Řádkovač - oborávač na brambory

pluhy, kultivátory, brány, bramborářská technika , secí stroje, ...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
Antony30011
Kontaktovat uživatele:

Re: hrobkovač

#46 Nový příspěvek od Antony30011 »

DYK píše:Právě, vypadá to suprově a protože před špulkama je rotavátor, tak jsem nečekal, že by v zemi už něco bylo. Jak jen tu špulku vyrobit :navrch:
http://www.akpil.pl/Multipiel-566 tady to máš od bratrů poláků 8)

kolda91

#47 Nový příspěvek od kolda91 »

mohl byste mi prosím někdo změřit rozměry toho L rámu na kterém jsou uchyceny ty radličky u té plečky od akpilu/bometu? děkuji

Fidlla

#48 Nový příspěvek od Fidlla »

Obrázek

Mam tento,jen schanim srdickove radlicky..6ks...

Je to neco podobného, radlice na pevno,je to takovy uni ram...
Zetor 6718 DEEP RED

Georgg

Řádkovač/oborávač na brambory

#49 Nový příspěvek od Georgg »

Přemýšlím o stavbě řádkovače/oborávače na brambory buďto za Majorka 4011 nebo za malotrktorek (kloubák bez hydrauliky)
Pokud budete té lásky,hoďte sem foto jak to máte řešené vy.Popřípadě rozměry
Díky moc

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

Re: Řádkovač/oborávač na brambory

#50 Nový příspěvek od Antony30011 »

Já mám tu nejjednodušší verzi aneb pouze radličky

Poláci dneska dělají i se všelijakými pery, výměnými radličkami atd. Myslíš že se nevyplatí koupit hotový výrobek? Co vím, tak shánění hrobkovacích radliček bývá boj :-/

Nutno dodat, že záleží nač to vlastně plánuješ, resp jakou volíš techologii. Já zasázím sazečem (resp pár naklíčených brambor s otočenými radličkama viz foto), za 14 dní proorám, stříknu Sencor Liquid a do sklizně už s hlínou nenarábám, jen stříkám fungicid+insekticid dle potřeby. Hrobkovačem se dá slušně bojovat i s plevelem a někdo nahrnuje i vzrostlý brambory, dle toho bych pak volil i stroj..

mastnacek

#51 Nový příspěvek od mastnacek »

Tu polskou ma strejc a musel neco po prvni akci varit a dodelavat vyztuhy.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#52 Nový příspěvek od Antony30011 »

"Papírový" materiál je prostě Polsko. Nicméně, za tu cenu se s tím musí počítat. Kamarád tuto plečku taky má, za 7011 a nevím, že by na ní něco musel vařit. Já mám polský stroje 4 a jediný co, tak na TONu mám po*urvený krycí plechy. Ono u některých (půdozpracujících obzvlášť) strojů taky hodně závisí na článku mezi sedačkou a volantem...

DYK

#53 Nový příspěvek od DYK »

Já ty trojradličky s těma kokotinama okolo mám taky a super. Teda kromě těch drobících válečků, to je nějaká novinka. Já jsem ten, co vjíždí do vzrostlých brambor, neb nestříkám proti plevelu a díky konstrukci radliček a traktoru se natě sice nahnou ve směru jízdy, stejně jako po směru větru při bouřce ale nezlomí se a zase se narovnají. Mě ten cirkus na brambory stál tehdy do pěti, přímo z Polska a dovozem domů, protože měl kolem cestu, vezl čelák, takže vyrábět to z kupovaných surovin? Nesmysl. Pevnost dostatečná, jediná slabá stránka je barva a sváry, které ale drží. Sázím na 61cm není problém upravit na tuto rozteč, ale Poláci podle mne dělají vše na použití 74cm. I čepy do ramen mám 28mm.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

miro33

Re: Řádkovač - oborávač na brambory

#54 Nový příspěvek od miro33 »

Čaute, ja ich mám tiež z Polska, zelená farba. cca 300 €, kvalita spracovania katastrofálna a materiál "blato". Už po kúpe som musel reklamovať nakoľko to bolo krivo zvarené. O tom, že nikto vo výrobe sa neunúva začistiť diery po vŕtaní, obrúsiť prskance po zváraní a sekaní materiálu ani nebudem hovorit. Po zarytí do zeme maju jednotlivé sekcie snahu vykrivovať do boku. Diery na radlicky sa mi natrhli, musel som zosilovať. Dokonca sa mi podaril ohnúť aj celý rám, ale to bola moja chyba nakoľko mi to nechcelo ist do zeme (tvrdá zem) a stale som pritlacal a pritláčal az mi traktor začal isť ťažko a zistil som ze plečky su hlboko v zemi ale to uz bolo po ráme - ohnute a vytrhnute zvary. Ale aku taku robotu to spraví.
Miro
Z7211

mazhor

#55 Nový příspěvek od mazhor »

Tu triradkovou plecku mam tez. Mam ji jen na prohrnovani, pleci serepeticky nepouzivam. Kazdou sekci jsem dotizil par kousky sedraneho pluhoveho ostri a jsem vicemene spokojen. Svarovat jsem musel jeden jeklik pro dlato, ktery se rozsklebil. Asi jsem chytl za kamen. Jinak drzi.
Polskych stroju uz mam nekolik:
rozmetadlo prumyslovych hnojiv (kornout) -spokojenost
mulcovac ditta seria - spokojenost
postrikovac - spokojenost
triradkova plecka
celni nakladac wolmet - spokojenost
jednoradkovy pasovy vyoravac brambor - naprosta katastrofa, moje nejhorsi koupe. Kupoval jsem od Grobelnyho, skoro jako vsecko. Mel to byt Wirax, nakonec dovezl jinou znacku a uplna hruza. Vratil jsem se zpet k certovi.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#56 Nový příspěvek od Antony30011 »

Georgg: jestli se ti nelíbí polský - https://www.sbazar.cz/zetor70nand/detai ... ramen-s-2m

DYK

#57 Nový příspěvek od DYK »

mazhor co máš za problémy s pásovým vyorávačem brambor?

mazhor

#58 Nový příspěvek od mazhor »

Objednal jsem si od Grobelneho pasovy vyoravac Wirax, ale chtel kola s pneumatikami. Pry neni problem. Vyoravac dodal jine znacky, tusim Taret. Pro montazi jsem zjistil, ze tribodovemu "trojuhelniku" s cepy chybi na jedne strane montazni uchyty. Po reklamaci dovezli jiny, kompletni. Ten mel ale spatnou geometrii - vyoravac byl moc ve stredu a nesel sestelovat do radku za kolo. To jsem ale zjistil az o rok pozdeji. Vyoravac jsem totiz koupil po sezone, kdy byly lehke vyprodejove slevy. Nakonec jsem cely ten trojuhelnik rozrezal a svaril ve spravne pozici. K vyoravaci jsem koupil kardan s pretezovaci spojkou s nejmensi silou, co jsem sehnal na kardance.cz. Jelikoz jsou boky vyoravace delany snad z plechu na konzervy, po vyorani dvou radku (redukovana dvojka na 3011) se bocni stena vyoravace uplne zbortila a hridel vyskocila ze zubu. Doma jsem cely vyoravac rozebral, srovnal, a vyztuzil pasovinou. Od te doby jaks taks drzi. Problem ale je, ze vstup vyoravace je hodne uzky (hodne brambor pada bokem) a hlavne nizky - zavazi tam pricka z tribodoveho trojuhelniku a ucpava se zbytky plevele a bramborove nate. Kola jsou hodne blizko vyoravaci radlice a kdyz chci, aby sel vyoravac do zeme, je vuci zemi hodne nakolmo. Pomohlo by posunout kola vice dozadu. Podotykam, ze pole nebylo ciste, ale tri dny pred vybiranim jsem ho pomulcoval. Jsem pres dvacet tisic v minusu, ztratil spoustu casu a vysledek vice nez rozpacity.

DYK

#59 Nový příspěvek od DYK »

Hm, to jsou teda věci!! Já mám teda Akpil, taky mě serou ty boky radlice, ale jinak funguje jak má. Dřív měl Akpil jako boky radlice disky, co zároveň řezal vše, co by mohlo váznout, teď jen ohlé límce. Já začínám mít dojem, že ti tzv. prodejci nakupují už u kde koho a ten kde kdo co má svářečku a brusku neodvádí dobrou práci. Pak se dozvíš - Polský věci stojí za hovno. Asi jo, ale jak který. Business je business.

padesátka

#60 Nový příspěvek od padesátka »

Taky mám wirax-boční plechy u radlice-jasný jsou nízký a přepadávají přes ně brambory tam jsem dal vyšší a jediné co potřebuju udělat vyvrtat ještě jedny díry do želez co drží kola(mám ocelová) aby šla radlice hloub a pás mněl menší sklon a tím se i částečně vyřeší přepadávání brambor ona totiž ta radlice jakoby ten řádek před sebou tlačí a vymačkávají se brambory do stran(samozřejmě ty největší) něž to vleze na pás.Mám někde i video na yout. co se děje při vyorávání před a na radlici je pěkně vidět jak brambory přepadnou a kolečko je rozjede :vztek:ale i přes tyto vady jsem s vyorávačem velice spokojen :D

Odpovědět

Zpět na „Polní technika“