HON 053

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

Re: HON 053

#556 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Kluci myslíte že nebude vadit když smíchám hydraulický olej OTHP 3 s hm 46? Nemělo by to ničemu vadit ne? Doposud jsem bral othp 3 ale už skončil zdroj a ted zas mám zdroj právě na hm 46 něco od AGIPU nebo tak něco.
Díky za rady ;-)
Mám to do Hona a nakladače unhz 750.

Kouba150

#557 Nový příspěvek od Kouba150 »

Ahoj, prosím o radu. Mám hona 053. Neměl sílu dělal jsem repas hydromotoru i čerpadla. A když jsem to dal z5 tak mi tet trvá cca4vteriny než se stroj pod plynem pohne. Jako by to tlakovalo. Jak dopředu tak dozadu. Mohl by mi někdo poradit?

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#558 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Ahoj nevím co by to mohlo být. Možná by to chtělo něchat jen poladit. Po výměně čerpadel se teď změnili tlaky určitě a třeba by to stačilo poladit jenom. To by chtělo ale někoho sehnat kdo to zná a dělá ;-)
Někoho tam u vás seženeš ne?

A nebo jdi sem http://truck-forum.cz/forum/viewtopic.php?f=30&t=11079 tam je Lubossss a ten zná hony docela dost dobře zkus to a uvidíš 8)

Přemo

#559 Nový příspěvek od Přemo »

Tak se taki obevil problem na Honu,na 1 kdyz snim najizdim do hnoje vyskakuje rychlost,kdyz dostane odpor vyskoci,jinak drzi mam ji privazanou a vse ok cose tam odporoucelo??vinekdo
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#560 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Noo asi tě bude čekat vyndání a rozebrání převodovky. Budu mít někde tu fotky dělal jsem to je to cca 2 roky... :-/ Kontrola zubů proč to vyhazuje ze záběru. A nebo se podívat jak je řadicí kulisa na převodovce je to přez páku a do převodovky zajíždí a vyjíždí taková kulatina v ní jsou drážky na jedničku kvalt myslím i na neutrál a pak na dvojku. No a z boku z obou stran převodovky v úrovní te řadicí tyčky jsou dva šrouby myslím na 14-ku klíč pod nima jsou pružiny s kuličkama ty právě taky aretujou kvlat když skočí do drážky v té řadicí kulatině. Snad jsem to trochu vysvětlil. Zkus se na to mrknout kdyžtak ti sem dám nějaké foto aby jsi měl představu. Ale pochybuju že to bude tím na tom se nemá snad co stát... :-/
To spíš něco v té převodovce.... :pistol:

zts18345

#561 Nový příspěvek od zts18345 »

Zdravím mam taku otázku na skusenejších, je nejaky rozdiel v upínanie náradia u Hon 053 tead este mechanického a UN 053? ide oto ze mam mechanickeho vo výhlade za par korún len bez náradia, preto ci by pasovalo bez prerábania z novsieho typu.
Vopred Vďaka za odpoved.
Zetor crystal 8011, 2xZetor 50 super + kopec veci k nim co furt vsade zavadzaju

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#562 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Ahoj upínání je bohužel uplně jiné.... :( Musel by jsi převařit držáky. Ale není to nic co by nešlo udělat 8)

Guli

#563 Nový příspěvek od Guli »

Čau chlapi , nevíte o 2 slušných pláštích 21,3-24 ,(530-610)?? Disky upravené už mám.
Zetor 6718
UN 053.1

zicar

#564 Nový příspěvek od zicar »

Dobrý den
Mam k vam jeden dotaz ohledne Hona.Davame jeden dohromady a nastal problem ze pri zarazení do predu nebo do zadu se vubec nerozjede.Kdyz jsem si pod to vlezl a zmackl jsem to tahlo co je na ovladani pojezdu tak me zacal couvat.Nezkousel jsem to tahlo na druhu stranu jestli by jel dopredu.Olej je dolitej na max.Nevim jak zjistit jestli do toho ovladani jde vubec olej nebo jak se dostat k ty krabicce ke ktere je pripojene tahlo na prepinani smeru jizdy.Poradi nekdo na co mrknout ?Dekuji

ps: nevite kde sehnat manual ? stahl jsem jeden ale bohuzel je polskej
Dekuji

Přemo

#565 Nový příspěvek od Přemo »

Presne stouto zavadou jsem koupil hona a zavadu jsem resil postupem co kde co ovlada takze jsem vytahl kostku,ovladank dopredu dozadu,ze spodu to jde celkem pekne sundatjen to chce spravnou polohu,ale ja si myslim zeto bude na 100% v te kostce coje pedal jakoby spojka levy pedal,co slouzo k vyslapnuti pojezdu aniz bys musel prepnout paku,.a vtom bude mrtva pruzina,si myslim a to byl cely problem,doma sem nejakou nasel a uz to frcelo,dej vedet pak cim to bylo.
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)

zicar

#566 Nový příspěvek od zicar »

Přemo píše:Presne stouto zavadou jsem koupil hona a zavadu jsem resil postupem co kde co ovlada takze jsem vytahl kostku,ovladank dopredu dozadu,ze spodu to jde celkem pekne sundatjen to chce spravnou polohu,ale ja si myslim zeto bude na 100% v te kostce coje pedal jakoby spojka levy pedal,co slouzo k vyslapnuti pojezdu aniz bys musel prepnout paku,.a vtom bude mrtva pruzina,si myslim a to byl cely problem,doma sem nejakou nasel a uz to frcelo,dej vedet pak cim to bylo.

Aha na tu kostku jsem se dival.Tam jsem prave povolil sroubek a nesel vubec olej,tak jsem zjistil ze jeho malo.Po doliti sel vzduch chvilku a pak uz i olej.Sice hodne zpenenej ale sel.Bohuzel ani to nepomohlo aby se to hnulo.Tak me napadlo to pouze udelat natvrdo abych vedel jestli to pojede :-) coz se povedlo.Dobre zitra zkusim tu kostku pod tim levym pedalem sundat a uvidime co na me vyskoci pri rozebrani :-) a urco se ozvu protoze kdyz to tim nebude budu rad za kazdy rady.Ohledne manualu asi neporadite ?

Přemo

#567 Nový příspěvek od Přemo »

Tak zalezi s ktere jsi ten olej nechaval pretect,ono to slouzi jako propousteci ventil jde pred neho olej porad,az kdyz prepnes pakj pusti tlak do ppjezdu,a pokud je praskla pruzina tak to treba jen cukne nebo nic,protoze tlak to tam proste nepusti,vsak uvidis a prirucku jsem nekde stahl,tusim agportal.cz

zicar

#568 Nový příspěvek od zicar »

Tak jsem tu kostku vyndal.Rozebral jsem ji a pruzina je dobra.Tim stelovacim sroubem jsem ho trosku dotahl a zkusil nastartovat.Po pridani plynu se to rozjelo,ale prvotni rozjezd se musi hodne pridat plyn.Zkusil jsem teda ten stelovaci sroub uplne dotahnout ale zadna zmena.Cim to muze byt ze se musi takhle hodne pridat plyn ?

zicar

#569 Nový příspěvek od zicar »

Tak jsem se podival po tom manualu a nasel jsem ale mam jeden dotaz.Podle manualu Hon 53 mam uplne jinou palubku ktera je dle polskeho manualu HON 50 nebo HON 70 tak jsem zmaten :-)Pritom na ramenu od nakladace je origo napis 53.Poradi nekdo ?

Přemo

#570 Nový příspěvek od Přemo »

A ten tvuj hon nejezdil vubec nebo jsito mel porozebirane a uz nejede??prihod par fotek coto mas za stroj.dneska jsem to usebe trochu omrknul jak to tam je nejlepe pomerit tlaky,a jit vylucovaci metodou,zmerit se da hned zatou kostkou pokud tam mas origo vedeni,a rikas ze kdyz ho natvrdo vemes vzadu klicem tak jede normalne??

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“