Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
Ano, v hlave, tie na konci piesta mam aj navyse. Najextremnejsi mal ovalitu az 1cm- ano fakt bol zodraty o 10mm do elipsy. Uz sa necudujem, ze z toho v zabere striekal prudom olej...
Nejake valce som zohnal dokonca aj nove za dobru cenu, ale zopar ich stejne musim zrepasovat...
Nejake valce som zohnal dokonca aj nove za dobru cenu, ale zopar ich stejne musim zrepasovat...
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Ca tak tam dat ocelove puzdro s kompozitnou vystelkou?
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Samomazná , alebo tiež nazivava klzná bronz by to mala byt. Dobry sustružnik musi take veci ovladat.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Povedz cenu za ktory to zozenies lebo to bude palka.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Dobrý večer prajem, som čerstvý vlastník traktor bágeru Bielorus 2621V (rok výroby asi 1989) a toto fórum som našiel keď som na googli hľadal pomoc
Traktor som kúpil s roztrhnutou reťazou otoča, s tým že traktoru okrem toho samozrejme nič iné nie je. Nahodil som teda novú reťaz, vymenil oleje, premazal maznice a zistil že traktoru samozrejme je aj niečo iné Ale neviem čo. Ovládanie otoča a a prednej radlice sa zasekáva v maximálnych polohách. Obe sú riadné cez predný hydraulický rozvádzač, tak som ho teda rozobral. Bol trošku zahrdzavený a zle poskladaný (evidentne ho už niekto rozoberal). Tak som ho jemne prebrúsil, vymenil tesnenia. Páky ovládania ale naďalej ostávajú zaseknuté v maximálnych polohách a treba značnú silu ich odtiaľ dostať. Mám podozrenie, či to nie je tými guličkami v piestoch hydraulického rozvádzača a rozmýšľal som tie guličky odtiaľ vyhodiť. Je to dobrý nápad? Nejaké skúsenosti, nápady postrehy s podobným problémom. Vopred ďakujem za odpovede.
Traktor som kúpil s roztrhnutou reťazou otoča, s tým že traktoru okrem toho samozrejme nič iné nie je. Nahodil som teda novú reťaz, vymenil oleje, premazal maznice a zistil že traktoru samozrejme je aj niečo iné Ale neviem čo. Ovládanie otoča a a prednej radlice sa zasekáva v maximálnych polohách. Obe sú riadné cez predný hydraulický rozvádzač, tak som ho teda rozobral. Bol trošku zahrdzavený a zle poskladaný (evidentne ho už niekto rozoberal). Tak som ho jemne prebrúsil, vymenil tesnenia. Páky ovládania ale naďalej ostávajú zaseknuté v maximálnych polohách a treba značnú silu ich odtiaľ dostať. Mám podozrenie, či to nie je tými guličkami v piestoch hydraulického rozvádzača a rozmýšľal som tie guličky odtiaľ vyhodiť. Je to dobrý nápad? Nejaké skúsenosti, nápady postrehy s podobným problémom. Vopred ďakujem za odpovede.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Akej farby je ten rozvadzac? Existuje rozvadzac s aretaciou poloch. Na konci supatiek je okrem spruzin aj nadstavec s 2gulickami zabezpecuju aretaciu. (ak dobre panetam) gulicky ide vyhodit, len potom treba tusim vlozit tam vymedzovacie podlozky, a to koli tomu ze ked potiahnes paku supatko sa posunue o 4mm za pracovnu polohu a zniva uzavrie privod. Potom by si musel pri ovladani presne trafiat polohu aby ti fungoval rozvadzac.
Tak ze vyhod kulicky (odloz ich) domontuj podlozky alebo dorazy a malo by to byt ok?
Tak ze vyhod kulicky (odloz ich) domontuj podlozky alebo dorazy a malo by to byt ok?
Ten s aretaciou mam ja. Lenze prednym ovladacom ovladam radlicu a papuce a funguje to tak ze ked sa zdvihne na max, tak sa to same uvolni, takze mi to nevadilo(a vypnut to ide aj buchnutim po pake) ono cele ovladanie otoca prednym rozvadzacom mi pride hodne divne.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Rozvadzac s aretaciou je tusim pre traktory. Lenze ked ti nevypne paku tak ti moze prasknut cerpadlo ak zlyha poistny ventil alebo je nastaveny na velky tlak.
Tiez sa priklanam k nazoru ze je tam velky tlak. Mozno je to zle zapojene alebo zle nastaveny poistny ventil. Toto mi robi na Deste ked je zdvih na max a natlakuje valec. Vtedy to ide tazsie vypnut.
- maršl
- Kontaktovat uživatele:
Panove, chystam se ke koupi Belorusa, na co si dat pri prodeji pozor, co odzkouset?
co rikate na tenhle?
https://stroje.bazos.cz/inzerat/7923624 ... orbagr.php
co rikate na tenhle?
https://stroje.bazos.cz/inzerat/7923624 ... orbagr.php
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600
Stara kraksna
Kup si hranatý už taky jak mam ja na hentom sa urobis k smrti..
Kup si hranatý už taky jak mam ja na hentom sa urobis k smrti..
treba tady : https://stroje.bazos.cz/inzerat/7858675 ... elorus.php je i s kladivem.
Byl na bazosi i ten posledni typ V , co uz nema retez, ale pistnice na otoci.
Byl na bazosi i ten posledni typ V , co uz nema retez, ale pistnice na otoci.
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
Tie stromčeky okolo neho sú úžasné , vidno , že sovieti už vtedy mysleli ako spraviť stroj tak aby splynul s prírodou
len sa bojím toho čo s ním ta príroda narobila pri tom pravidelnom preštartovani hlavne ;) hodnota tak 600€ a to už počítam so stromčekmi v cene..
len sa bojím toho čo s ním ta príroda narobila pri tom pravidelnom preštartovani hlavne ;) hodnota tak 600€ a to už počítam so stromčekmi v cene..
- maršl
- Kontaktovat uživatele:
jake je oznaceni toho hranateho? ten starsi je narocny na udrzbu, sere se?
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600