co sa vam zleho dneska pritrafilo

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
xlmen

Re: co sa vam zleho dneska pritrafilo

#2671 Nový příspěvek od xlmen »

Bohužel, nabíječka ochranu nemá. Zkouším baterku nabít, tak uvidíme, ale myslím, že je KO. :vztek:

Britt

#2672 Nový příspěvek od Britt »

Tutově jsi ji dorazil. Také se mi to kdysi dávno stalo.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

xlmen

#2673 Nový příspěvek od xlmen »

Ještě jsem si říkal, ať hlavně nepřehodím kontakty(bylo to včera večer a nějaké to pivo proběhlo), dneska vlezu do garáže a málem mě jeblo - baterka byla rok stará.
Teď jdu měnit olej v autě, tak snad zítra nebudu psát další smutnou příhodu. :jazyk:

Britt

#2674 Nový příspěvek od Britt »

Zapomenutý vypouštěcí šroub se sám připomene. :smich:
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Allan

#2675 Nový příspěvek od Allan »

Ahoj dnes mi klekla baterka, dovezly mi novou zn.Banner 12v 74A h 680A doufám že jsem koupil dobře.

Matúš

#2676 Nový příspěvek od Matúš »

Banner je Poľsko, ak bola cena nižšia, tak ťa to vyjde rovnako, ako značková, ktorá vydrží možno o rok alebo dva viac.

Allan

#2677 Nový příspěvek od Allan »

Není to náhodou Rakušák

vitex

#2678 Nový příspěvek od vitex »

Banner je rakouská firma.Teď poprvé čtu o souvislosti s Polskem.Jiné baterie od jisté doby nekupuji.

DYK

#2679 Nový příspěvek od DYK »

Jasně, Rakousko :smich: Jako třeba s Nutela od Ferrera pro nás východní pleps vyrobená v Polsku.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

ota

#2680 Nový příspěvek od ota »

Kdysi dávno jsem si koupil baterku do auta červenou Topla. Byl jsem v autodílech a bába za ponkem, prej tyhle jsou dobrý a držeji. Prodáváme jich mrtě a zatím se žádná nereklamovala. Když mi tenkrát řekla cenu, točily se mi panenky v očích! No ale dala 9 roků. Pak jsem koupil znovu Toplu červenou. Zase u tý báby v těch autodílech. Když jsem prodával auto, vyndal jsem ji a nechal si ji. Do auta mi dal soused nějakou už jetou. Ta moje byla asi 3 roky stará a tak zůstala doma. Koupil jsem jiný auto a dal ji tam. V autě zaase jezdila leta. Myslím, že dala celkově asi 10 roků! Když zase odešla jdu k bábě do autodílů. No a ona že je nemá. Že berou Toplu, ale jen velký třeba do traktoru modrý. Ale do auta že nemají. Kruci ty co jsem měl byly super! výdrž jako bejk. A bába že taky měla Toplu a klidně dala 10 roků. No ta moje taky. No tak mi ukazovala na hromadě mrtě jinejch baterek. No já že tuhle? A ona tu ne! Tuhle tu jo, Baner. Tak ji mám taky. Tak uvidíme co vydrží.
Jinak co mám nabiječku tak je to ta Lídlová a tam když přehodíš kablíky tak se nic nestane. Pozná to a nenabijí. Mám tu vyndaný baterky z verků asi 4 a střídám na tom tu nabiječku s udržovačkou. Mám je v druhé nevytápěné dílně. když tam přijdu jednou za dobu, tak nabiječku přendám na další baterku a ahoj. Zase pak za čas dojdu a přendám ji na další.

Matúš

#2681 Nový příspěvek od Matúš »

Banner je možno pôvodne rakúska značka, ale vyrábajú sa a vo veľkom predávajú v Poľsku.
Inak tá výdrž baterky závisí aj od údržby a od trasy, akú jazdí. Naposledy Bosch cca. 8-9 rokov väčšinou krátke trasy, údržba tak 1-2x do roka na nabíjačke. Teraz tam mám nejakú no name cez známeho, cena bola takmer polovica značkovej, údržba už lepšia, tak dúfam, že dá aspoň 5 rokov. Inak v traktore Akuma asi 4 roky, tak uvidíme. Tie Akumy sa nám do traktorov dosť predávali, reklamácia žiadna a jazdí tu na tom tak 6/10 traktorov, tak im dôverujem.

DYK

#2682 Nový příspěvek od DYK »

Topla? Slovinsko?

ota

#2683 Nový příspěvek od ota »

No když to vezmu, že v autě jsem za celé roky beterku jen viděl, že tam je, jinak jsem na ní nikdy nechmátnul. Ta Topla byla ještě klasika s víčkama. Ale tahle co mám teď nemá nikde nic. Žádný víčko, ani dolívací otvor. Je to jedno, stejně jsem nikdy nic nedolíval a nabijel jsem baterku až po těch asi 9 letech když jsem nenatočil. Nabil natočil a zrovna dojel pro jinou. Kdysi dávno co jsem měl ještě škodovku byla ta asfaltová baterka. No už to skoro netočilo a pořát jsem to odkládal. A pak jsem potřeboval nutně jet autem a ani prd. Tlačili jsme to po dvoře jak medvěda a na silnici jazyky na vestě a tam to pak chytlo. Tak jak začne baterka jít do kopru a je stará tak zrovna jinou. Bo pak když je nejvíc třeba to nenastartuje. Stejně je nutno koupit jinou. Kdysi jsem někde četl, když u auta funguje kolem té elektriky vše co má dobře, není třeba baterku dobijet. Samo že když se jezdí kilometr třeba do práce každej den, tak je to na baterku nejhorší, než když jezdí každej den 100km.

Matúš

#2684 Nový příspěvek od Matúš »

Sto ľudí sto názorov, zasa od otca, resp. od jeho kolegov mám že keď sa pravidelne dobije, tak vydrží viac, majú to potvrdené skúsenosťami. Ja sa už teraz snažím v aute dobiť tak raz za mesiac. Mám automat nabíjačku, takže večer zapnem, ráno už baterka dávno nabitá. Na traktore dobijem vždy na začiatku zimy, keď ju vyberám, zvyknem aj pred každým výjazdom v zime a potom od jari do jesene vôbec alebo iba keď si spomeniem, čiže max. 1-2x.

DYK

#2685 Nový příspěvek od DYK »

Matúš, ale to tak prostě je!! Nejdýl vydrží PLNĚ nabitá auto baterie. Tady nejde o názory ale o fyziku a chemii.

Odpovědět

Zpět na „Putyka“