Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
no tak pokud by nepomohl nekdo odtud z fora, tak z Prahy do Kijeva stoji autobus pod 1000 kc, nebo predpokladam, ze u Vas jezdej marsrutky s delnikama, tak nekoho poprosit. A pres Nova Pochta je mozny si to nechat poslat treba do Mukaceva.
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
pratelkyna znama tam chodi casto, v podstate je ukrajinka, len netusim jak by si ju ukecal a jak by to zenska nalozila do auta, a ci by to mala vobec niekde cestou... zas je to obchodnicka, nakupuje tam saty a predava ich, takze mozno za nejaku uplatu by vyriesila aj toto z kosic by som ti to uz nejak posunul pripadne ja, kurierom, alebo nejak... ale neviem jak vyhodne to je, priapdne ci je problem to zohnat, aby sa ti to vobec oplatilo nejak riesit, ci sa tym len kochas a nechavas to plavat do buducna?
no nemusel by som prerabať hriadel na dalšie čerpadlo keby som mal origo tandemove čerpadlo. Ale v podstae už mam veci na prerabku zkompletovane tak to už nebude take zloité len sa k tomu dostať... Potebujem tam dorobiť ešte par nezavislých okruhov, tak tam musi isť dalšie čerpadlo aspon 50 litrove
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
Re: bělorus EO 2621 b
https://stroje.bazos.cz/inzerat/8468170 ... rpadlo.phppablo z melnika píše:Zdravím všechny přátelé strojů bělorus. Mám prosbu, několik hodin i přes hledat jsem strávil zde na vláknu a pídím se po hlavním hydraulickém čerpadle. mám jedno pod schody myslím že nš 100. pořeboval bych vědět, zda je levotočivé nebo pravotočívé. Mám to celé přetěsněné, ale výkon nic moc. Kde se dá sehnat nebo čím nehradit. p. Charvát ne že by byl drahý ale chce za to dost peněz.
přemýšlel jsem i o přídavné převodovce 1/2.
Poradíte. Děkuji
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
-
Re: bělorus EO 2621 b
Jan_2 píše:https://stroje.bazos.cz/inzerat/8468170 ... rpadlo.phppablo z melnika píše:Zdravím všechny přátelé strojů bělorus. Mám prosbu, několik hodin i přes hledat jsem strávil zde na vláknu a pídím se po hlavním hydraulickém čerpadle. mám jedno pod schody myslím že nš 100. pořeboval bych vědět, zda je levotočivé nebo pravotočívé. Mám to celé přetěsněné, ale výkon nic moc. Kde se dá sehnat nebo čím nehradit. p. Charvát ne že by byl drahý ale chce za to dost peněz.
přemýšlel jsem i o přídavné převodovce 1/2.
Poradíte. Děkuji
K tomu mám ještě jeden dotaz, převodovku 1:2 budu mít o víkendu kompletní. Potřebuji vědět, jestli je hlavní čerpadlo levotočivé nedo pravotočivé. Díky
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
Myslite, ze je pravdepodobne, ze by hydr. cerpadlo prisavalo vzduch pres gufero? Cerpadlo je asi puvodni(belorus 1986), pojistak je na 14MPa, a ten da i pri 750ot. motoru (prevod evim). Manometr ale nevylitne skokove ale rucicka leze postupne, cca do 2-3sekund.
Pri vysuvu dvojcat pistnic na nasade, jdou dolu rychle, skoro rychlosti gravitace, a prisajou vzduch...v nadrzi jsou pak bubliny...
Pojistovaky totiz kmitaji, to bude asi vzduchem? Proste nejde malinko pohnout packou bez toho, aby rozvadece "necvrdlikali".
Mam zkusit dat tlakova gufera? Kdyz tlaj da, nemuze byt tak vybehane, ne?
Navic okolo soupatek prvniho rozvadece prolina olej - jsou nove. Podle me je tam tlak, jak je tam vzduch.
Pri vysuvu dvojcat pistnic na nasade, jdou dolu rychle, skoro rychlosti gravitace, a prisajou vzduch...v nadrzi jsou pak bubliny...
Pojistovaky totiz kmitaji, to bude asi vzduchem? Proste nejde malinko pohnout packou bez toho, aby rozvadece "necvrdlikali".
Mam zkusit dat tlakova gufera? Kdyz tlaj da, nemuze byt tak vybehane, ne?
Navic okolo soupatek prvniho rozvadece prolina olej - jsou nove. Podle me je tam tlak, jak je tam vzduch.
Dneska jsem rozebiral cerpadlo NS-100A, zajimalo by me jak funguje to vymezovani vule, netusi nekdo?
Je to takto v poradku?
https://postimg.cc/gallery/1ud2cdjf2/
Je to takto v poradku?
https://postimg.cc/gallery/1ud2cdjf2/
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Olej ktory zostane medzi zubami je vytlacany otvorom v mosadznych polmesiacoch, tlak oleja posobi na gumicky a polmesiace su pritlacane na bocne strany ozubenia.
Chcelo by to vymenit tie gumicky,cerpadlo malo dobre tlaky?
Ono pokial niesu celkom rozpadnute tak to chodi.
Origo sa po vymene gumiciek (v polmesiacoch)tieto prepichnu. Tie ktore dosadaju na zadne a predne veko netreba pripichnut.
Chcelo by to vymenit tie gumicky,cerpadlo malo dobre tlaky?
Ono pokial niesu celkom rozpadnute tak to chodi.
Origo sa po vymene gumiciek (v polmesiacoch)tieto prepichnu. Tie ktore dosadaju na zadne a predne veko netreba pripichnut.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Ty gumičky jsou dávané před rokem nové - a jsou ve stavu, v jakém jsem je tam dával. Jsou všechny takto originálně proděravěné.
Mám problém se zavzdušňováním. Čerpadlo tlak dává dobrý (při 750ot. motoru a dá na pojištováku 14MPa, větší tlak jsem nastavovat radši nezkoušel), ale podle mě přisává přes gufero, jinak si to zavzdušňování nedovedu představit.
Ono se prodávají dvě opravné sady:
108 - Jedna je ta, co tam mám - ta s propíchanými gumičkami - já měl v té sadě propíchané ale i ty velké.
118- A druhá sada je celá nepropíchaná - ale střechy gumiček (průměr cca 5mm?) jsou zeslabené - to na fotkách není vidět, je to z jejich druhé strany.
A tohle mi napsali, v čem se liší:
They have different shape, but the same diameter.
Set 118 is a set for repair. It means that a pump have already had certain defects and it was made some mechanical repair, that is why seals are re-cut.
Set 108 goes to assembling of pump, that was under repair, but did not require mechanical repair, that is why these seals should not be re-cut.
Kterou sadu tam mám tedy mít? Vadí ty otlačeniny na bocích obalu? Ty gumičky na bocích co tlačí na obal, tam jsou proč?
Díky.
Mám problém se zavzdušňováním. Čerpadlo tlak dává dobrý (při 750ot. motoru a dá na pojištováku 14MPa, větší tlak jsem nastavovat radši nezkoušel), ale podle mě přisává přes gufero, jinak si to zavzdušňování nedovedu představit.
Ono se prodávají dvě opravné sady:
108 - Jedna je ta, co tam mám - ta s propíchanými gumičkami - já měl v té sadě propíchané ale i ty velké.
118- A druhá sada je celá nepropíchaná - ale střechy gumiček (průměr cca 5mm?) jsou zeslabené - to na fotkách není vidět, je to z jejich druhé strany.
A tohle mi napsali, v čem se liší:
They have different shape, but the same diameter.
Set 118 is a set for repair. It means that a pump have already had certain defects and it was made some mechanical repair, that is why seals are re-cut.
Set 108 goes to assembling of pump, that was under repair, but did not require mechanical repair, that is why these seals should not be re-cut.
Kterou sadu tam mám tedy mít? Vadí ty otlačeniny na bocích obalu? Ty gumičky na bocích co tlačí na obal, tam jsou proč?
Díky.
takto vypadají z druhé strany: https://images.ua.prom.st/912046422_w64 ... 120428.jpg
Gufera jsou osazeny pružinkami k sobě, takže by to mělo těsnit jak tlak, tak i podtlak - to je snad spárvně.
Je normální, že ten protikus na "převodce", do kterého se strká hřídel čerpadla je volně? Má vůli do stran 5-10mm?
Gufera jsou osazeny pružinkami k sobě, takže by to mělo těsnit jak tlak, tak i podtlak - to je snad spárvně.
Je normální, že ten protikus na "převodce", do kterého se strká hřídel čerpadla je volně? Má vůli do stran 5-10mm?
Kdybyste někdo už nechtěl být jak chobotnice
fórum:
http://forum.automoto.ee/showthread.php ... 46&page=43
fórum:
http://forum.automoto.ee/showthread.php ... 46&page=43
Kurňa, to je kancelária
Našel jsem katalog čerpadel a přiřazení k traktorům: http://iskra-incom.by/uploads/content/catalog%20nh.pdf
Zajímalo by mě rozdíl mezi НШ100А-3 vs. НШ100B-3, jsou stejné? A nebo použití НШ125Д-3 ?
Zajímalo by mě rozdíl mezi НШ100А-3 vs. НШ100B-3, jsou stejné? A nebo použití НШ125Д-3 ?
NŠ 100A je klasicke pravotočive čerpadlo. z pracovným tlakom 160 atm a litražou za minutu 173 l .
NŠ 100B je tiež pravotočivé čerpadlo z pracovným tlakom 160atm , ktore je urcené aj na prečerpavanie hustejších kvapalín ako je klasický olej. a to NŠ125L je lavotočive z litražou až 216 l na minutu
U pravotočivých čerpadiel sa neoznačuje smer otačania. Len lavotočivé maju v označení písmeno Д
NŠ 100B je tiež pravotočivé čerpadlo z pracovným tlakom 160atm , ktore je urcené aj na prečerpavanie hustejších kvapalín ako je klasický olej. a to NŠ125L je lavotočive z litražou až 216 l na minutu
U pravotočivých čerpadiel sa neoznačuje smer otačania. Len lavotočivé maju v označení písmeno Д
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.