Iseki TU 155

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
tobig

Re: Iseki TU 155

#61 Nový příspěvek od tobig »

Tak to dosáhneš o fous výše. Mám výšku vyložení 165cm, mám malý traktorek, takže je to úměrné k dispozicím stroje.
EX - Iseki TU155 a bazmeky k tomu
Přídavná hydraulika Iseki
TA 227 Chelsea

... a neberte život moc vážně, stejně z něj nevyváznete živí...

tobig

#62 Nový příspěvek od tobig »

i s malou vrtačkou jdou vrtat velké díry..... ;-)

Obrázek
TA 227 Chelsea

mikiki

#63 Nový příspěvek od mikiki »

4tobig:
Díky za info.
No přemýšlím o tom čím dál více .... a obrázek Tvého dřevěného modelu jsem si z dovolením ztáhnul k sobě na PC - jen pro inspiraci, nikde jej samozřejmě prezentovat nebudu. :)
Nevadí?

tobig

#64 Nový příspěvek od tobig »

Nevadí, naopak jsem rád, od toho forúm přeci je..... :ano:

Jak bude volněji, přidám nějaké další info a zkušenosti z výroby, třeba to pomůže dalším konstruktérům... :friends:
TA 227 Chelsea

zdravič

#65 Nový příspěvek od zdravič »

Zdravím tobig,
pracuji na tom samém. Začal jsem tím, že jsem si to nakreslil v počítači v měřítku a teď přichází na řadu praxe, která ukáže jak jsem zvládnul teorii :wink: a nebo taky ne :vztek:. Model v počálu fungoval docela dobře, tak se nechám překvapit. Beru to jako výzvu a nakonec taky jako činnost na zimu. Teoreticky to mám všechno snad vyřešené, jen napojení na rám traktoru nevím jak udělat. Jde o to, jak jste řekl, že to musí taky trošku vypadat. Mám na Vás tedy prosbičku: nešel by vyfotit detail uchycení na rám. Třeba Vám to budu moci vrátit nějak jinak.

Díky Zdravič

Obrázek

Obrázek

Obrázek

tobig

#66 Nový příspěvek od tobig »

Ciao Zdravič! Krásná práce! To se pozná profík!

Rád se podělím o zkušenost. Jen prosím upřesni otázku, myslíš napojení nakládače na základnu (také se tomu říká podvázání) - či myslíš uchycení základny nakládače na rám traktoru ?

Celý to monstrum bude na dvou čepech odpojitelné, na traktorku zůstane permanentně jen podvázání - to je uchyceno na rámu traktoru 8x šroub M12x40mm pevnost 12.9 (na rámu jsou dokonce kotevní místa).

Dost napoví video, celkem jsem asi rok sbíral informace a inspiraci..... nakonec to má nejblíže k systému JD....

Až se dostanu zase na dílnu, nejspíše o víkendu, nafotím ti co potřebuješ...... :friends:
TA 227 Chelsea

tobig

#67 Nový příspěvek od tobig »

Takže aktuálně řeším lžici, vyrobit nebo koupit hotovou...?

Mám to kousek do polska a tohle se mi moc líbí...... za 850 zlotuvek :red:

Obrázek
TA 227 Chelsea

Šéďa

#68 Nový příspěvek od Šéďa »

S ohledem na tvojí velikost traktoru to chce menší lopatu. Respektive širokou, jako traktor, ale mělčí. S velkou lopatou nepůjde dělat, bude tě to strašně převažovat.

tobig

#69 Nový příspěvek od tobig »

To je právě to, z čeho mám strach, z váhy lopaty.... tahle má 120kg, to je asi moc, že jo ? Rozměry lopaty jsem nikde nedohledal.... :zapomel:
TA 227 Chelsea

jara1303

#70 Nový příspěvek od jara1303 »

Kluci,
kdybyste něco potřebovali o ČN pošlete holuba..
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 50&t=62460

Je to vymyslené i zkreslené vč lopaty a funguje to velmi dobře, bez něho bych si moje snažení nedovedl představit, dělám s ním prostě všechno vč. zvedání stavebního materiu do patra při stavbě RD. Z roku ho mám půlroku připřižený na Vlčnovjanovi.
A jedině odpojovací !!!!
Co je dost důležité, při nabírání vidět na břit lopaty.

Jara

Šéďa

#71 Nový příspěvek od Šéďa »

120kg je hodně, jestli uvážíš, ža maximum pro tvůj traktůrek je cca 300kg. Jde koupit břit, tak ten kup a zbytek vyrobit.
Šířka lopaty minimálně stejnou šířku, jako traktor, ideálně o 5 cm na každou stranu víc.

zdravič

#72 Nový příspěvek od zdravič »

Tobik, dík za pochvalu :red: .Myslím uchycení základny nakládače na rám traktoru. Dole na rámu u přední nápravy jsou nějaké volné otvory s 12kou závitem a pak cca uprostřed traktoru další dva a to po obou stranách. Vypadá to, že jsou to body kam by se měla základna přišroubovat. Jako další varianta mně napadlo základnu k rámu traktoru prachsprostě přivařit. Chci to udělat taky odpojitelný.
Lopatu jsem si za pár kaček udělal a už i vyzkoušel v trojbodu. Zrušil jsem pístnici pro vyrovnávání neseného nářadí ( nebo co to mělo dělat) a nahradil ji seřiditelným závěsem. Do třetího bodu jsem dal pístnici s delším výsuvem a ovládám ji tím samým vypínačem. Takže naberu, převezu a vyklopím. Jenom mně z toho bolí za krkem :), ale i tak velká pomoc.

Obrázek

tobig

#73 Nový příspěvek od tobig »

Začnu odzadu :)

_ zdravič: o bedně jsem uvažoval, ale CN to vyhrál, takže bedna nebude.... :tyty: dozadu mám
jen vidle a převezu co je třeba.... jinak to podvázání mám přichyceno k těm kotevním dírám pod
traktorem - na 4x M 12 jedná strana... plus půjde ještě horem vzpěra na přední rám, ale to teď
nedokážu popsat - jak to budu montovat, nafotím to.... určitě to ale nevař k rámu - jednak nevím, jak
by to dobře drželo s jednak to bez flexy nesundáš.... :prace:

_ šeďa: dík, máš pravdu, lopata bude plytká , max 350mm, ta polská je cca 600... ještě musím
promyslet jak vidět na hranu lopaty....

_ jara1303: taky díky, tvého krásného vlčovjana i nakladač, mám nastudováno.... jen ten divný tvar
nové lopaty? je to skrze viditelnosti břitu ?? osvědčilo se ti to ??
TA 227 Chelsea

Šéďa

#74 Nový příspěvek od Šéďa »

U běžných lopat nemáš šanci vidět na břit, tak vysoko nesedíš. Musel by jsi jí udělat hoodně dlouhou, jako jí má zdravič, ale je to o dost větší páka na nakladač, traktůrek, navíc se ti zase o tu délku lopaty sníží vyklápěcí výška. Do lopaty není nikdy vidět, je to o citu a cviku, musíš se to naučit. Dobrá pomůcka je udělat horní hranu lopaty rovnoběžnou s dolní hranou a břitem, pak lze položit lopatu vodorovně na zem. Ale praxí zjistíš, že nabírání není o tom položit lopatu na zem a zapíchnout jí do hromady a zaklopit. Ten traktůrek je lehký, hned začne hrabat, není šance tímto způsobem nabírat, musíš odspoda nabírat nahoru a zároveň jet dopředu. Chce si to vyzkoušet a vychytat, to poznáš sám.

petrbriza

#75 Nový příspěvek od petrbriza »

na hranu lopaty neni potřeba videt. nevím jak se to jmenuje ale na velkých čelákách třeba stoll je táhlo kde si nastavíš a zaaretuješ orientační doraz kde si nastavíš uhel lopaty Obrázek
všechny moje fotky zde ;)
https://www.rajce.net/a15087402

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“