Dálková kontrola teploty kotle

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Requied

Re: Meteostanice do 100 st

#31 Nový příspěvek od Requied »

Klidně by to šlo postavit na arduinu a posílat libovolné množství teplot (nebo jiných informací) někam na internet.
Výsledek by se pak nechal zobrazit kdekoli (mobil, tablet na stěně, atd...)

ibanez5

Re: Dálková kontrola teploty kotle

#32 Nový příspěvek od ibanez5 »

By se mi líbila meteostanice v obýváku, kde bych viděl že venku je -15 , doma 22 a na kotli 70, to by byla paráda, přes net se mi to moc nechce a mám to i pro manželku , at nemusí tolik běhat ke kotli, mrkla by a vidí jestli jít podle teploty přiložit, nebo ne ... :friends:
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."

Britt

#33 Nový příspěvek od Britt »

Tohle všechno mám na prostorovém termostatu. Teplota vody v kotli, teplota v bojleru, pokojová teplota a venkovní teplota. Změnu teplot mohu měnit z místnosti.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

picus16

#34 Nový příspěvek od picus16 »

taky mám

Obrázek

+ještě další parametry

Obrázek

Britt

#35 Nový příspěvek od Britt »

Obrázek

ibanez5

#36 Nový příspěvek od ibanez5 »

No super, ještě bych poprosil výrobce, cenu a je to bezdrátové? Jinak přesně to co hledám ... 8)
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."

Britt

#37 Nový příspěvek od Britt »

Bohužel to není bezdrát a je to určené ke konkrétní řídící jednotce

http://files.automatickekotle-greeneco. ... %C3%AD.pdf

ibanez5

#38 Nový příspěvek od ibanez5 »

To je na nic, myslím, že nějaké takové meteostanice byly, ale najít něco na internetu, když tam je toho xxx tak to je mazec .... :(

RoKur

#39 Nový příspěvek od RoKur »

Stačí dát do googlu Meteostanice pro tři čidla a máš to hned omezené.
Pak si ještě vyber bezdrátové čidlo s externím čidlem.
Ale uvědom si, že je to pouze meteostanice. Bude asi zajímavé jakou bude v Tvém případě předpovídat počasí.
Také nevím, jakou máš vůbec cenovou představu, protože za pár stovek to rozhodně nepořídíš.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

RoKur

Re: Meteostanice do 100 st

#40 Nový příspěvek od RoKur »

Requied píše:Klidně by to šlo postavit na arduinu a posílat libovolné množství teplot (nebo jiných informací) někam na internet.
Výsledek by se pak nechal zobrazit kdekoli (mobil, tablet na stěně, atd...)
Uvědom si, že většina zdejších uživatelů nejsou moc zdatní v elektronice. Pořídit si Arduino, k tomu vhodná čidla, WiFi modul. To celé zbastlit a potom naprogramovat v c++, popřípadě upravit nějaký stávající zdrojový program svým potřebám. No moc takových uživatelů zde není, kteří by to bez problému zmákly.
Omlouvám se, nechtěl jsem se nikoho dotknout, ale jen mě rada od Requieda přišla trochu zcestná.
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V

Requied

#41 Nový příspěvek od Requied »

A kdo říká že to má dělat sám? Arduino a vše potřebné bude stát do 300,- a prakticky kdokoli to zprovozní za pár korun (1000,-). Ve výsledku to bude stát jako nějaká obyčejná meteostanice ale bude to mít mnohem víc možností.

Btw asi jsi neviděl ty online grafy co sem dávali ostatní... To ani omylem není výstup z meteostanice.

RoKur

#42 Nový příspěvek od RoKur »

Neudělá mu to každý. Ale navrhni mu, že mu to za 1 300 vše uděláš včetně napojení na jeho počítač, televizi ... Já osobně si myslím, že jenom do materiálu dáš 500 i více. Uvědom si, že to musí mít nějaký kryt, svorkovnici napájení konektory.
Nebo to chceš všechno napíchat přímo do konektorů na desce? To nebude vypadat moc profesionálně.

Ohledně těch grafů. Většina z toho tady není z Arduina.
Ale nemá cenu to tady rozebírat. Prostě to Ibanezi nabídni.

To Ibanez5 Pokud Ti to za 1 300 udělá, tak to ber, protože těch čidel potom můžeš mít podstatně více a navíc Ti to může i něco řídit.
Možnosti jsou obrovské.

Requied

#43 Nový příspěvek od Requied »

Jelikož jsou na trhu arduino desky už s integrovanou wifi (130,-), tak jediné co se do ní připojuje jsou čidla (á 30,-) a napájení.
5V zdroj, krabička a svorkovnice na čidla se bez problémů také za 140,- sežene.

Takže ano, jsem ochoten komukoli za 1300,- postavit online teploměr.

Na druhou stranu arduino nabízí i možnost vytvořit bezdrátový most a zobrazovat teploty na LCD displeji - bez internetu. Náklady jsou pak vyšší jen o málo.

ibanez5

#44 Nový příspěvek od ibanez5 »

Právě bez toho internetu by to bylo v poho. Raději mám displej,kde vidím teplotu... Ono s tou elektronikou to je asi tak, jak bych vám vysvětloval jak hrát na basovou kytaru ... Pokud nejste hudebně založení, tak je to pro vás španělská vesnice... myšleno v dobrém ... 8) :friends: Ještě se zkusím zeptat švagra, ten do toho dělá, ale kdyby se mu nechtělo, hecnul by se někdo? :)

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“