom porýpané.
Pokud potřebuji, slehnutou hromadu hlíny si načechrám podkopem.
(ale ještě jsem nepotřeboval vždycky jsem nabral i kameny i suť..)
A navíc jsem rád, že jsem si udělal lopatu s delším dnem, tj. když se postavím v sedadle Vlčnovjana vidím na břit.

Obrázek

Jara

tobig

#190 Nový příspěvek od tobig »

Tvůj traktor je Járo několikrát větší, máš jiné síly a výkon... zuby jsou již na místě, pokud se neosvědčí, půjdou dolů, je to pár šroubků.... mám ale obavu, že do lehlého kopce hlíny si bez zubů ani neškrtnu...
TA 227 Chelsea

peb

#191 Nový příspěvek od peb »

jara1303 píše:dejte plocháč 12x100-120 jak.11523 zfrézovat hranu na cca 30 st a je to.
Jen tak na okraj, muzu pozadat o nasmerovani, kde se plochac v teto jakosti a v metrazi da sehnat?

lekyzlos

#192 Nový příspěvek od lekyzlos »

peb píše:
jara1303 píše:dejte plocháč 12x100-120 jak.11523 zfrézovat hranu na cca 30 st a je to.
Jen tak na okraj, muzu pozadat o nasmerovani, kde se plochac v teto jakosti a v metrazi da sehnat?
Ferona, Feromat, prodej hutního mat. 11523 stejně budeš mít prodlém stačí obyč materiál nové označení je ST 37. řeší se to výš. A hledej přibližně rozměrem podobný materiál. Nedělej to z plechu! Płocháč je válcovaný jako celek a daleko lepší mechanickě vlastnosti než stejně velký výpadek z plechu - vlákna v rozích u plochče jsou zhutněná a tím má vyšší pevnost.

tobig

#193 Nový příspěvek od tobig »

sice mám už břit hotový, ale mohlo by to být i tohodle ?

ocel plochá 100x12
TA 227 Chelsea

lekyzlos

#194 Nový příspěvek od lekyzlos »

tobig píše:sice mám už břit hotový, ale mohlo by to být i tohodle ?

ocel plochá 100x12

Úplně v klidu.... já dám mnohem menší, sice mám rodělanou lopatu do 3. Bodu ale to není ůplně důležitý. Takový materiál používám na oka a závěsy.

peb

#195 Nový příspěvek od peb »

lekyzlos píše:Ferona, Feromat, prodej hutního mat. 11523 stejně budeš mít prodlém stačí obyč materiál nové označení je ST 37.
Ze s tim je problem si jsem vedom, nejakou tunu zeleza zpracovanou mam za sebou. Ale 95% v S235 - S355, C45 42CR.. v kruhovych tycich. Nerikam, ze S355 v plochaci nejde, ale ja to neumim u zadneho me znameho dodavatele Kondor, Vykov, Bolzano, ani u Ferony jsem to nenasel. Brit z S355 by se mi samozrejme libil, ale nemam kde vzit material. Proto ten dotaz - predevsim na Jaru, ktery to zminil a asi zdroj ma.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“