Štěpka - cena ?
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
-
Re: Štěpka - cena ?
ještě se zeptám na ty zuby v tom drtiči, dá se to sehnat, nebo jsi je vyrobil.
ahoj nene,ty jsem si delal sam - koupil sem si matros kulatej, z nej vyfrezoval trojhran,pak udelal na soustruhu brisko aby mel strizny ostri,a pote udelal zavit a upichl
S trochou snahy to jde,ale ja jich mam 38 tech zubu tak nejaky to pivko u masiny padlo
Ale pokud budes fajsmekr tak si udelas 4hranny zuby a zapustis je do hridele ,to je uplne nej reseni,ale me se s tim zase tolik hrat nechtelo ;)
postup je uplne ten samej,jen je jiny ulozeni na tom hrideli,musis si zafrezovat sedylka pro zub a opernou desticku
S trochou snahy to jde,ale ja jich mam 38 tech zubu tak nejaky to pivko u masiny padlo
Ale pokud budes fajsmekr tak si udelas 4hranny zuby a zapustis je do hridele ,to je uplne nej reseni,ale me se s tim zase tolik hrat nechtelo ;)
postup je uplne ten samej,jen je jiny ulozeni na tom hrideli,musis si zafrezovat sedylka pro zub a opernou desticku
- maršl
- Kontaktovat uživatele:
A cena je i v 2017 - 100 Kč/GJ i 120 Kč/GJ zalezi vsak na dodanem mnozstvivizovjan píše:Většinou od výhřevnosti. Aktuálně 108-110 Kč/GJ. Pokud to přepočteme na prms, tak to může vyjít po odečtení dopravy od 180 do 300 Kč/prms. Pokud je to čerstvé jehličí, tak to může vyjít normálně (240) ale také hodně mizerně... (letošní rekord je 160 Kč/prms po odečtení dopravy...).
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600
-
no soustruh mám, frézu ne, tak budu muset ještě někoho oslovit.
ještě poslední otázka - jaký matroš jsi na to koupil a prosba, pokud by jsi se někdy nudil s foťákem jestli by ten zub šel detailně vyfotit. děkuji
ještě poslední otázka - jaký matroš jsi na to koupil a prosba, pokud by jsi se někdy nudil s foťákem jestli by ten zub šel detailně vyfotit. děkuji
tak jak rika,4hranny zub se ti bude delat lepsi jen pak frezar by musel udelat ty sedla...
zub vypada takto :
http://prntscr.com/hp8vbn cili musi mit takove to briskojak jsem psal kvuli strizne hrane na soustruhu udelas s klidem
matros jsem koupil nastrojovku slo o cca 50cm hridel tak to nebyla zase takova palka
14 220 tusim a nechal sem pak zakalit aby to bralo i cihle
ale je to zbytecny myslim,pokud budes mit i kaleny protiostri prosim,ale ja ho mam obyc cerny plech a taky to bere sponu
ja to udelal jen kvuli tomu ze me nekdo dluzil a mel sem tu moznost to udelat
zub vypada takto :
http://prntscr.com/hp8vbn cili musi mit takove to briskojak jsem psal kvuli strizne hrane na soustruhu udelas s klidem
matros jsem koupil nastrojovku slo o cca 50cm hridel tak to nebyla zase takova palka
14 220 tusim a nechal sem pak zakalit aby to bralo i cihle
ale je to zbytecny myslim,pokud budes mit i kaleny protiostri prosim,ale ja ho mam obyc cerny plech a taky to bere sponu
ja to udelal jen kvuli tomu ze me nekdo dluzil a mel sem tu moznost to udelat
Co můžeš urvi,co nemůžeš zkurvi hihi
Avia A31 T Lanový kontejner
Špalíkovač 10cm +
Zetor 5611
HR Atlas AK810 do tretiho bodu
Štěpkovač Farmi CH 260 HF EL s vyklopnym kontejnerem
Snekovy briketovaci lis + drtic vlastni vyroby
Zdviz za traktor Jungheinrich
Špalíkovač 10cm +
Zetor 5611
-
děkuji
zdar chlapy,
jaká muže být zhruba cena jemné štěpky z jasanu vlhké a bez dopravy?
dík
jaká muže být zhruba cena jemné štěpky z jasanu vlhké a bez dopravy?
dík
-
pánové producenti štěpky - je tu někdo se sirkama kdo potřebuje zvýšit výkupní cenu štěpky
https://jihlava.idnes.cz/pozar-drt-drev ... -zpravy_mv
https://jihlava.idnes.cz/pozar-drt-drev ... -zpravy_mv
Ahojda chlapi,
mam docela takovou nemilou zkusennost
Potrebuju vedet jestli to je normalni...konecne sem se nejak dockal prodeje stepky a hlavne vyroby a po vsech tech pataliich s konstrukci je tu dalsi-
Jedinyho "kminka" co se me podarilo sehnat co ma autodopravu a v tomto podnika je clovek z mistniho JZD (Agro rw cervena voda),ktery vozi do trutnovsky,hodoninsky a ja nevim jaky elektrarny.
Jako pohoda domluva dobra,kamion pristavi do tri dnu ALE :
Fakturu mi vystavi oproti papiru z elektrarny /vlhkost,vyhrevnost/
Strhne si za dopravu cca 3500,- je to za 130km do elektrarny ode mne + POPLATEK ZA SPROSTREDKOVANI 50,-/t.
Zkousel jsem se dostat mezi mistni teplarny-zlatohorska,krnovska ale nikdo si se mnou prdel neutre
Cili me asi nic jinyho nezbyde nez mlcet a platit co?
Cili kamion ma tech 25t, dostanu 1000,-/t takze jen tak 5tis vyhodim za dopravu a zprostredkovani co?
a zustane me 19 tis,kdyz jeste odectu nakladku takze sem na nejakejch 190.-/kubik hotove stepky cisteho....to je asi spatne ne?
mam docela takovou nemilou zkusennost
Potrebuju vedet jestli to je normalni...konecne sem se nejak dockal prodeje stepky a hlavne vyroby a po vsech tech pataliich s konstrukci je tu dalsi-
Jedinyho "kminka" co se me podarilo sehnat co ma autodopravu a v tomto podnika je clovek z mistniho JZD (Agro rw cervena voda),ktery vozi do trutnovsky,hodoninsky a ja nevim jaky elektrarny.
Jako pohoda domluva dobra,kamion pristavi do tri dnu ALE :
Fakturu mi vystavi oproti papiru z elektrarny /vlhkost,vyhrevnost/
Strhne si za dopravu cca 3500,- je to za 130km do elektrarny ode mne + POPLATEK ZA SPROSTREDKOVANI 50,-/t.
Zkousel jsem se dostat mezi mistni teplarny-zlatohorska,krnovska ale nikdo si se mnou prdel neutre
Cili me asi nic jinyho nezbyde nez mlcet a platit co?
Cili kamion ma tech 25t, dostanu 1000,-/t takze jen tak 5tis vyhodim za dopravu a zprostredkovani co?
a zustane me 19 tis,kdyz jeste odectu nakladku takze sem na nejakejch 190.-/kubik hotove stepky cisteho....to je asi spatne ne?
Co můžeš urvi,co nemůžeš zkurvi hihi
Špalíkovač 10cm +
Zetor 5611
Špalíkovač 10cm +
Zetor 5611
a pointa?
ak na tom nevychadzas tak to jednoducho nerob , o tom je biznis......
ak na tom nevychadzas tak to jednoducho nerob , o tom je biznis......
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
-
tak 3500 tisice je za tu vzdálenost hodně dobrá cena dopravu
zetor 12045, zetor 12011, štěpkovač biber7, zetor 25 A, zetor 25K, slavia TV824, autovlek bss ps 1010H
-
to jo - za 3500,- ujet 130 kiláků je dost málo
mám podobnou zkušenost, svážel jsem klest ze tří lesů na louku přístupnou kamionem, samozřejmě každý les na jiné světové straně, nejbližší byl asi kilometr, ostatní ještě dál, dal jsem tomu skoro dva měsíce - jednu dvě fúry po večerech, o víkendu víc, pak jsem čekal tři měsíce na odvoz - ještě to bylo vylepšený o to že louka je na dotace, majitel má asi nějakého nepřítele který to udal a přišla kontrola, už to vypadalo že to budu muset převozit jinam, alle nakonec konečně dorazil štěpkovač s kontejnerama, no naštěpkovali, odvezli - jen asi 15 km do elektrárny, já dva dny uklízel louku, kačky přišli do měsíce, byli toho čtyři soupravy, po odečtení dopravy a štěpkování to vyšlo něco málo přes osm za soupravu, takže příště se na to zvysoka vy.... a budu sedět dva měsíce doma, šetřit naftu, stroje a větvičky v lese spálím, nebo poštěpkuji mezi stromky.
mám podobnou zkušenost, svážel jsem klest ze tří lesů na louku přístupnou kamionem, samozřejmě každý les na jiné světové straně, nejbližší byl asi kilometr, ostatní ještě dál, dal jsem tomu skoro dva měsíce - jednu dvě fúry po večerech, o víkendu víc, pak jsem čekal tři měsíce na odvoz - ještě to bylo vylepšený o to že louka je na dotace, majitel má asi nějakého nepřítele který to udal a přišla kontrola, už to vypadalo že to budu muset převozit jinam, alle nakonec konečně dorazil štěpkovač s kontejnerama, no naštěpkovali, odvezli - jen asi 15 km do elektrárny, já dva dny uklízel louku, kačky přišli do měsíce, byli toho čtyři soupravy, po odečtení dopravy a štěpkování to vyšlo něco málo přes osm za soupravu, takže příště se na to zvysoka vy.... a budu sedět dva měsíce doma, šetřit naftu, stroje a větvičky v lese spálím, nebo poštěpkuji mezi stromky.
Ahoj muzete mi nekdo poradit na koho se obratit v okoli Hradce Kralove s nabidkou prodeje stepky? Mam necely hektar 5letych japonskych topolu. Puvodne vysazenych na drevo ale zrejme jsem podcenil kvalitu pudy a pravidelnost hnojeni zemedelci. Takze stromky urcite nejsou na polinka ale nejaka stepka by z nich byt mohla. Mel jsem v planu pristi rok osazet dalsi hektar tak chci stavajici promenit na penize abych videl zda jit ci nejit do dalsi plochy. Predem dekuju.
Zdravím Vás, mám +- 10ha smrku, výška lehce přes 3m. A nevím jaká volba zpeněžení by byla nejvýnosnější. Neznáte hrubý odhad ceny, za toto množství štěpky? Štěpkovač nemám. Díky.