Vari System
Moderátor: DYK
Re: Vari System
Dnes som si konečne objednal DSK 317 Global + Ťažnú nápravu + vnútorné závažia kolies + záves Z01. Zajtra by som to mohol mať u seba. Po krátkom uvažovaní som sa rozhodol že vozík budem zrejme vyrábať doma. Peňazí nie je veľa a radšej by som investoval do ďalšieho príslušenstva než míňať na vozík.
A závěs BZN 002 máš? http://www.vari.cz/katalog/stavebnicovy ... 02/cp:470/
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Áno mám ten záves aj so závažím + mám aj ten záves na 5kg závažia aj s troma závažiami len ho budem musieť prerobiť lebo uchytenie je tam trubka a nie U-čko.
A nemá být ta tyčka pro malá závaží kulatá?
LukasPF: Nemáš náhodou ty věci z T-20? Tam je to příslušenství jiné, i ten spodní závěs-držák velkého závaží, pozor na to! Sám jsem si takto naběhl, jde to vyřešit ale není to přesně jak by mělo být
Možno že sú z T-20 neviem kupoval som to po častiach z bazošu. Ten spodný záves vyzerá že je to to iste ako na fotke pre vari a ten vrchný držiak ju to tyčka kruhového prierezu ale uchytenie na prevodovku je riešené trubkou. Budem to musieť odrezať a navariť tam učko s dvoma dierami na skrutky.
Ano, vypadá stejně, ale rozměrově je ten pro T-20 trošku jiný. Chybí na něm i některé díry pro správnou polohu na DSK-317. Vím o čem píšu, sám jsem to řešil. A ten nosič 5kg závaží co tu popisuješ, je pro zapojení do Z-01. U T-20 se polní práce provádí na zpátečku, Z-01 je tedy ve předu, proto tohle řešení. To jen tak pro úplnost...
Načo je na tom spodnom závese BZN-002 toľko dier? Ja som ho dal do polohy aby závažie bolo čo najviac pred traktorom. Ďalej má tu niekto z vás skúsenosti s nosičom náradia (sulkou) Tecak NNT-2 5x12?
http://www.tecak.sk/nosic-naradia-nnt-2-5x12/
http://www.tecak.sk/nosic-naradia-nnt-2-5x12/
Spodní závěs musí být - má být na převodovce DSK 317 tak, aby při namontovaném horním závěsu Z 01 šel z vrchu do spodního závěsu zastrčit kolík, třeba při připojení nastavovacího tělesa. Pak se dá pomocí pětikilových závaží vyvážit celá sestava s pluhem.
Presne tak ho mám. Len stále rozmýšľam či by nebolo vhodnejšie dať vlečku do spodného závesu.
Nebolo by vhodnejšie dať vlečku do spodného závesu.!! Vzhledem ke konstrukci obou závěsů. Sice si vlečku budeš vyrábět, tak by jsi to mohl rovnou uzpůsobit, ale fakt ne.
Závaží co nejvíc před traktorem? Tak to máš namontováno špatně, BZN-002 má být uchyceno na DSK-317 zhruba uprostřed těch pásovin. Děr je tam více, aby bylo možné ho namontovat i opačně a i na T-20. Mrkni na fotky na webu výrobce, či na videa. I tu jsou fotky jak to má být sestavené. Správně je to tak, že zadní šroub je v druhé díře od zadu.
Na co potřebuješ sunku? Z logiky jednoosáku to moc dobré není, nic ti nezatíží nápravu, takže třeba orat si s tím nedovedu představit. Bavím-li se o orbě hluboké 18cm a trošku slušném záběru, co Vari dovede.
Vlek ve spodní závěsu mám já a stojí to pěkně za... Už nikdy víc. Taky si děda myslel jak to bude lepší, a ono je to naopak. Ty závěsy mají svoji logiku
Na co potřebuješ sunku? Z logiky jednoosáku to moc dobré není, nic ti nezatíží nápravu, takže třeba orat si s tím nedovedu představit. Bavím-li se o orbě hluboké 18cm a trošku slušném záběru, co Vari dovede.
Vlek ve spodní závěsu mám já a stojí to pěkně za... Už nikdy víc. Taky si děda myslel jak to bude lepší, a ono je to naopak. Ty závěsy mají svoji logiku
Čo najviac vpredu ale tak aby som sa v pohode dostal cez vrchný záves k spodnemu. Čo som pozeral tak agzat má vlečku v spodnom závese. V čom je problém u vari že je výhodnejší vrchný záves. Ako len sa pýtam informatívne. Urobím ho na vrchný záves nebudem vymýšľať vymyslené.
Tak to pak je dobře
Nevím jak to má Agzat, co jsem se teď koukal na stránky výrobce, vypadá to, že má jen jeden závěs.
Osobně mi přijde, že pokud je vlek v Z-01, méně s traktorem mlátí a lépe se souprava ovládá. Vozík do spodního mám dělaný, do horního mám od Varesu HV-350. Myslím si, že pokud to člověk nijak nepřetěžuje, jezdí s tím slušně, tak se i s tím horním nemůže nic stát. A ještě jeden negativní aspekt vleku v BZN...brzy se vymačká díra v závěsu a nářadí pak litá sem tam.
Nevím jak to má Agzat, co jsem se teď koukal na stránky výrobce, vypadá to, že má jen jeden závěs.
Osobně mi přijde, že pokud je vlek v Z-01, méně s traktorem mlátí a lépe se souprava ovládá. Vozík do spodního mám dělaný, do horního mám od Varesu HV-350. Myslím si, že pokud to člověk nijak nepřetěžuje, jezdí s tím slušně, tak se i s tím horním nemůže nic stát. A ještě jeden negativní aspekt vleku v BZN...brzy se vymačká díra v závěsu a nářadí pak litá sem tam.
čím blíž je oko závěsu k ose otáčení, tím snadněji jde jednoosák s vlečkou ovládat