VYVÁŽEČKY DOMÁCÍ VÝROBY

vleky, káry, vozíky, návěsy, cisterny, vyvážečky, hnojáky, ...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
husqvarna450

Re: VYVÁŽEČKY DOMÁCÍ VÝROBY

#691 Nový příspěvek od husqvarna450 »

Veru hmotnosť je základ vzadu mám 4 taniere v každom kolese. vpredu 10 kanistrov a aj spodne. aspon to neskáče tak.

sliwka
Kontaktovat uživatele:

#692 Nový příspěvek od sliwka »

Zdravim, chcel by som v lete spravit vyvazacku za Supra, tak na 5m3 smreku.
Konstrukcia sa mi paci taka ako ma kolega Jura-M. Tandem nechcem, jednak cena a potrebujem sa tocit na zahrade kde je dost vlhko a vzdy ked mi sused doveze drevo s tandemom tak tam vyore brazdy.

Napravu mam z polskej 6tony na sipakoch, myslim 9-20. Chcem ju zuzit na sirku traktora, a sipaky otocit opacne kvoli brzdeniu v makkom terene. Trochu sa ale bojim bocneho smyku, lebo jazdim dost po strani. Budu tie sipaky ok, alebo dat radsej nejaky terenny vodiaci vzor?

Vozit budem hlavne 4m a haluze, obcas 6m. Loznu plochu by som teda spravil 4m dlhu a napravu dal meter od jej stredu, aby ta 6m klada nemala tazisko za napravou.
Vyvazacku potrebujem vozit v spodnom zavese na TUN40 a rozmyslam ci nebude lepsie dat napravu viac do predu aby zaves nebol prilis namahany. Kolko kg nan mozem pocitat?

Rameno som chcel povodne dat z UNHZ500 ale vsetky v okoli idu minimalne za 1000 eur / 25tis. kc. Naskytla sa mi moznost zohnat za polovicnu cenu NUJN. Ten je sice lahsi, co by bola vyhoda, ale ma nosnost len 350kg a ak pouzijem dajme tomu 20kg rotator a 100kg drapak, tak zostava 230kg - to sa mi zda dost malo.
Pozeram ze hned na prvej strane tohoto vlakna ju ma Peetan http://postimg.cc/image/ptdlk0hc9/ - ja by som ju chcel dat nizsie, medzi nosniky ramu a potom by musela byt odsadena od loznej plochy aby do nej nezasahovali piestnice.
Mam ist do toho NUJN, alebo radsej pockat na 500vku?

Diky. S.

husqvarna450

#693 Nový příspěvek od husqvarna450 »

Ahoj za supra to nebude bohviečo ťahať vyvážačku chce to traktor s predkom jedine že by si chodil len po spevnených cestách. V spodnom závese tiež nič moc musíš rátať že ta ruka váži cca 1000 kg plus 5m3 smreku to je slušná váha. čo sa týka ruky tak unhz 500 budeš mať ideálnu. zdvihne 50cm x 5 m buk vlastný hydr okruh. možem ti poslať fotky ako to mám ja spravene rozhodne by mala byť váha na ojo a tlačit traktor k zemi. napravu mám 9 tomu podloženu zo spodu a zvrchu učkom.

sliwka
Kontaktovat uživatele:

#694 Nový příspěvek od sliwka »

Husqvarna450 skus dat fotky pre inspiraciu prosim. Asi mas pravdu, ta unhz bude lepsia.
Traktor s predkom bohuzial nemam... Rampu mam asi 100m od asfaltky, polna cesta viac menej po rovine, ale obcas byva blato. Dlhe klady tahame tam a bud sa predaju a odvezu nakladakom, alebo nalozim na vyvazacku a odvezem domov. Prejde tade nakladak takze tu tych 5m3 nebude problem. Haluze a drobne drevo co nevytahame by som potreboval pozbierat po lese, co je tazsi teren - kopce, nespevnene lesne cesty a luka s bocnym sklonom. Tu ale ratam ze nepojde nalozena do plna, radsej sa otocim na viackrat.

Rozlozenie vahy mi vychadza na ojo cez 1.5 tony, na napravu 3 tony + 450kg samotna naprava.

Pridavam foto spodneho zavesu (pozical som si z fora), nikde neviem najst kolko ma pisanu zvislu zataz. Znesie tych 1.5t s rezervou?

Obrázek

edy2323

#695 Nový příspěvek od edy2323 »

Obrázek

husqvarna450

#696 Nový příspěvek od husqvarna450 »

Fotky ti poslem napis mi sz a daj tam kontakt na teba. Ten zaves na TUN 40 je slaby a je nizko ako napojiš kardan na nahon čerpadla? Ten zaves je robeny na dvojkolesovu vlecku a tak na 3 m dveva na nej. Si zober ako to je namahane ked nakladas s rukou otacas s tym do boku a pod. Rozhodne to treba dat do horneho zavesu.

sliwka
Kontaktovat uživatele:

#697 Nový příspěvek od sliwka »

Praveze kvoli navijaku tam horny zaves nedam. Skorej by som na ten spodny spravil vystuhu a chytil ho nejak az o prevodovku.
A pri nakladani bude vaha prenesena na podpery a zaves bude odlahceny.
Vyvod mam spraveny v mieste tej zatky nad zavesom na poslednej fotke. Medzi kardan a vyvod davam este volnobezku, takze sa kardan lame az za bubnom, da sa vyosit dohora a s bubnom sa nestretne. Neviem ci by sa nestretol s ojom v hornej alebo dolnej polohe, musim vyskusat. Nerad by som ho odpojoval za jazdy.
Nejak takto si to predstavujem, predaval to jeden pan na bazosi, ale nazivo som nevidel:
Obrázek

husqvarna450

#698 Nový příspěvek od husqvarna450 »

ja si myslím že to nebude dobre ten zaves je na malu vlečku vyvážačka je tažká.

mira1131

#699 Nový příspěvek od mira1131 »

ahoj všem...tak jsem po několika měsících postavil vyvážečku z unhz 500... za můj zetor 25A. Tímto bych chtěl vám všem poděkovat za příspěvky z nichž jsem po celou dobu čerpal... hlavně bych tímto chtěl poděkovat kozymu, Jurovi a Harijarimu. Pokud bude zájem, klidně jsem přiložím nějaké fota. ještě jednou moc děkuji. (to ale neznamená, že nebudu i nadále sledovat tyto fora... :) .

sita

#700 Nový příspěvek od sita »

mira1131: o fotky urcite zajem je, kazda inspirace dobra!

harijaro

#701 Nový příspěvek od harijaro »

Foto si mal hodiť hneď záujem je vždy a možno sa človek aj inšpiruje

mira1131

#702 Nový příspěvek od mira1131 »

Obrázek

tak přátele nevím...snad to zvládnu :(

takto jsem si jí přivezl... jel jsem s 25A pro ni cca 100km...nic neříkejte. už bych to neudělal... :) Tšch 100km je cesta pouze na místo mého nákupu....

mira1131

#703 Nový příspěvek od mira1131 »

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Obrázek

mira1131

#704 Nový příspěvek od mira1131 »

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

víc fotek nemám, ale včera jsem poprvé zprovoznil celou vyvážečku (drapák, rotátor..) a zatím šlape dobře. Ale na konci týdne pojedu do lesa na první pořádnou zkoušku...pokud se vám to trochu líbí...fotky dodám... :)

Jura-M

#705 Nový příspěvek od Jura-M »

Pěkná vyvážečka, zajímavé řešení v jednoduchosti je krása 8) .

Odpovědět

Zpět na „Dopravní technika“