ford 1,6D

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
kenybz

Re: ford 1,6D

#31 Nový příspěvek od kenybz »

PA píše:kdyby tak nekdy do mody prislo tuningovani na co nejmensi kraval a smrad
tak to by určitě vyhrálo jízdní kolo pokáď by neměl řidič doping v podobě fazolovice :-)

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#32 Nový příspěvek od Terablick »

Jsou i tzv "eko rallye" kde jde o co nejmenší spotřebu.... Soutěž o nejtišší auto asi neni :-/
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

emik001

#33 Nový příspěvek od emik001 »

by som potreboval takyto diferencial asi to je uaz469 alebo gaz.ten povodny je v srote zodrata hruska..inak som z okr prievidza
Přílohy
DSC00127 [800x600].JPG
DSC00126 [800x600].JPG
DSC00125 [800x600].JPG

jirik610

#34 Nový příspěvek od jirik610 »

Terablick píše:
Mikro píše:
Terablick píše:
rezis píše:Ještě se trochu přidám s kritikou (spíše tedy radou). Zpátečku od chladiče dej spodkem. Takto se ti tam může dostat vzduchvá bublina a uvaříš motor popřípadě pak jak čerpadlo chytne vodu může něco prasknout.
Tak tak...Nehledě na to, že už sama voda jak se chladí tak má sama tendenci klesat a vytvářet tedy oběh : teplá nahoře dovnitř a studená dole ven ;-). A to prasknutí je taky pravda. Sání prostě musí bejt dole ;-). A jestli ještě teda můžu malou poznámku, tak sání vzduchu bych nedával nad parohy...bude to sát hrozně horkej vzduch, nehledě na to, že by se ten plast mohl teplem i roztavit ;-). To by pak bylo o požár ;-). Ale jinak fandím ve stavbě ;-)
Se podívéj, že to sání je origo tovární výroby, tak jak to má správně být, vtom není žádný problém. :)
Tovární výroby je, ale jestli je taky umístěný tam co je origo a jestli mezi to nepatří nějaká mezistěna ;-). Bejvá tam buď hadice a box je někde stranou nebo bejvá mezi parohama a sáním taková silná izolační deska z vícevrstvýho materiálu (navrch je hliníková folie aby odrážela teplo. A taky tam v autě za jízdy asi dost proudí vzduch, ale traktor jede pomalu a dost často i stojí a přitom motor běží (a ne vždy jen na volnoběh). Ale já mu do toho nechci kecat...spíš se snažím poradit ;-). Sát do motoru teplej vzduch znamená ztratit klidně třetinu výkonu...Tím stoupne spotřeba, motor se musí víc točit, vetší opotřebení atd...Já když jsem u závoďáku předělal origo sání (jen jsem přivedl dlouhou trubkou studenej vzduch z pod nárazníku a přendal jinam filtr) a udělal odstínění, zlepšili se dost výrazně vlastnosti motoru a klesla spotřeba ;-). Jede to znatelně líp a tolik se to nehřeje ani dlouhé v zátěži. Tím pak míň trpí motor a podává celkově lepší výkon...I studenější olej udělá svoji práci líp...;-)
Kluci já mám na svůj nachystanou 18 D ford fiesta a vypadá skoro stejně jen je tam jiné čerpadlo a jinde palivový filtr jo a když sem tu fiestu rozebíral tak tam mezi výfukem a sánim nic není v ty hlinikovy vaně nahoře je filtr vzduchu přikrytej plechovím deklem a od toho de hadice kamsi vedle světla aby to bralo luft náporem nebo co ale ta je stejně po dvou letech v hajzlu ta fiesta co sem měl ja byla od kámika a ten ji tam neměl vube a auto jezdilo do ty doby než sem je rozebral spotřebe 00 nic a tahalo to slibně jen v tom byl rachot co čeket dyk je to stary jak favority :D :D

jirik610

#35 Nový příspěvek od jirik610 »

emik001 píše:by som potreboval takyto diferencial asi to je uaz469 alebo gaz.ten povodny je v srote zodrata hruska..inak som z okr prievidza
ja ho mám ale jsem ze znojma a mam to celí ale myslím že je to žuk tak nebo volha tak nevím jestli tě to zachání zkráceny na 130 tuším

jirik610

#36 Nový příspěvek od jirik610 »

fernet píše:sanie je origoš akurat či to zvládne ten chladič no a dif ten pude do :zadek:
ja to mám namyšleny stejně nestraš s tim diferákem jo a chlatič tam mám z TAZ 1203 (15ka dvanácetroska)ale ještě je to ve fázi kdy to nejní aní na rámu ale tohle je osvědšená kombinace , u většího renolda 19 mi asi 3x hlava pukla no tak sem se nasral vyhodil sem chladič a dal tam ze spartaka a od ty doby je pokoj auto vali 4tej rock a v pohodě jo akorát sem u ty 19ctky musel zaletovat na spartakovy víčko no ale na troktoru na to seru dam tužsí pružinku aby to uneslo větší tlak a fertig(víko ze třícítky majora

emik001

#37 Nový příspěvek od emik001 »

som spravil zaves este dopojit hydrauliku ....možno to bude dobre.
Přílohy
DSC00129 [800x600].JPG
DSC00128 [800x600].JPG

emik001

#38 Nový příspěvek od emik001 »

dnes som doniesol dif. z volga 21.nesedi tam prevodovy pomer medzi gaz-5,125---volga4,27....Hm...hm...sakra budem muset vyrobit nejaku prevodovku ...sakra..

Mikro
Kontaktovat uživatele:

#39 Nový příspěvek od Mikro »

emik001 píše:dnes som doniesol dif. z volga 21.nesedi tam prevodovy pomer medzi gaz-5,125---volga4,27....Hm...hm...sakra budem muset vyrobit nejaku prevodovku ...sakra..
Ten Gaz diferák mám doma.

jirik610

#40 Nový příspěvek od jirik610 »

emik001 píše:dnes som doniesol dif. z volga 21.nesedi tam prevodovy pomer medzi gaz-5,125---volga4,27....Hm...hm...sakra budem muset vyrobit nejaku prevodovku ...sakra..
tys vlastě vojel tu hrušku žejo ??

jirik610

#41 Nový příspěvek od jirik610 »

fernet píše:sanie je origoš akurat či to zvládne ten chladič no a dif ten pude do :zadek:
to je tvuj stroj ??
a jestli jo tak co na to říká ten dif tobě mě by to zaímalo ,protože to hodlám udělat takřka stejně jen s jiným předkem ??
dik za odpověď

emik001

#42 Nový příspěvek od emik001 »

ja ji nevojel ...som to doniesol od kamarata ...poskladal predok a na zadok už nevišlo ..vlastne mi chýba dif. a hruška poloosi a obal mám...keby do čiech neni tak daleko by ta zašiel...skusim najskor tu u nás a potom dalej na zapad ...chcem postavit 4x4 motor mam ford 16D s prevodovkov dalej aro prevo. predna naprava uaz zadok zatial ta volga až zoženiem ten uaz dif. dam radsej to...
Přílohy
DSC00124 [800x600].JPG
DSC00123 [800x600].JPG

Mikro
Kontaktovat uživatele:

#43 Nový příspěvek od Mikro »

emik001 píše:ja ji nevojel ...som to doniesol od kamarata ...poskladal predok a na zadok už nevišlo ..vlastne mi chýba dif. a hruška poloosi a obal mám...keby do čiech neni tak daleko by ta zašiel...skusim najskor tu u nás a potom dalej na zapad ...chcem postavit 4x4 motor mam ford 16D s prevodovkov dalej aro prevo. predna naprava uaz zadok zatial ta volga až zoženiem ten uaz dif. dam radsej to...
Kdybys u Vás nesehnal tak napiš.

jirik610

#44 Nový příspěvek od jirik610 »

emik001 píše:ja ji nevojel ...som to doniesol od kamarata ...poskladal predok a na zadok už nevišlo ..vlastne mi chýba dif. a hruška poloosi a obal mám...keby do čiech neni tak daleko by ta zašiel...skusim najskor tu u nás a potom dalej na zapad ...chcem postavit 4x4 motor mam ford 16D s prevodovkov dalej aro prevo. predna naprava uaz zadok zatial ta volga až zoženiem ten uaz dif. dam radsej to...
to co mám já je asi žuk ale to je těžky poznat od toho uazu

Luk@s

#45 Nový příspěvek od Luk@s »

skús toto
http://uaz-452.autobazar.eu/24-id1002846.html

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“