šroubový kompresor
Re: šroubový kompresor
servisáci no co bych ti k tomu řekl jejich technická úroveň je většinou dost nízká...až na vyjímky ..po zaškolení dokáže dělat servis šroubáků i nevyučený člověk..neni to složité...to sím kondenzátem eliminuje právě dostatečně velká nádrž a doba doběhu...šroubák se musí prostě zahřát na pracovní teplotu aspoň během jednoho cyklu...po vypnutí si teplotu dlouho drží.
měl jsem v práci jen etos 3 jednání ohedně nabídky servisu kompresorů po rohovoru to vždy dopadlo tak že mě chtěli zaměstnat....posledně je to asi měsíc tak chlapík od velké české firmy doslova přemluval a tak jsem se ptal na plat atd...no a já mu říkám to je málo. No a jednatel říká no kolik si vyděláte bokem to je vaše věc...
někdy mě naopak překvapí jednání od výrobce komponentů v kompresorovně je několik komponentů od německého výrobce...a jeden odlučovač je řešený tak že se mění servisní modul to je prostě celé těleso v kterém se shromažďuje kondenzát a elektronika co je natom nacvaklá spíná ventil uvnitř a vypouští ho do separátoru no a v oné krabičce prakla membrána...napsal jsem hnusný mail výrobci, všechno jim nafotil a popsal vznik problému...před tady ten oný bazmeg by se měl dávat předfiltr a že v návodu o tom neni zmínka....po telefonu mě řekli že to tak má být tak říkám pošlete mě membrány? že to neni rozebiratelné říkám je chvilku ticho a pak že jedna matice je zalisovaná říkám byla už je odvrtaná...oni se prostě sichrují aby si nikdo nevyměnil ani membránu za 10 euro ale aby si každý kůpil celů škatulu za 200 euro
měl jsem v práci jen etos 3 jednání ohedně nabídky servisu kompresorů po rohovoru to vždy dopadlo tak že mě chtěli zaměstnat....posledně je to asi měsíc tak chlapík od velké české firmy doslova přemluval a tak jsem se ptal na plat atd...no a já mu říkám to je málo. No a jednatel říká no kolik si vyděláte bokem to je vaše věc...
někdy mě naopak překvapí jednání od výrobce komponentů v kompresorovně je několik komponentů od německého výrobce...a jeden odlučovač je řešený tak že se mění servisní modul to je prostě celé těleso v kterém se shromažďuje kondenzát a elektronika co je natom nacvaklá spíná ventil uvnitř a vypouští ho do separátoru no a v oné krabičce prakla membrána...napsal jsem hnusný mail výrobci, všechno jim nafotil a popsal vznik problému...před tady ten oný bazmeg by se měl dávat předfiltr a že v návodu o tom neni zmínka....po telefonu mě řekli že to tak má být tak říkám pošlete mě membrány? že to neni rozebiratelné říkám je chvilku ticho a pak že jedna matice je zalisovaná říkám byla už je odvrtaná...oni se prostě sichrují aby si nikdo nevyměnil ani membránu za 10 euro ale aby si každý kůpil celů škatulu za 200 euro
To je dilema. Koupit nějaký namakaný šroubák a volat servis, nebo něco obyčejného a starat se o to sám. U nás máme jeden AtlasCopco, který nemá ty klasické kartuše separátoru a tak si volám servis. Dále máme čtyři Atmosy a tam si měníme všechno sami. Na ložiska po těch cca 30 tis mth si netroufám, tak se to odešle do servisu. Atlas servis vymění ložiska. Atmos vymění celý přichystaný repasovaný šroubový blok. Ačkoliv třeba na ten Atlas je dost drahý servis, tak náklady na vzduch jsou nižší, než jeho nákup od vedle stojící teplárny. U Atmose je srandovní, že po generálce je kompresor lepší, než nový. Nový žral olej a o repasovaném bloku ani nevím.
A o těch servisácích -no to je klasika. Kdo jiný má o stroji vědět víc, než ten, kdo jej provozuje a aktivně se o něj stará. Oni jsou většinou jen nějak zaškolení a o problémech při provozu nic nevědí a ani tomu nechtějí věřit.
A o těch servisácích -no to je klasika. Kdo jiný má o stroji vědět víc, než ten, kdo jej provozuje a aktivně se o něj stará. Oni jsou většinou jen nějak zaškolení a o problémech při provozu nic nevědí a ani tomu nechtějí věřit.
abych to upřesnil myslel jsem to tak že na ně neni požadovaný nějaký extra nárok stejně se jedná z 95% o výměnu filtrů a oleje a celkovou kontrolu...pokud se jedná o nějakou střední opravu tak se kompresor odveze...jednou jsme to nechali dělat na shneideru odvezli pujčili náhradní a přivezli zpět a ptal jsem sa jestli vyměnili ložiska na šroubovém bloku a těsnění...že ne....tož asi tak stála ta sranda 30 000 a to bylo někdy v roku 1999 cca věměnili hadice, fitry+ olej a nalepili na stěny nové protihlukové desky...
s jedním z majitelů servisující firmy jsem sa bavil o výměně ložisek na velkém šroubáku v "polních podmínkách"...pak jsem mu poslal video zkusím to najít a poslat odkaz
dokonce je na netu video z opravy totálně vylágrovaného a zadřeného šroubáku...jo opravit jdou i zdánlivě neopravotelné věci
s jedním z majitelů servisující firmy jsem sa bavil o výměně ložisek na velkém šroubáku v "polních podmínkách"...pak jsem mu poslal video zkusím to najít a poslat odkaz
dokonce je na netu video z opravy totálně vylágrovaného a zadřeného šroubáku...jo opravit jdou i zdánlivě neopravotelné věci
tady je sborka
https://www.youtube.com/watch?v=2rf4ovYfwoA
rozborka
https://www.youtube.com/watch?v=K51yNdrn9V0
nechce sa mě to všecko hledat v pravo stačí kliknout na další videa
https://www.youtube.com/watch?v=2rf4ovYfwoA
rozborka
https://www.youtube.com/watch?v=K51yNdrn9V0
nechce sa mě to všecko hledat v pravo stačí kliknout na další videa
v com je lepsi ten skrutkovy kompresor? rychlost? tlak?
Přečti si celé vlákno a vše pochopíš.Díky Zbyňkovi mám špicovej funkční kompresor,který bohužel nainstaluji až za dva roky.Momentálně jedu na LIAZkový dvouválec.
Vitex:
A jaké jsi tam tedy nakonec dal ložisko?
A jaké jsi tam tedy nakonec dal ložisko?
Korea,nic jiného nemám.Bohužel,vyměním až mě je můj dvorní dodavatel pošle.
-
ZVL ložiska jsou echt čína.U nás je jeden velký prodejce,co prodává ložiska napříč všemi značkami.Ještě před dvěma léty,když jsem s ním mluvil říkal,že si to na Slovensku hlídá,co mu balí do krabic,aby to nebylo z číny.Dnes už je ani nenabízí.Říkal,že se to nedalo uhlídat a tím pádem by si zničil pověst.
A tuhle máme cosi pro Víťu. Ke šroubáku je to docela dobrá věcička. Měli jsme ji ve firmě u tryskače. Mezi kompresorem a bandaskou. A občas nám to s kolegou trošku chtělo zamrznout. Když se tryskalo tak spotřeba vzduchu vzrostla a sušička valila a měla sem tam na sobě jinovatku. Ale v bandasce ani kapka vody! Ono tam nesměla být voda jak by se dostala do balotiny tak se zatemovala hadice, že byla na vyhození. Asi 3x se nám to stalo, ještě než přivezli sušičku. Bylo to s hadiicí tak na odvrtání vrtákem. Ale sežeň 10 m dlouhej vrták! Ono se to šprclo třeba v prostředku a ucpalo se to až k tryskači.
https://stroje.bazos.cz/inzerat/8396938 ... -DFE-8.php
https://stroje.bazos.cz/inzerat/8396938 ... -DFE-8.php
doma suška je přepych ...ale na složitější pneumatické komponenty je to nutnost...to jednou firma šetřila koupila mašinu za melouny plnou pneumatiky...a 40litrů za sušku bylo moc...no a doteď tu zavodněnou mašinu opravuju je to víc jak 20 roků...tady ta z odkazu je tak pro kompresor s 11-15kw motorem pokud je za vzdušníkem
Když Kenybz podotkl " když je suška za vzdušníkem ", tak sem krátce napíšu naši příhodu se suškou ParkerHiross. Koupili jsme kompresor 12kW se suškou a bez vzdušníku na jednom rámu. Po pár týdnech provozu se ze sušky začalo pravidelně ozývat, jako když někdo na staré cirkuli přeřízne prkénko. Zavolali jsme servisáka (Kenybzův krajan) ten na to nevěřícně hledí, že to ještě nezažil. Celý den se mordoval s doregulováním nástřikového ventilu. Nakonec to přestalo. S kroucením hlavy odjel. Za čtyři roky jsme dokoupili jako posilu ještě 5kW ve stejné sestavě. Po dvou hodinách provozu ze ze sušky začalo ozývat totéž. Servisák dojel se slovy "vy se mi jen zdáte"a po pár hodinách to opět opravil.
Já si budu sušit stlačený vzduch přes troubu sporáku MORA.
Já myslel, že si budeš sušit vzduch ze šroubku přez sušku na houby! No dvě jednou ranou! Suchej vzduch a suché ,,břichovrtky" No ale toho vzduchu by možná moc posušenýho nebylo, bo těch hub taky nic moc. Ale jo z podzima Jsi nějakej košík díky Elišce dovlekl!