Nakladač do třibodového závěsu traktoru
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- jura50
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakladac do tribodoveho zavesu traktoru
Zdarec.Mám od soukromníka taky balíky v síti a dokonce si letos koupil novej ten lis a je to nabouchané a rozhodně je to lepší než z hestonu.Ale musí být kvalitně usušeno to je pravda.
Duvod je ten že balík v síti nechanej venku tolik nepromokne a tudíž moc nehnije ,koně se tím zabaví jak to škubou,hned se nerozjede tudíž toho tolik nepošlapou,víc tam vleze váhově a já platím za kus ne kg
Nevíhoda je ta že manipulace se u nás provádí ručně a to je fuška je v něm dobrých 450kg.
Nemusíš mít strach
Duvod je ten že balík v síti nechanej venku tolik nepromokne a tudíž moc nehnije ,koně se tím zabaví jak to škubou,hned se nerozjede tudíž toho tolik nepošlapou,víc tam vleze váhově a já platím za kus ne kg
Nevíhoda je ta že manipulace se u nás provádí ručně a to je fuška je v něm dobrých 450kg.
Nemusíš mít strach
= to je tak, když se kuchař hrabe v traktoru ;) = Čím větší kladivo , tím větší odborník ===()
-- Zetor 50super prodán a prozatím zakoupen Zetor 6911 --
To u nás se platí zase za CM průměru-když má balík průměr 100cm tak stojí 100kč a když má průměr 120 tak stojí 120 za kus-ceny jsou jenom objektivní nevím to přesně. Lisuje to nejnovším lisem Welger s variabilní komorou, nastaví kolik chcete průměr i jak chcete mít natlakovaný balík.
Jak už tady někdo říkal pokud vám balikujou za stejnou cenu uplně natlakovaný balík a nebo balík který je jenom svázáný nikoli natlakovaný tak vás okrádá
Jak už tady někdo říkal pokud vám balikujou za stejnou cenu uplně natlakovaný balík a nebo balík který je jenom svázáný nikoli natlakovaný tak vás okrádá
Zetor 3011 Zetor 6718 Zetor 7341
- jirka_holub
No seno bylo ususeny na troud, ale baliky potom znacne promokly. Ty tvrdy stale jeste stoji na sousedove louce, do nich tolik nenasakne jak jsou slisovany. Ty stoji 130kc/ks. Ty co mame my, delal ten jinej lis, stoji 100kc/ks a 20cm po obvodu jsou tvrdy ( ale ne tak moc jak ty sousedovy betonovy), stred baliku je znatelne mekci nez obvod. ( kdezto ty sousedovy jsou betonovy uplne ! vsude ).
Chlapi, co znamena pojem "pevna komora" a "variabilni komora" ?
Neni to tak, ze z jednoho lezou ty celoobemove tvrde baliky ( uz od stredu je videt jak jsou do spiraly) a z druheho typu stroje ty baliky s mekcim stredem ( stred mame jakovy peti-listek a az pak je 20-30 cm obvod tvrdy spiralovite navinuty).
Ahoj Jirka
Chlapi, co znamena pojem "pevna komora" a "variabilni komora" ?
Neni to tak, ze z jednoho lezou ty celoobemove tvrde baliky ( uz od stredu je videt jak jsou do spiraly) a z druheho typu stroje ty baliky s mekcim stredem ( stred mame jakovy peti-listek a az pak je 20-30 cm obvod tvrdy spiralovite navinuty).
Ahoj Jirka
Nevim jak si kdo tyto pojmy vykládá ale co já znám tak jsou (nebo aspon´ za mé činnosti byly)3 druhy lisovacích komor,1.je pásová,gumové pásy se točí po obvodu třeba =HESSTON,2. je s pevně uchycenýmí válečky po obvodě komory=WELGER,3. pohyblivý pás s příčkamy který se pohybuje po obvodu komory= POTTINGER, ze všech těchto typů komor jsem svážel balíky ,s Pottingerem jsem několik let dělal a mohu říci že vždy záleží na seřízení stroje a nebo na tom jak koho kdo chce okrást,stroje se dají nastavit na různé tlaky lisovaného materíálu a jak již jsem psal dříve tak se dá udělat balík na 100m (dle množství hmoty)tak i na 200m stejné hmoty,v první chvíly rozdíl opticky nepoznáte až když ho nakládáte tak se z něj udělá elipsa a je lehounký a naopak,dobře zabalený a slisovaný balík vydrží i mnohonásobné pády,z vlastní zkušenosti vím jak takovýto dobrý balík udělal škodu na FELÍCII za 14000kč když urazíl úctyhodnou cestu z prudkého svahu cca 800m dlouhého bez porušení,tak si na to prosím dávejte pozor
Pevná komora-nejde nastavit průměr balíku, je stálý tuším 120cm
Variabilní komora-jde nastavit průměr balíku většinou od 90-160cm, tedkom zvládnou i 200cm.
Variabilní komora-jde nastavit průměr balíku většinou od 90-160cm, tedkom zvládnou i 200cm.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
A když se povede pěknej 200cm natvrdo slisovanej balík tak má tak půl tuny, ne? . Jak se s tím manipuluje? I když je fakt, že jsem kdysi vezl kamarádovi balíky co měli tvar jako cihla, ale rozměr menšího auta!!! Měl tak nejmíň 250x150x100cm a váhu taky měl řádnou. Vůbec nevím jak to dělali. Vím jen, že jsme na káru na vození aut (větších rozměrů) horkotěžko dostali 3 za sebe (delší stranou napříč káry, až přes kola) a čouhali jak do stran přes kola tak i nad oje a dozadu. Nakládali jsme je ručně (ve více lidech) takže druhá vrstva byla nemyslitelná
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Ano ,nesetkal jsem se osobně s pásovými lisy WELGER RP402/420 s možností nastavení průměru balíku takže o nich mnoho nevím a opoměl jsem je do svého příspěvku zařadit,omlouvám se,co se týká velkých hranatých balíků tak ty se v naši oblasti nevyskytovaly takže vím jen zběžně že se dělají a jsou to zvětšeniny těch bývalích malích balíčků z německých lisů a oproti kulatým balíkům které celkem slušně na dobrém terénu 1 člověk rozkulí ,na ty hranaté asi budete potřebovat mechanizaci
No ty 2 metrové balíky budou mít určitě těch 500kg jestli ne náhodou i víc. Když 150cm balík váží běžně 350kg dobře slisovaný.
Ty velké hranaté se dělají hlavně proto aby se dobře převážely-u nás se jich moc nedělá ale v zahraničí to je na každém rohu, a taky se lépe stohují venku třeba sláma. Nakládají to běžným čelním nakladačem a jestli se nepletu tak tady někdo s fóra taky službaří s takovým lisem Krone
Ty velké hranaté se dělají hlavně proto aby se dobře převážely-u nás se jich moc nedělá ale v zahraničí to je na každém rohu, a taky se lépe stohují venku třeba sláma. Nakládají to běžným čelním nakladačem a jestli se nepletu tak tady někdo s fóra taky službaří s takovým lisem Krone
- jirka_holub
Diky za vyjasneni. Pristi rok si to naplanuju tak, abych u toho byl a reknu mu at to sesteluje na tvrdsi balik.dratek píše:Nevim jak si kdo tyto pojmy vykládá ale co já znám tak jsou (nebo aspon´ za mé činnosti byly)3 druhy lisovacích komor,1.je pásová,gumové pásy se točí po obvodu třeba =HESSTON,2. je s pevně uchycenýmí válečky po obvodě komory=WELGER,3. pohyblivý pás s příčkamy který se pohybuje po obvodu komory= POTTINGER, ze všech těchto typů komor jsem svážel balíky ,s Pottingerem jsem několik let dělal a mohu říci že vždy záleží na seřízení stroje a nebo na tom jak koho kdo chce okrást,stroje se dají nastavit na různé tlaky lisovaného materíálu a jak již jsem psal dříve tak se dá udělat balík na 100m (dle množství hmoty)tak i na 200m stejné hmoty,v první chvíly rozdíl opticky nepoznáte až když ho nakládáte tak se z něj udělá elipsa a je lehounký a naopak,dobře zabalený a slisovaný balík vydrží i mnohonásobné pády,z vlastní zkušenosti vím jak takovýto dobrý balík udělal škodu na FELÍCII za 14000kč když urazíl úctyhodnou cestu z prudkého svahu cca 800m dlouhého bez porušení,tak si na to prosím dávejte pozor
- jura50
- Kontaktovat uživatele:
Tak u nás farma Klokočov má jenom ty velké hranaté a mají cca 450kg/ks.Manipulace je hnus bez nakladače si člověk ani neprdne(jednou jsem koupil 10ks ) .Tak beru ty velké kulaté v síti mají taky cca 350kg-160cm.Manipulace taky strašná ale alespoň se to dá kutalet.
= to je tak, když se kuchař hrabe v traktoru ;) = Čím větší kladivo , tím větší odborník ===()
a proč si neuděláš jednoduchou jehlu za traktor?
- jura50
- Kontaktovat uživatele:
No nejsem moc velkej kutil ale už jsem sehnal starej bodec ale je dokřivený jak paragraf no popřemyšlím co sním provedu
myslím že pokud umíš svařovat tak by neměl být problém, zvládne to i exot z paneláku co se tam bydlí od narození
- jura50
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem sehnal bodec za flašku .Je trochu ohlej ale dneska jsem svažel a v poho.Časem to opravím .Až bude trochu času tak dám foto.
Svařovat umím ale odvaha není.Mám strach aby to neprdlo a nebylo více škody jak užitku.Ale pomalu se učím
Svařovat umím ale odvaha není.Mám strach aby to neprdlo a nebylo více škody jak užitku.Ale pomalu se učím
- Robert
- Kontaktovat uživatele:
dnes jsem vyzkoušel nový nakladač na novém traktoru
víc fotek je tady http://www.nasetraktory.com/forum/viewt ... 2&start=15
víc fotek je tady http://www.nasetraktory.com/forum/viewt ... 2&start=15