Zetor 25 Sadař

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
rosch8

Re: Zetor 25 Sadař

#61 Nový příspěvek od rosch8 »

praveze by si mal zacat odzadu, vyskrutkovanim tej skrutky s kuzelovou hlavou, ktora roztahuje do stran rozpileny koniec hriadele v otvore lopatkoveho kolesa a tym ho drzi na hriadeli.
Keby sa ti ju podarilo vybrat von, tak mas vyhrate.
Vyberies upchavku a kruzok von a hriadel vytlacis smerom dopredu. Tymto sposobom nebudes musiet zlomit segerky, ktore su za loziskami.
Ked budes na hriadel tlacit od vrtule smerom dozadu, tak zadne lozisko sa oprie vzadu o stenu a segerka sa oprie o vnutorny kruzo a budes musiet ju dospva prestrihnut, alebo zlomit tlakom na hriadel. Tym si samozrejme poskodis hranu na zapich pre segerku a hriadel tym padom pojde velmi tazko vylisovat cez lozisko.
Da sa to aj tymto sposobom, mnohi to uz tak pred tebou urobili, ale nie je to spravny postup.
Zaklad je dat dole lopatkove obezne koleso a potom hriadel krasne aj s loziskami vylezie von smerom k vrtulke.
tu je uz zaskrutkovana nova skrutka urobena z imbusovej skrutky.

http://img23.rajce.idnes.cz/d2301/13/13 ... 180515.jpg

tu je vykres na vyrobu tej skrutky z obycajnej imbusovej:

Obrázek

U A-cka sa mi ju podarilo zazrakom vyskrutkovat, predtym samozrejme niekolko hodin WD-40. Vidno uz aj osadeny keramicky kruzok a uhlikovo gumenu upchavku v kolese. Je to tesnenie vodnej pumpy z Crystala. Toto vymyslel Bronto...
Obrázek

Ked nepojde, tak jamkar, oznacit stred a odvrtat. Je tam M8 zavit, takze 6 vrtak...
Vzdy lepsie, ako strihat nasilu segerky...

Heroldak

#62 Nový příspěvek od Heroldak »

Dík moc vezmu si to do roboty at se nenudím-))

Peter768

#63 Nový příspěvek od Peter768 »

Tá upchávka sa originál volá gufero AT 17x35x16, alebo ľudovo aj upchávka vodnej pumpy liaz....
https://www.agromat.sk/index.php?main_p ... s_id=17733
Keramicý krúžok sa kupuje zvlášť....

rosch8

#64 Nový příspěvek od rosch8 »

ano je to ona.
Na Crystal je tusim trochu mensia diera a musel som ju v keramickom kruzku zvacsovat.
Zaujimave je, ze ked som kupoval prvu, tak pasovala, a ked druhu v tom istom obchode, tak uz som musel zvacsovat dieru.
Ale asi Liaz je spravnejsie ako Crystal.

https://www.autodielytatra.sk/sk/produk ... ?catid=326

A neviem, ci toto nebude pasovat ako original do Z25.
Je to sice z Bielorusa...ale vyzera presne ako som mal v Zetor 25.
https://www.ndstrojov.sk/Sada-hriadelov ... escription

Mozno by bielorusaci vedeli pomerat...

rosch8

#65 Nový příspěvek od rosch8 »

Este drobnost.
Ked som sa pokusal odskrutkovat tu kuzelovu skrutku, tak som tenkym 1mm kotucom na flexe prehlbil tu drazku na srubovak, lebo moja drazka uz bola dost ponicena.
Zajdes sice aj do hriadelky aj kolesa, ale trochu mozes. Staci ju prehlbit aby nevyskakoval srubovak. Na subovak kluc nasadit a zvalit sa celou vahou na srubovak. Tak som s tym pohol.
Ak nie, tak odvrtat.

Heroldak

#66 Nový příspěvek od Heroldak »

Tak jsem si říkal jakou drážku a pak otočím pumpu a oni to zavařily-(((( další šok jak jsem oddělával víčka z hlavy a má tam být dva otvory a já to mám celé zarezlé,musím sundat nádrž a kuknout i na druhou stranu chjo-((( a ještě na převodovce mám popis 2821 ZN17612 LZP nějaké info k tomu?Fotky dám později server stávkuje.
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) Heroldak dne pon led 08, 2018 7:29 pm, celkem upraveno 1 x.

rosch8

#67 Nový příspěvek od rosch8 »

to su prasaciny... :shock: zavarit liatinu k legovanej oceli. :zly:
Co narobis....
Jedine vylisovat to smerom dozadu skus.
Mozno tam uz ani segerky nie su vo vnutri.
Ked to skladali takto odpredu, tak segerky nemohli dat, sa to jednoducho neda urobit. Ked je lozisko na mieste, tak je hriadel vo vnutri pumpy a pristup uz tam nie je.
Takze je vysoko pravdepodobne, ze segerky tam uz nie su.
Opatrne skus vylisovat hriadel dozadu. Teda tlacit budes na zavitovy koniec hriadele kde sa upina remenica.
Len opatrne, ten koniec je tenky a este aj prevrtany na segerku, tak je dost oslabeny.

Jaro25

#68 Nový příspěvek od Jaro25 »

Odporúčal by som tú hlavu dať celú dole a zgenerálkovať trubky pre zdvihátka, mrazové zátky a celú ju vyčistiť. Keď je to takto prihrdzavené, je veľká pravdepodobnosť že budú zahrdzavené aj kanáliky medzi hlavou a blokom a zlý prietok vody.

Heroldak

#69 Nový příspěvek od Heroldak »

Tak to nevím esi zvládnu, sice jsem to viděl jak to děláte,ale nevím nevím a chci na jaro jezdit-)))

Domčo

#70 Nový příspěvek od Domčo »

vrtula vodnej pumpy vyzerá byť zvarená z dielov zo železa. na hlave má len prilepené tesnenie...

rosch8

#71 Nový příspěvek od rosch8 »

neviem ci by nebolo lepsie kupit sadu na GO vodnej pumpy, kde je lopatkove koleso a aj hriadelka.
Ja by som to radsej urobil takto, ako sa parat s tymito zvarenymi dobastlenymi dielmi.
Aj odtialto sa da objednat, je hned na zaciatku:
http://www.zetor25.sk/portfolio/

Heroldak

#72 Nový příspěvek od Heroldak »

Tak jsem to odkuchal to tesnění a není to zas tak zajebané jen mě vždy z leve spodní dírky tekl olej asi kanalek z vrchu.A když se tak nudím tak asi sundám hydrauliku a opiskuju a pěkně nastříkám a trošku promáznu ramena.Už aby bylo Jaro, protože pán má doma ještě náhradní hlavu a střiky a další poklady-)))
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Jaro25

#73 Nový příspěvek od Jaro25 »

Skrutku v tom otvore musíš zalepiť LOCTIT-om, alebo silikonom, lebo otvor prechádza až do olejového kanálika a olej cez závit inak bude stále presakovať.

rosch8

#74 Nový příspěvek od rosch8 »

u Z25 som daval na vsetky skrutky do zavitu pred zaskrutkovanim silikon. Cerveny motorarsky.
Oplatilo sa, nikde mi nic netecie.

Bolevak

#75 Nový příspěvek od Bolevak »

taky jsem to tak dělal. pořád z tech dírek vytíkal mírně olej, tak jsem do tech direk dal proužky savého hadru, aby to absorboval, pak smotal válečky z hadry a čistil jsem to pořád dokola, až to bylo bez oleje a dalo se odmastit,
A pak podmázl šrouby motorářským silikonem..já černým.-)
Dnes už jsem vybaven i čirým :-)

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“