Ruska freza ZUBR 10hp

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
mastnacek

Re: Ruska freza ZUBR 10hp

#46 Nový příspěvek od mastnacek »

Dalsi kutil s povedenym prislusenstvim k tehle freze
https://www.youtube.com/channel/UC555x8 ... hSdUKjrGkw

mastnacek

#47 Nový příspěvek od mastnacek »

Chlapik se s tim nepare a spojil dve diskovky dokupy. To uz je slusnej zaber 160cm
https://www.youtube.com/watch?v=iGdVTds3HPE

teslanicola

#48 Nový příspěvek od teslanicola »

ako mohli títo dostat človeka do vesmiru nepochopim. jednu ladu nivu vyrabat 40 rokov. aj ten zubr je čina.

other-side

#49 Nový příspěvek od other-side »

no, on to nebyl zas takový hluboký vesmír :) takže jim to vyšlo

a že Niva 40 let....ano....však je to taky auto na 3-4 roky max, takže pak chápu tu poptávku :)

xxldzxx

#50 Nový příspěvek od xxldzxx »

Tieto ruske/ukrajinske stroje bezne kupite v Uzhorode, bud na trhu, alebo hned vedla je specializovana predajna, kde maju aj 4-kolesove verzie.
Tyto slovenski predajcovia su vacisnou z vychodneho slovenska, podla mna to chodia kupovat do Uzhorodu a potom to predavaju cez bazos.sk.
Takze podla mna budu mat pristup ku dielom, lebo z vychodneho Slovenska do Uzhorodu je to na skok.

Otazka je spolahlivost strojov. Mate uz niekto realnu skusenost ?

DYK

#51 Nový příspěvek od DYK »

Moje zkušenost je taková, že pokud jsem chtěl po prodejci z inzerátu nový stroj Zubr a vybrané příslušenství - adaptéry i takové, které v nabídce nebyly, nebyl problém. Když jsem po tom samém chtěl lamelu spojky a víko s vypínacíma packama s cenovou nabídkou už se neozval. Tak mě to znejstělo. Prodával to i v Čechách jiný prodejce a inzerent, ale jen chvíli - sezoně nebo co. Podle všech dostupných videí je to tank který nepotřebuje moc speciálních dílů, ale třeba vibrace řídítek, tedy komfort obsluhy bude horší. Ale ve spolupráci jednoosáku s pásovým vyorávačem zarja to nemusí být špatný do různých půd. Já se pak "přeorientoval" na Motor Syč MT3 Bělorusko to může mít vibrační vyorávač, benzínový i naftový motory včetně Hondy, portálové poloosy takže světla výška super, klasiku diferenciál s uzávěrkou atp. Od jara se prý schvaluje pro prodej zatím pořád nic. Jako stará poctivá litinová skříň plná zubatých koleček a ložisek a tomu ty portálky, celkem nádhera. Nafta motor KAMA benzíny dva jeden Běloruský ale asi dobrý jen jak s dálama a druhý benzín honda GX 270 na tu zde díly kdykoli kdekoli. Díky klasickému diferenciálu se s tím suprově manipuluje a i jezdí. Nemá směrové brzdy jako Zubr. Ona ta fabrika je - by mohla být jakousi zárukou kvality. Dělají letecký motory mmj. takže vybavení budou a ty motory používala i ČSA. Albatros? nevím.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

pedro643

#52 Nový příspěvek od pedro643 »

mastnacek píše:Chlapik se s tim nepare a spojil dve diskovky dokupy. To uz je slusnej zaber 160cm
https://www.youtube.com/watch?v=iGdVTds3HPE
Toto sa mi páči, vedel by som si predstaviť tu kosačku doma

LukasPF

#53 Nový příspěvek od LukasPF »

Trocha oprášim tému. Ak všetko pôjde podľa plánu tak zajtra idem omrknúť jedného 10HP Zubra. A ak bude taký bezproblémový ako ho opísal majiteľ tak pribudne do rodiny 8). Nový rok priniesol nové výzvy pre moje Vari ale s niektorými by sa potrápil tak padla voľba na silnejší jednoosak ako doplnok k Vari. Veľmi ma láka Sič ale našiel som Zubra za veľmi dobrú cenu a tá rozhodla v jeho prospech. Sám som zvedavý na tú mašinu lebo naživo som ju ešte nevidel ale čo som pozrel videa od našich východných bratov tak to zrejme bude celkom blbuvzdorný a masívny stroj. Tak držte palce.... aby som vám vedel od zajtra dať info o Zubrovy s prvej ruky ;-)

DYK

#54 Nový příspěvek od DYK »

No nevím, jestli budeš spokojený, nebo s novým asi jo, ale jak dlouho. Suchý ložiska, odchází ložisko na chladícím větráku, neseřízená spojka, která pak podléhá rychlejšímu opotřebení. Zlatej Sič nebo i MTZ. Voda navíc, baterka navíc.

LukasPF

#55 Nový příspěvek od LukasPF »

Tu spojku som pozeral a nie je to zložité na nastavenie. Čo sa týka ložísk neviem.... uvidíme. Naviac bude len voda lebo štartuje len ručne. A v zime si myslím že bude vodník lepší ako vzduch. Sám som zvedavý čo to bude zajtra. Ak sa mi nebude pozdávať tak trocha došetrim a pôjdem do Sič.

DYK

#56 Nový příspěvek od DYK »

Prohlédni si videa tohoto uživatele, ten popisuje snad úplně všechno co ze těchto strojů týká. Jasně, baterka nebude, bude jen klika přes dekompres. Dej tomu prohlížení čas.

https://www.youtube.com/channel/UCjB7a1 ... _polymer=1

LukasPF

#57 Nový příspěvek od LukasPF »

To si dám čas aj majiteľovi som povedal že si ten stroj pekne prezriem. Beriem si aj gola sadu :smich: dúfam že ma nepošle kade ľahšie. A aby som nezabudol 10 km odo mňa je ďalší chlapík ktorý tie stroje ťahá z UA a aj ND k nim. Takže som poistený keby Anatoliy zlyhal.

DYK

#58 Nový příspěvek od DYK »

Tak to je výhoda. Mě by stačilo, kdyby byl v ČR jeden spolehlivej na siče. Ten Zubr mě přijde už velkej, těžkej a neobratnej. A je tak dost úrdžby. Jak jednoosáku, tak třeba rotavátoru a jeho článkovým řetězem. Plus nasazování toho rotavátoru. Ale to je můj pohled na věc.

LukasPF

#59 Nový příspěvek od LukasPF »

Rotavator používať nebudem. Skôr bude využívaný na prepravu a ako stabilak. A tiež do balikovača a špalikovača.

LukasPF

#60 Nový příspěvek od LukasPF »

Pripájam link na stránku s ND fakt slušný výber
https://kupa-zaliza.com.ua

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“