Soustruhy

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
vitex

Re: Soustruhy

#6151 Nový příspěvek od vitex »

Dělá se to běžně ve více firmách i já to doma takhle běžně řeším.

Čárls

#6152 Nový příspěvek od Čárls »

Jasný na doma asi dobrý u nas ve fabrice bych s tím nepochodil jednou hrubuju podruhý jedu na setinky jak kdy taky mám hromadu čelistí zejména na 200 univerzálku
Ono jde u mne opravdu o to že sice nedělám pul tuny obrobky na su 50 ale i tak roztočenejch 150 kilo hřídel prostě musí držet a nemužu riskovat pokud si blbějc škrtnu že se univerzála rozhodí a hřídel bude v háji.
Tak ať se vám točí mašinky a drží rozměry :)
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Jimmy

#6153 Nový příspěvek od Jimmy »

Taktéž jsem tehdá koupil úplně novou dvoustovku TOS. Ještě tu komunistickou, ale už s dvěma sadami čelistí, pěkně zabalenou ve voskovém papíře a origo krabici (za 2,5 k, měl jsem radost neskutečnou). Nahodím na přírubu a házivost jak sviňa. Takže stáhnout osazení, do univerzálky broušený trn a doklepnout. Hravě jsem potom ve stovce až dvou.
Jen ještě doplním Otu, je důležité při tomto a pak i všech dalších upnutí, u kterých nám jde o přesnost, utahovat vždy tím samým pastorkem. TOS jeden pastorek označuje jako 0, tak používám ten. Jiní výrobci třeba ani neoznačují, tak je fajn si u něj vyrazit nějakou značku. Jak bych upínal potom napřesno a utahoval někde jinde, tak se vůle seběhnou jinak a najednou tam není házivost 2 stovky ale třeba třikrát tolik.

smetana

#6154 Nový příspěvek od smetana »

Oto díky za dobré rady nemám to ajk sem psal na živnost jen občas něco pro sebe si stočit a nebo vyrobyt co bude v mejch schopnostech a to dřevo sem jen zkusil už pokukuju po soustruhu na dřevo nebudu si zasírat tento a časem až budou peníze na zbit si dokoupím nějaké univerzálky a věci co jsou potřeba
Jezdím tak rychle ,jak můj anděl strážnej lítá

http://www.brdy.org/
http://www.ohrazenice.eu/
http://yanmar.rajce.idnes.cz/

Čárls

#6155 Nový příspěvek od Čárls »

Jen ještě se přidám Pokud uvidíte tuhle univerzálu Tak se pokud možno vyhněte Je to TZ polka má jen jednu sadu čelistí které jdou obrátit ale má velkou nevýhodu praskají zuby na čelistech nejsou snad ani k sehnání

Obrázek
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#6156 Nový příspěvek od Atlan »

Navyse stycna plocha je cca 2mm. Tak ze nic moooc.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Britt

#6157 Nový příspěvek od Britt »

Jimmy: Jo, tohle jsem taky vypozoroval a když dělám něco hodně přesného, utahuji stejným pastorkem. Univerzálu ladím pomocí pístního čepu z Tatry a na SU 50 se vejdu do 2 stovek.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

mek123

#6158 Nový příspěvek od mek123 »

Ahoj,

chtěl bych se zeptat ohledně lícní desky na SV18.... stahuje se lícní deska přes svěrný kroužek jako příruba sklíčidla nebo existuje varianta i bez toho kroužku?

vitex

#6159 Nový příspěvek od vitex »

Na svěrný kroužek.

Baťa1

#6160 Nový příspěvek od Baťa1 »

já mám bez kroužku, ale je klidně možné že to není původní ale z nejakyho jinyho verku kde to nebylo, jinak je to ale pěkně nahovno a eště víc protože dyž se v tym rumpluje nejaké šišatec balvan tak se to dotáhne jak prase a musí se použít palica aby se to povolilo a nebo se to zase povoluje, sem dělal takové dekl se závitem a závit sem málem posral ono jak sem přehodil otáčky tak se to povolilo a nůž tak jel pokaždy jinde naštěstí sem na to došel brzo že to bylo prvních pár záběrů
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

tumlik
Kontaktovat uživatele:

#6161 Nový příspěvek od tumlik »

jako mělo by to být se svěrným kroužkem z důvodu reverzace, prostě brzdíš reverzem motoru, pokud to dělat nebudeš, a budeš na to myslet, tak tam ten kroužek být nemusí, ale je to hmota......
Až Baťovi vypochoduje lícní deska z vřetene i s obrobkem když při větších otáčkách zareverzuje a nebo prostě zvedne páku nahoru na opačné, tak když ho to netrefí do palice, tak si půjde v nejhorším případě prostě jen vyměnit trenky :smich: 8)
originál na tom kroužek byl

Baťa1

#6162 Nový příspěvek od Baťa1 »

asi tak nejak, já jako bych ho tam aji dal, ale všechny co mám tak só maly, ty króžky jako, udělal bych větší což oto, ale by tam byl prd platné jelikož to osazení není naříznuté takže by to vlastně nefungovalo, eště tak mám jednu placku co je na ní 250ka hlava
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

zde

#6163 Nový příspěvek od zde »

:shock: kružok nepodcenuj !!!na učnovke v 3 ročniku ma majster dal na druhu mašinu ( v zts sme mali kazdy pridelenu svoju v boxoch bolo 10 masin roznej znacky )
Po nejakej dobe sme sa tocili aby sme presli vsetky druhy masin .No a ja som prechadzal na Sv 18 a niekto co tam bol nedotiahol kruzok (viem moja chyba neskontroloval som stav masiny) hodil som reverz a skoro som sa pos....l
Univerzala drbla do nozovej hlavy a stastie ze som tam mal noz do diery .
Je to uz cca 30 r. ,ale nato nezabudnes .

DAJ Tam ten kružok neriskuj !!!!

Lukáš 805

#6164 Nový příspěvek od Lukáš 805 »

Ahojte, prosim Vás čo by som mohol dať do emulzie na sustruhu aby nezamrzla? Keby som tam dal trocha nemrzky ako sa dava do chladiča?

ota

#6165 Nový příspěvek od ota »

Měl jsem nemrzku v revolveru. Vrail jsem tam kanistr té co je do -30°C. Ono to pak docela smrdí tou nemrzkou. Ale měl jsem to v dílně kde se netopí a nezamrzlo to nikdy. Akorát bych to být Tebou nejdřív vyzkoušel, aby se to nesrazilo až to do sebe naleješ. Třeba vzít trochu a smíchat. Pak by se vidělo. Mě se nezdrcla. Měl jsem to tam asi 3 roky a na zimu jsem jen dolíval. Protože jsou kapaliny které se nalívají do vody a jsou kapaliny do kterých se vola nalívá při nařeďování. Mám doma obě dvě. A když se to dá obráceně, srazí se to.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“