Ondras83 - NOVÉ BYDLENÍ

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Ondras83
Kontaktovat uživatele:

Re: Ondras83 - NOVÉ BYDLENÍ

#91 Nový příspěvek od Ondras83 »

nojono, ale me se posralo vsechno, co jsem potreboval, aby se neposralo...

jinak topeni: picus zapojil HDO, ktery ma odpojovat bojler a odpojil cely topeni, takze vinyl za 80 papiru zkurv... :vztek: nakonec to nejak dopadlo, ale od ty doby, co jsem si zacal najimat na nektery prace remeslniky, tak to stoji zahovno

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#92 Nový příspěvek od Ondras83 »

uz jste mi parkrat poradili, tak to zkusim i ted

neresil jste nekdo drateny plot? klasika kolem zahrady, koukam a je dost velkej rozptyl v cenach sloupku a dalsich materialu, pletivo jsem koupil uz predloni v nejaky akci, mam s napinacim dratem 150cm vyska, ted resim ty sloupky, ktery a kde...

pocitam, ze sloupek pujde cca 50cm do zeme, 25cm podezdivka (budu podezdivat zahradnim obrubnikem 50mm sirka) a pak pletivo, sloupky bych chtel spis 48mm

nasel jsem samotny pozinkovany trubky, porad me to vychazi nejlevneji (cca 135kc za 2,5m trubku) k tomu cepicku a barvu, at je to vsechno zeleny stejny, tak jsem na cca 166kc za sloupek, coz je porad nejlevnejsi, co jsem kde sehnal, trubek potrebuju i se vzperama cca 50ks (presne je to 48)

nakupovat to ruzne po 10ks nechci, chci, aby to bylo vsechno stejny

peyrak

#93 Nový příspěvek od peyrak »

beru na e-pletivo.cz, poplastovaný zelený 48mm, 230cm bývá kolem 200Kč, když si vezměš ten pozink natírat, tak u toho strávíš mrak času s nejistým výsledkem a na ty obrubníky bych se taky vyprdnul a dal podhrabové desky, ona je s nima dřina ale ty na to máš techniku a bude to fofr, jen na sloupky našroubuješ držáky a nastrkáš to tam

zde

#94 Nový příspěvek od zde »

No ono keď ho kúpiš hotový je stejne len pogumovaný a stena bude max. 1,5 mm .

ja osobne by som šiel do do 6 m rúr stena 2,5-3,2 v zinku ,
narezať čo potrebuješ v dĺžke 2500 a 2000 , a z odpadu tých 2500 by som dováral tie spodky čo pôjdu do betónu a zeme na tie 2000

/ niekedy bývajú v skladoch rúry dĺžky len 5000 / napr. Favex

-na vrch sa dajú kúpiť umele čapice .
napr. http://branyposuvne.sk/na-posuvnu-branu ... hou-hlavou
alebo http://branyposuvne.sk/na-posuvnu-branu ... na-okruhla

tie ceny orginal sú ozaj prehnane
Naposledy upravil(a) zde dne pon led 01, 2018 3:23 pm, celkem upraveno 1 x.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#95 Nový příspěvek od Atlan »

Ano lenze ked si spocitas len farbu zakladnu a zelenu plus rury. Tak si na to skoro tak isto ako hotove stlpiky sice paierove 1.5mm ale zase pozink.
Inak gumove ciapky vraj niesu dobre praskaju. Lepsie su vraj plastove zaslepky.

A co tak betonove stlpiky?
Aj tak tam zasadis tuje alebo zivy plot. Beton vydrzi dlhsie a je pevnejsi ziadna starostlivost.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#96 Nový příspěvek od Ondras83 »

podhrabovy desky se mi libi, ale nemam na to penize, obrubniky jsem nakoupil 3 palety, kus za 29,-, tzn. 3m mam za 90,- a podhrabovka stoji cca 500,- + drzaky...beton si namicham, pocital a premyslel jsem o tom dlouho, ale holt musim jit do obrubaku....a podezdivku pod plotem chci

ty trubky porad pocitam, jeste zkusim poshanet neco dalsiho a uvidime, ty pozinkovany, co bych teoreticky mohl koupit jsou 2m za 90,-/kus, potrebuju asi 2,5m, pocital jsem to a i s krytkou a barvou vyjde nakonec jeden na cca 166,- coz taky neni uplne levny, ale je to pevnejsi a jak ty 1,5mm silna stena...kurva to je zas dilema :vztek:

jeste zkusim poptat hutni material tady v okoli a uvidime :)

kahi
Kontaktovat uživatele:

#97 Nový příspěvek od kahi »

Ahoj Ondro. tohle jsem řešil před dvěma lety, taky jsem sháněl ty trubky co prodávají k plotům na něco jsem koukal jak to vypadá po pár letech nakonec se mi podařili sehnat lešenový trubky za půl darma a pěkný, obrousit natřít a hlavně vylit betonem, jinak ti to urezne jak se v tom vysráží voda:))) a pletivo jsem koupil to pogumovaný a už bych ho nebral!!!! jedině pozink je silnější a hlavně se to líp šponuje!!! ono je to hezký koupit to a mít to hned hotový ale počkej jak to pak vypadá za 10let :)))

vitex

#98 Nový příspěvek od vitex »

Radit Ti nebudu,napíšu akorát svoje trápení:
Koupil jsem plastem potažené pletivo,totéž nosný a vázací drát.Ručně jsem vyvrtal otvory do hloubky 75 cm,vložil do nich tenkostěnný jäkl 40x40,zasypal štěrkem a odusal okolo.Za dva dny zůstaly stát pouze sloupky.Pletivo i Bóbik v pr...i.Takže znovu v pozinku a toho už si Bóbik nevšiml a plot stojí 10 let.Počítám,že díky dnešní kvalitě vydrží dvacet,dýl ne.Soused před 40ti roky postavil plot,celý z pozinku,poprvní jej natřel barvou na vagony a od té doby na něj nešáhl.Počítám,že mu ještě 40 roků vydrží.Po mém dotazu proč jej nenatře mě odpověděl,že to nestojí za tu námahu(cena barev-čas strávený natíráním) a že si raději vymění pletivo.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#99 Nový příspěvek od Atlan »

Inak natierat stlpiky je pakaren. Obrusit natrie zakladnou farbou a potom vrchnou.
Navyse to musis mat neyrete predtym ako to zabetonujes. Idealne este naliat farbu do stlpika a vylist spat do plechovky a mas tobzvnutra aj z vonku.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

peyrak

#100 Nový příspěvek od peyrak »

ty trubky sice mají stěnu 1,5mm, ale čemu to vadí? mám z toho 35m plotu na návětrné straně pozemku, trubky ty slabší 38mm, výška pletiva 150cm a na tom mám tu rašlovou tkaninu, tu nejhustší ve dvou vrstvách, kvůli mým dětem a sousedovu psovi, těm sloupkům to vůbec nevadí, ale při tom srpnovém vichru se přetrhnul spodní napínací drát, pokud o ten plot nehodláte něco opírat, tak je pevnost těch trubek naprosto dostatečná a neviděl bych v tom žádný problém, ano chápu kutilský pohled čím silnější tím víc adidas, ale ....

kahi
Kontaktovat uživatele:

#101 Nový příspěvek od kahi »

nejlepší byla ta struna opletená plastem či tak něco, při šponování se zvýkla a bylo po ní, ještě že byla stará poctivá hned po ruce

tkanina 90% aby nebylo moc od sousedu vidět:))

Obrázek

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#102 Nový příspěvek od Ondras83 »

Pletivo už mám dva roky složený ve stodole...možná ho zkusím prodat a koupit pozink...mám toho dohromady cca 101m plotu

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#103 Nový příspěvek od Atlan »

Len si pozri akw pletivo chces, vi mas psy alebo sused. Okrem toho lavne pletivo ma tenky drat a ked ti ho bude macka preskakovat poohyna ho.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#104 Nový příspěvek od Ondras83 »

ne, je to pevnejsi, delal jsem s tim pro obec v matersky skolce plot

jen jsem chtel info, jestli nekdo nevi o necem za dobrou cenu, tenkrat jsem se tady dozvedel, ze plechovou garaz v bomstalu a tak jsem hledal info i ted

hledal jsem i v polsku a ceny cca podobny, necekal jsem, ze teda za zelenou trubku dam 2 stovky

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#105 Nový příspěvek od Atlan »

A co si cakal, za zeleznu 3mm 48 das 3E za 1m treba ti 2,5m plus farba zakladna a vrchna a si tam kde za hotovy stlpik.
Lenze natieranie 2x zaklad 2x vrch kopec casu.

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“