Čelní nakladače
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Čelní nakladače
pavolmakys: a odkiaľ si ho kúpil, koľko stal, ako si spokojný zatiaľ a aka bola montáž a všetko sedelo alebo niečo bolo potrebené prerábať? podviazanie je pod celý traktor a čo ovladnie?
- pavolmakys
Kupil som ho rok stary, nie novy, podla predavajuceho a aj podla stavu par krat pouzity. Podviazanie po portale, ale musel som prisposobovat, dotycny ho mal na traktore Landiny, takze som trochu upravoval. Ovladac s rozdelovacom mi nedal, dokupoval som Joystick. Dal mi k tomu lyzicu 1500mm tzv. krokodil a ram s paletizacnymi vidlami a otvormi pre hroty. Cena 2500 eur.
Ono k tym cenam. Ako som volal predajcom, tak tur2 by ma vysiel na 1800 eur (chcel som joystick). Chcel som sa ist pozriet na ten SOLID, ten by bol za 2800 bez dph. Bol som pozriet MT2 Titan, to je hovado, sam pouzivatel povedal ze to je na ten traktor az prilis. Ale aj MT1 bola cez 3500eur. Teda ak sa dobre pamatam.
Ono k tym cenam. Ako som volal predajcom, tak tur2 by ma vysiel na 1800 eur (chcel som joystick). Chcel som sa ist pozriet na ten SOLID, ten by bol za 2800 bez dph. Bol som pozriet MT2 Titan, to je hovado, sam pouzivatel povedal ze to je na ten traktor az prilis. Ale aj MT1 bola cez 3500eur. Teda ak sa dobre pamatam.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
Myslím, že 2500e je dobrá cena s takým príslušenstvom. Už ani neviem prečo je až taký rozdiel či je kvalitnejší rozvádzač, piesty, ovládanie či sú to značkové veci, alebo sa plati za značku aj keď neviem o aku značku keď všetko je poliak. Na ten mt01 je riadna cena. Pozerám aj na TUR4.1, TUR4.3 aký je tam rozdiel? Neviem asi zrejme v podviazaní podľa traktora. Škoda že ma podviazanie iba po rúru kabíny, či to stačí. Možno výhoda keď treba rozpoliť traktor v mojom prípade 7245 aj keď sa to nerobí každý deň. A v mojom prípade asi by som ho musel dávať isto dole každé 2 roky kvôli STK
- pavolmakys
Kamarat ma stary humpolecky a poviem ti, ked som pozeral iba piestne tyce ktore by som mu vymenil tak len cena za material sa lisila aj 300%. Od klasiky iba chrom cca 20 eur/m az po 60 eur/m, pripadne aj viac (lepsi material, kaleny,chrom). Pricom kvalitu valcov na prvy pohlad nerozoznas. Takze si viem prestavit preco je ten rozdiel v cenach taky.
Co sa tyka uchytenie a podviazania. Povodne som rozmyslal ze spodne podviazanie uchytim aj o trubku kabiny, zatila som to neurobil. Zda sa mi, ze pokial je nakladac uchyteny vpredu nad napravou a vzadu na portaloch tak sa vlasne na konstrukciu traktora prenasa iba zatazenie ktore je priamo nad napravami, teda nijako to traktor nema snahu lamat a namahat spoj prevodovka/motor. Aspon sa mi to tak zda.
Co sa tyka uchytenie a podviazania. Povodne som rozmyslal ze spodne podviazanie uchytim aj o trubku kabiny, zatila som to neurobil. Zda sa mi, ze pokial je nakladac uchyteny vpredu nad napravou a vzadu na portaloch tak sa vlasne na konstrukciu traktora prenasa iba zatazenie ktore je priamo nad napravami, teda nijako to traktor nema snahu lamat a namahat spoj prevodovka/motor. Aspon sa mi to tak zda.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
Mám na 5718 nějaký starší nakladač s vlastním podvázáním.
pístní tyče má svařované (navařovaná oka), tedy základní materiál musí být svařitelný, pístnice jsou více jak 40 let v provozu a jsou zdravé. Pokud máš dodavatele pístnic v různých kvalitách, dej odkazy, případně ceny. pokud vím, v Čechách jsou nejméně 2 výrobci metráže a jestli si pamatuji dobře tak z 20CrMo4, tedy svařitelné a dodávají je tvrdochromované. Pak se dělají pro vyšší zátěž povrchově kalené případně nitridované. Jinak Poláci (třeba Olimet) mají ve svých materiálech, že používají hydraulické prvky od nejlepších polských dodavatelů, na tom mém jsou rozvaděče bulharské, co jsou v nabídce granitu. Jinak materiál použitý na nakladač popisují jako certifikovaný, to ale může být bláto nebo vysokopevnostní ocel. Časem výložník změřím tvrdoměrem.
Jinak, co jsem si kdysi fotil pro inspiraci podvázání Quicku na Zetor, tak měl podvázání k rozvodovce, ale současně konzoli na trubku kabiny.Sám jsem nakonec udělal podvázání na trubku, ale jsem opatrný, 14 let bez problémů.
pístní tyče má svařované (navařovaná oka), tedy základní materiál musí být svařitelný, pístnice jsou více jak 40 let v provozu a jsou zdravé. Pokud máš dodavatele pístnic v různých kvalitách, dej odkazy, případně ceny. pokud vím, v Čechách jsou nejméně 2 výrobci metráže a jestli si pamatuji dobře tak z 20CrMo4, tedy svařitelné a dodávají je tvrdochromované. Pak se dělají pro vyšší zátěž povrchově kalené případně nitridované. Jinak Poláci (třeba Olimet) mají ve svých materiálech, že používají hydraulické prvky od nejlepších polských dodavatelů, na tom mém jsou rozvaděče bulharské, co jsou v nabídce granitu. Jinak materiál použitý na nakladač popisují jako certifikovaný, to ale může být bláto nebo vysokopevnostní ocel. Časem výložník změřím tvrdoměrem.
Jinak, co jsem si kdysi fotil pro inspiraci podvázání Quicku na Zetor, tak měl podvázání k rozvodovce, ale současně konzoli na trubku kabiny.Sám jsem nakonec udělal podvázání na trubku, ale jsem opatrný, 14 let bez problémů.
Vyzerá to tak, že z toho všetkého si vyberiem TUR4.1 cena s montážou cca2550e + lyžica 300 všetko bez dph. Čo poviete na cenu a nakladač? Dúfam, že podviazanie ktoré je iba na rúru kabíny bude postačovať. Ja ho budem využívať len občas doma napr. niečo preložiť, v zime na sneh.... nech sa netrápim keď je traktor na dvore Má niekto s týmto nakladačom skúsenosť?
Ďakujem za každý názor a radu.
Ďakujem za každý názor a radu.
- Jirka-pila a les
Mám ho zrovna objednaný. Měl by mi co nejdřiv dorazit, někdy kolem 5.2.2018. Mě vyjde na 56 900,- + DPH. Podvázání možná stačit bude, ale protože ho budu primárně využívat v lese tak ho dodělám až na portály... no uvidíme co vydrží . Protože jsem ještě student tak u mě rozhodovala hlavně ta cena.
traktorová doprava, přeprava dřeva, služby v lesnictví, pořez kulatiny
Jirka: tak podviazanie možno dorobím aj ja, ale nevieš aký je v praxi nemá ho niekto v okolí už odskúšaný?
- Jirka-pila a les
Nevím jak v Česku, ale prodejce mi říkal že v Polsku jsou docela rozšířený. Viděl jsem ho na živo, jen bohužel nebyl na traktoru a zdál se mi docela pěkně zpracovanej tak jsem do něj šel. Fakt je ten, že je nestíhají vyrábět a čekací doba je 1-2 měsíce. Takže po nich asi nějaká poptávka bude.
U Tur4 cislo za teckou (4.1, 4.2) znaci typ traktoru, na ktery je urceny ( napr. crystal, URI, atd.). Me odradila jeho prodejcem uvedena vaha okolo 900kg. To me prislo na URI hodne.
- malotraktorpetr
mahor mas velku pravdu celaky na zetoru nemeli byt bo trpi naprava je to cela pravda a hodne lidi ma celaky i na 2tuny ale enchcou si priznat ze to trpi
- Jirka-pila a les
mazhor: Co se váhy týče. Taky jsme jí řešili. Někde výrobce opravdu udává 900kg. Skutečná váha výložníku se pohybuje mezi 550-600 kg. Takže netuším kde ty klucí Polský vzali váhu 900kg. Možná že je to váha včetně podvazani a těch serepetiček okolo, kdo ví . No až bude doma, hodím sem nějaký fotky a nějakou recenzi
Podvázání u tur 5 olimet (pod trubku) má minimálně 200kg. Jinak přední nápravu odlehčíte závažím v šavlích
Ja mam info že váha je cca 650 kg bez naradia tak predpokladám že to je celková vyložnik + komplet podviazanie k rúre kabíny. Osobne vyložnik by bol nahodený iba keby som ho potreboval a v tom prípade si myslím že náprava niečo vydrží. Ak ostane iba podviazanie, traktor zaťaží čo nebude na škodu napr. pri orbe.
Problém je, že pokud má traktor nosný rám (např. JD), pak ta konzola bude mít třetinovou či čtvrtinovou váhu proti rámu podvázání pod celým traktorem, co ta hmotnost znamená, jestli jenom výložník nebo i s podvázáním pro konkrétní traktor.