Ahoj Forest, a co Ti brání si to zrealizovat. Jseš učenlivý, zkušenosti s čidly Dallas máš, tak to pro Tebe již musí být brnkačka.Forrest píše:to Rokur - tyjo, tohle by se mi hodilo do systemu, to Arduino...potřebuju nejlepe 3 cidla, 2 by byly diferenciální - jedno stoupačka a druhe vracečka (do bojleru) a třetí by bylo přímo v bojleru - ted musi bojler zapinat ručos (cerpadlo) a myslet na to, abych si nevybil nadrž..
U řízení musí být DS18B20 zapojene na sběrnici i s napájením a v žádném případě nesmí být zapojení do hvězdy. Za posledním čidlem musí být zakončení sběrnice odporem.
Pokud snímáš teplotu pouze orientačně, tak tam nějaké chyby na sběrnici nevadí, pokud ale začneš něco řídit, tak tam už k chybám na sběrnici již nesmí dojít. Já používám UTP kabel, kdy oranžový pár a modrý pár používám na napájení a hnědý pár pro sběrnici.
Z krabice mám kabely k jednotlivým čidlům a zapojené je to tak, že napájení je zapojené paralelně a datovka je zapojena takto. Hnědým drátem je přívod k čidlu 1. Od něj se to vrací bílým párovým drátem zpět do krabice, kde je propojen z hnědým drátem od čidla 2. Z něj se zase vrací bílým párovým drátem zpět. Tak mám propojených více krabic a třeba 20 čidel.
Pokud máš nějaké dotazy, jsem Ti k dispozici.