Zetor HORAL SYSTEM
Moderátor: Lukashil
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zetor HORAL SYSTEM
Tady taky jeden z inzerce
Přidávám fotku z prospektu Zetoru 5647, nevíte čím se tyto traktory lišily od 5645? Takhle vypadá akorát, že má obráceně disky.. otočený hvězdice
Zetor 5645 Belarus EO 2621A
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Tuto jeden horálek
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
A tady pár kousků ze Slovenska
- k.ondra89
- Kontaktovat uživatele:
Zetor 5647:5645 píše:Přidávám fotku z prospektu Zetoru 5647, nevíte čím se tyto traktory lišily od 5645? Takhle vypadá akorát, že má obráceně disky.. otočený hvězdice
"Tento traktor pro zvýšenou adhezi, snížené těžiště a výhodné rozložení zatížení bylo vhodné využít především při práci na svazích až do 18 stupňů. Větší bezpečnost při jízdě z kopce byla zajištěna tím, že přes převody se současně brzdila při zapnutém předním pohonu i přední kola. Vzhledem k pohonu všech kol měl tento traktor zvýšenou tahovou sílu, zvláště v terénu se sníženou adhezí, v mokrých, těžkých nebo písčitých půdách. Snadněji překonával terénní překážky a při praci na svazích držel lépe stopu. Zetor 5647 byl horskou modifikací Zetoru 5611. Přední náprava byla poháněna čelními převody od předního vývodového hřídele. Proti přetížení byla pojištěna prokluzovou spojkou. Přední pohon bylo možné řadit i během jízdy a šlo jej použít při neredukovaných i redukovaných rychlostech. Traktor měl posilovač řízení. Na přání výrobce dodával ještě dělený kloubový hřídel, který umožňoval umístit mezi skříň vývodu a přední hnací nápravu další skříň s vývodem 1000 ot./min pro pohon žacího stroje. Traktor měl bezpečnostní kabinu". To praví o zetoru 5647 chytrá literatura
-
Ahoj chtěl bych se zeptat jak udělali ze 7245 7245 horal systém,kdysi v Brně.Traktor má oproti normálu snížené těžiště,jak toho docílili,pouze rozchodem nebo snížili třeba průchodnost aby dostali váhu níž.A jak je to vlastně s větším rozchodem,je to dáno pouze otočenými disky kol jako třeba na UKT ,nebo jsou nějak upraveny portály a nebo je to že maj spec.disky horal,které jsou už udělány na větší rozchod.A na předku je rozchod jako u Z 7245 nebo je tam šírší náprava?Nemám bohužel po ruce žádného Horala abych se podíval nevíte o tom náhodou něco???
-
Tak jsem si pořádně pročetl fórum a už jsem na to přišel z prospektů a fotek.Jen teda to těžiště,nevíte o tom někdo něco??
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Po době zase jeden pěknej z inzerce
Zdravím. Pořídil jsem si horala 7045 v celkem dobrém stavu a začnu ho trošku udržovat. Jsem rád, že je tady pár dobrých informací. Když budu potřebovat, zkusím se tady na něco zeptat.
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec,tak to gratuluji ke koupi nejkrásnějšího zetoru. Pokus se sem dát foto. Dík
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
tady jedna Z 7045 Horal System z farmwebu