Myslivost
Re: Myslivost
Finále je možná to že když jim nedáš povolení k užívání tvého pozemku jako honitby tak je pravda že tam nesmí lovit a ty tam budeš mít škody daleko větší než teď!
V civilizovaném světě kde je honební právo spojeno s právem vlastnictví pozemku by si je vyredukoval sám.
U nás to tak nefunguje protože dožívající komunistická honorace vlastní kulové a přišla by o svoji oblíbenou kratochvíli.
U nás to tak nefunguje protože dožívající komunistická honorace vlastní kulové a přišla by o svoji oblíbenou kratochvíli.
Šulo,nikdo ti nebude povídat, že chodí na čekanou s nočákem a baterkou na flintě Většina sdružení má ve stanovách max. počet členů. Další věc, střílet to jo, ale projít louky před sečením, to už ne a ještě budou p.i.č.o.v.a.t, že to člověk neprochází sám. Z 45 lidí ve sdružení procházeli 4 členové a pár dobrovolníků. Když dělaj myslivci brigády, účast zase o hovně, ale hony, kde postojej a čekaj až jim to naženeš, to je už jiná. Když by každej chodil poctivě do lesa, bylo by to hned o něčem jiném. Když už chci něco dělat, tak pořádně!!
Jinak na hon, jde jen sebevrah
Tak jen k těm sebevrahům-já si myslím že sebevrazi jsme všichni kdo si sednou do auta,protože když srovnám dopravní nehody které zaviní člověk tak úrazů na honě se dá spočítat možná i z hlavy!A začíná mi být směšné to že tady začne diskuze o tom že myslivci nestřílí zvěř ,že je přemnožená a za dva dny se tu objeví příspěvek že zvěř nechrání při sečení!Co teda vlastně chcete?!!!!!!!
No to se ti hodí.Nějaký ochránce zvířat se špatně vyjádřil a ty okamžitě smeteš můj návrh aby se lidi s flintou nějak podíleli na obnovu lesa.
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám
Tady ta diskuze je těžce o ničem. Na jedné straně ti kterým to že je zvěř venku z lesa a dělá jim škody defakto u chalupy vadí.Na druhej ti kterým to skoro vyhovuje. Když si spomenu jak před cca 20ti rokama myslivci měli políčko a na něm sušili seno proto aby měli v zimě čím krmit a oseté kukuřiců aby měly prasata kde chodit. V zimě bylo vidět jak má každý krmelec a k němu v noši nosí seno na krmení. Dneska nesuší žádný a krmelce sů prázdné. Proč by nebyly když sa to nakrmí po dědině. A není to počtem myslivců. Oproti tomu před 20ti rokama je jich cca o 5 víc. Ale do lesa chodíja tak dva. Zbytek sa jede podívat na 4kolce nebo teréňákem. A nekeří ani to. Akorát z poza chrásta ožralý nahlédá a pi..je že ti zemědělci jim likvidujů srnčata tým že neprochodíja když sečů.
Kolisti nebo turisti nebo jezdci na kroskách sa tu moc nenosíja. Sem tam nekdo. To tam víc pojezdíja ti myslivci.
To že zvěř je tak nejak všeckých je jasné. Ale hospodařit s něma možou enom myslivci. Nebo aspoň tady to tak je. Kdybych si to mohl redukovat sám tak tu nenapíšu ani čárku.
Dat sa k nim je řešení ale chodím do práce a ve volném času eště hospodářím. To tady z tych co si hrajů na myslivost nedělá žádný. Přijde z práce a buď sa vále v bazéně, nebo lapí v hospodě. Když je hon tak vyjde pár ran a kde nic tu nic.Ale večer sa všeci sežerů jak kati a chválíja sa tým jak byli tam a tam na honě a střelilo sa tolik a tolik prasat atd... Ale tady majů asi mokré patróny.
Kolisti nebo turisti nebo jezdci na kroskách sa tu moc nenosíja. Sem tam nekdo. To tam víc pojezdíja ti myslivci.
To že zvěř je tak nejak všeckých je jasné. Ale hospodařit s něma možou enom myslivci. Nebo aspoň tady to tak je. Kdybych si to mohl redukovat sám tak tu nenapíšu ani čárku.
Dat sa k nim je řešení ale chodím do práce a ve volném času eště hospodářím. To tady z tych co si hrajů na myslivost nedělá žádný. Přijde z práce a buď sa vále v bazéně, nebo lapí v hospodě. Když je hon tak vyjde pár ran a kde nic tu nic.Ale večer sa všeci sežerů jak kati a chválíja sa tým jak byli tam a tam na honě a střelilo sa tolik a tolik prasat atd... Ale tady majů asi mokré patróny.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Nejsem ochrance, ale když tam pak na louce vidíš rozsračkovaný srnčata, tak to neni nic moc a přijde trotl kterej pičuje, že si to neprochodil. Když chci dělat myslivost, tak se všim všudy! Na polích zatím škody nemám, ale na louce jen škody od myslivců, vyjetý koleje a rozbalený balíky proti 2ma posedům. K čemu jim je, senáž je hned v prdeli.
Naprostý souhlas s Tomas6
No nekdy sa podaří a jeden z tych pár normálních co majů trochu zájem je doma a projde to se psem. Jináč také chodím. Néni to žádná hitparáda když je to rozsračkované namaděru. Ale dojdi dom ve 4 z práce a běž séct ze 4 ze 5 ha lůku mezi lesama. Než to prolezeš je pomály večer a pak jezdíš jak p..a s očima na šťopkách lestis neco nepřehlédl. A pak ti ožralý debil co byl beztak obhlédat lesti sa nedá nekde v lese ukrast dřevo řekne abych dával bacha abych mu ty srnčátka neposékl.
Nato najdeš dolamané a zničené to co sa snažíš aby po tobě neco ostalo a potom si tady přečteš jak si máš ohradit.
Ale furt mi neodpověděl na to jak by sa tvářil kdyby mu moje ovce udělaly paseku v zahrádce.
Nato najdeš dolamané a zničené to co sa snažíš aby po tobě neco ostalo a potom si tady přečteš jak si máš ohradit.
Ale furt mi neodpověděl na to jak by sa tvářil kdyby mu moje ovce udělaly paseku v zahrádce.
Já seču 4011 a mám žtr165, jezdim pomalu, čučim do trávy, ale to je stejně bez šance v tej vysokej trávě to srnče vidět. Dobré je to hlášení sekání, horší je to, že to pak stejně neprojdou. Na tohle ti neodpoví, odpověď je jasná
Jak to čtu ,tak před každým kombajnem by měl běžet minimálně jeden s flintou a dělat huš huš?
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám
Já viděl letos na podzim při sklizni kukuřice běhat minimálně pět myslivců s kulovnicemi ale ne před ale za řezačkou.
Mně se nejvíc osvědčilo - v podvečer obsekat louku okolo 2 řady, potom prostředkem pár řad a vykašlat se na to.
Většinou z toho vše živé přes noc vyleze a ráno pokračovat. Taky jezdím jen se 165 tkou a když dosekávám posledních 10 - 20 m, tak koukám, kde se tráva vlní, hned vyskočím a snažím se vyhnat.
No letos se, ale přes to moc nedařilo.
Většinou z toho vše živé přes noc vyleze a ráno pokračovat. Taky jezdím jen se 165 tkou a když dosekávám posledních 10 - 20 m, tak koukám, kde se tráva vlní, hned vyskočím a snažím se vyhnat.
No letos se, ale přes to moc nedařilo.
To bych ráno nesměl jít do práce. Ale mosím zaťukat že za poslední roky co seču proximou tak nic.Je vyšší a je z ní líp vidět. A po tmě lip svítí.Tahám disky 240.