Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
rejnok69

Re: Vari System

#2701 Nový příspěvek od rejnok69 »

LukasPF píše:Ak niekto chce tak na "moje vari" pán Valenta popísal čo použil k výrobe brzdy . Nechcem to tu skopírovať bez súhlasu autora. Kto chce tak si to tam nájde.
To už tady psal -J Simunek

Veteranista!

#2702 Nový příspěvek od Veteranista! »

Nevím, proč řešíte z čeho to je, vždyť je to jedno, sežeňte levný třemen+kotouč a k tomu vhodnou pumpu(HBV).Zbytek stejně budete vyrábět. Aby k něčemu byli konkrétní díly, vidím jen pokud by byl nějaký výkres uchycení třeba.
Najděte jsi díly z nějakého levného čínského skůtru nebo čtyřkolky a je to, velikostně to stačí.
Třeba:
http://www.ebay.com/itm/140mm-Brake-Cal ... o8&vxp=mtr
http://www.ebay.com/itm/Bike-Rear-Disc- ... qO&vxp=mtr

Moc jsem nehledal, první odkaz.
Už vidím ty připomínky, ale napadla mě myšlenka. Na převodvku se udělá rám brzd, kde budou třmeny a u pumpy. Pumpu ovládat lankem. Chci rotavátor nasadit, tak jen odpojím lanko a sundám rám, otázka kolika, 5 minut?
Nemám doma bordel, to je neuspořádané muzeum!

LukasPF

#2703 Nový příspěvek od LukasPF »

Pardon upresníme dole v dotazoch som sa pýtal autora čo z čoho použil. Napísal presne s akej motorky vzal súčiastky.

rejnok69

#2704 Nový příspěvek od rejnok69 »

LukasPF píše:Pardon upresníme dole v dotazoch som sa pýtal autora čo z čoho použil. Napísal presne s akej motorky vzal súčiastky.
Zdravím ....budu rád když to tady rozepíšeš, spíše bych bral něco "domácího" než z ebay

LukasPF

#2705 Nový příspěvek od LukasPF »

Tak nech sa páči citujem autora ktorým je p. Miloš Valenta. "Brzdový kotouč zadní s třmenem, brzdovou hadičku a brzdovou pumpu z přední brzdy jsem použil stejné, jaké je na motorce TMEC 125 Enduro."

LukasPF

#2706 Nový příspěvek od LukasPF »

Tak dnes pribudol ďalší kúsok do Vari skladačky vozík Vares IT 500 PROFI. Pôvodne som hľadal vhodnú nápravu na samo-domo vlečku tak som obvolal známych a kamarátov. Hneď som dostal niekoľko ponúk na vhodné nápravy stačilo si len vybrať. Keď som si už konečne vybral vhodnú tak sa ma dotyčný pýtal že čo idem robiť tak som mu to v skratke vysvetlil. Pozerá na mňa a hovorí aby som s ním skočil k jeho dedovi ktorý zomrel asi pred mesiacom. Prídeme na miesto a tam v garáži ešte zabalený v kartóne úplne nový vozík. Tak sme sa dojednali na výhodnú cenu 200€. :smich: 8) :wink:

Proximák

#2707 Nový příspěvek od Proximák »

Za ty peníze se u nás prodávají vozíky staré, používané. Takže kup to byl velmi dobrý 8) jen aby to nesvádělo k přetěžování, jak jsi tu jednou sám psal :) nedávno jsem si tak na tebe vzpomněl... Jak to vypadá s projektem dojícího zařízení?

LukasPF

#2708 Nový příspěvek od LukasPF »

Dojacie zariadenie skoro hotove. 95% suciastok urobenych .... ale projekt zastaveny!!! Bohuzial moja 3 rocna dcerka ma detsku mozgovu obrnu od narodenia a pred par tyzdnamy jej pribudli problemy zo srdieckom a ako by toho nebolo malo tak jej bola diagnostikokovana epilepsia :'( :'( :'( :'( ..... liecba a vsetko okolo nej je velmi casovo a financne narocne. Cize aj s gazdovanim to vizera biedne ..... kona som uz predal a kravy..... https://zvierata.bazos.sk/inzerat/76973 ... ny-Kon.php

Neviem co bude, Vari urcite ostava prace na zahrade a okolo domu je vela.
Vozik je paradny ale sedacka ja velmi blizko pri klecoch cize mierne upravy nevyhnutne 8)

LukasPF

#2709 Nový příspěvek od LukasPF »

Chlapi rád by som vedel váš názor na pluhy. Mám vziať obracak alebo pravý a ľavý samostatne? Možno sa vám to bude zdať ako hlúpa otázka. Ale vysvetlím prečo sa pýtam. Otec ma TK-ačko mal zaň obracak ale problém bol s nastavením. Nieže by nevedel ale nastavil pravý potom ľavý pluh a hor sa do poľa oralo to dobre na obe strany až dokým sa jedna strana trocha "nenatiahla" problém nebol v otcovi ale vo veľmi ťažkej ilovitej a kamenistej pôde, a už bol problém na svete jednu stranu nastavil makala perfektne ale druhá strana sa už nastaviť nedala lebo pluh bol ohnuty na jednu stranu. Došlo to až do štádia že si urobil s obracaku dva pluhy a teraz chodí orať s dvoma skoro stále používa pravý pluh ale má aj nejaké záhrady kde používa ľavý ale to sú asi len dve. Viem že konštrukcia pluhov je odlišná pre Vari aj TK ale aj tak sa pýtam či teoreticky nemôže nastať obdobný problém aj u Vari.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#2710 Nový příspěvek od Atlan »

Ja si myslim ze skor ako ohnes pluh tak zastavi vari a zacnu smykat kolesa.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Proximák

#2711 Nový příspěvek od Proximák »

LukasPF: To mě moc mrzí. Kravky máš moc pěkné, škoda jich. Avšak chápu, že jsou mnohem přednější a důležitější věci. Přeji vám hodně štěstí.
K vleku... napadlo mě, máš tam správný závěs? Vares jich dělá více, podle typu malotraktoru. Podle fotek, ty Varácké jsou delší než Moutfielďácké. Třeba je jen špatný typ, stačil by nastavit na správnou délku a bylo by po problému :) http://www.vares.cz/vares-mnichovice-as ... ltivatory/
A pluh? My ho máme 32let, a nic takového se nestalo. Nejsem si jist, že by ho Vari dokázala ohnout, ale nikdy neříkej nikdy, že. Vari neoře tak hluboko, jen okolo 18cm, někdy i míň, záleží na půdě. A pokud by se s nim něco stalo, není přeci problém objednat poškozený díl a vyměnit ne? 8)

LukasPF

#2712 Nový příspěvek od LukasPF »

Záves je na Vari, problém je vo mne trocha viac ma narástlo :smich: aj do výšky aj do šírky :D ale nehovor to nikomu :). Ináč ten vozík je fakt dosť robustný som zvedavý na to vyklápanie v praxi. Keby som mohol niečo zmeniť tak určite sedačku už len na pohľad to degraduje celý vlek. Nehovoriac o tom že udržať sa na ňom čo i len v miernom naklone je nemožné. Veľmi by naň pasovala sedačka a odpruženie ako na ANV 400. Ináč nemám zatiaľ žiadne väčšie výhrady. Uvidíme čo ukáže čas.

Pepa248

#2713 Nový příspěvek od Pepa248 »

IT 500 mám jako jeden z prvních, tehdy stál 12 tis. Oje jsem měl také krátké, kleče Agzatu mne píchaly téměř do břicha a to mi prý prodali delší verzi závěsu pro Vari! Prd, později jsem viděl, že začali prodávat závěsy delší. Já jsem to vyřešil tím, že jsem si závěs vyrobil nový, o asi 12 cm delší. Co se týká únosnosti, těch 700 kg to uveze snadno, ale pozor- vozík má slabé místo (tak jako všechny vozíky od Varesu) a to malou únosnost trubky. Pokud dáš těch 600 kg na předek, tak je vysoká pravděpodobnost, že např. při zhoupnutí vozíku (jáma, muldy) se tyč prohne - ta vyztužující pásovina nic neřeší. Druhou trubku, či kulatinu dovnitř v potřebné délce také nevsuneš (vyhřezlé sváry na vnitřní části trubky), proto doporučuji vyztužit přivařením vhodného profilu! Pneumatiky jsou ty nejlevnější čínské- velmi tenké a zranitelné. Vozík má celkem vysoko těžiště, již jsem jej převrátil. To vyklápění pomocí zpátečky, co je na propagačním videu Varesu, funguje tak na dvě otýpky slámy. Při větším nákladu takto vyklápět nedoporučuji, pokud chceš mít vozík delší dobu. Brzdy jsou o větším průměru, mají tedy dobrou účinnost. Ještě jsem na korbě vymazal rožky (spojení dvou plechů) spec. tmelem, aby mezi plechy nezatékala voda- místo budoucí devastační koroze. Sedadlo stojí za prd, ale pokud jej vyměním za normální, budu muset opět o něco prodloužit závěs, aby sedadlo nezasahovalo nad korbu. Tak ať ti vozík dlouho a hlavně bezpečně slouží!

LukasPF

#2714 Nový příspěvek od LukasPF »

Čím si tmelil tie špáry? Ja som to hneď pretmelil silikónom. Ako 700kg tam určite dávať nebudem a čo sa ťažiska týka je dosť vysoko to je pravda ale zas ak človek o tom vie tak prispôsobí jazdu a náklad tomuto faktu.

Pepa248

#2715 Nový příspěvek od Pepa248 »

Byl to nějaký speciál, který po hodině zdvrdl jak kov. Silikon dobrý-jen ho třeba občas zkontrolovat a případně poopravit. To převrácení vozíku souviselo s přepravou osoby, která nějak opomněla fyzikální zákony a sedla si na špatnou stranu, naštěstí bez nákladu, u nás jsou kopce jak u vás na Podbánskom.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“