Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
DYK

Re: Vari System

#2626 Nový příspěvek od DYK »

Bastlit kdo? Mareko? Sám víš, jak to je se servisem. Jsou to samostatné firmy, které si do toho moc kecat nenechají a chovají se jak se chovají. Ne všechny ale chovají. Já vím, že není problém vyměnit na záruku karbec, fabrika to v poho kryje, ne, některý ho budou koupat v ultrazvuku a tak zdvojnásobovat cenu karbecu a opravy. Já dneska už nedám za nikoho ruku do ohně, leda sám za sebe. :vysmech: Někdy výlet do servisu přímo k výrobci je sice dál, ale po domluvě je "hned" a ten den.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

mraveneček

#2627 Nový příspěvek od mraveneček »

Lišák1 píše:Tak Dyku, další špatná zkušenost se servisem. Na XP 200 klučina sekl s lištovou sekačkou a přišel za mnou, že mu to motor nemůže utáhnout. Byla volná celá spojka. Jelikož to má v záruce, tak jsem jej odkázal na prodejce Mareko Jihlava. Po 10 dnech opraveno, v protokolu uvedeno výměna klínku na spojce. Uznáno jako záruka. Dovezl to domů a po 10 minutách sečení stejná závada. Po telefonu s Marekem, tak to zase dovezte. No to není problém, je to tam jenom 50km, zítra se na to podívám, co tomu vlastně je, ale museli tam něco zbastlit.
co bys chtěl od číňanů :(
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882

První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander

DYK

#2628 Nový příspěvek od DYK »

Víc k tomu nemáš?

LukasPF

#2629 Nový příspěvek od LukasPF »

Keby mal poňatie že čo všetko je vyrobené v čine tak by nepovedal ani toľko.

mraveneček

#2630 Nový příspěvek od mraveneček »

už jsem to tady psal. Kolega má červenou dsk 317 od číňanů. Vysypalo se mu ložisko pod hrníčkem, zrovna skončila záruka. Sám je profík na převodovky Zetor a Crystal + motory.
Když tu převodovku z Vari rozdělal, bylo mu do pláču. Zuby na ozubených kolečkách byly vymačkané. Tak to zase poskládal do kupy, ložisko vyměnil a jezdí s tím dál a čeká od kud potom půjde pěšky. :'(

První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander

LukasPF

#2631 Nový příspěvek od LukasPF »

Nestraš.... teraz keď sa rozhodujem o kúpe a misky váh sú naklonené pre Global... takéto hororové príbehy mi nerobia dobre :tyty: :tyty:

Proximák

#2632 Nový příspěvek od Proximák »

LukasPF: Nemyslel jsem 2T motor, ale verzi převodovky. Už jsi ale odpověděl, že 4T Global tak je to jedno :)
Mraveneček: Není to ten samý kolega, co tahá na vozíku haldy dřeva, že není přes ně ani vidět?

LukasPF

#2633 Nový příspěvek od LukasPF »

Vezmem ten Global, tá rýchlosť a jednoduchosť prestavby je paráda. A ďalej že prevodovka je vodotesná je tiež veľkým plusom. A ďalej ak by to malo viac síly v 2T prevodovke tak znova by to len zvádzalo k preťaženiu a následne k problémom typu "vymačkané zuby " atď.

DYK

#2634 Nový příspěvek od DYK »

Mravenečku, ty seš zřejmě jeden z těch, co vzhlíží k nějakému svému "profíkovi" a jeho informacím jen doufám, že ne z hospody. Prozradím ti tajemství. Až otevře těch převodovek víc zjistí, že vypadají ozubená kola na všech stejně. Jak z roku 2001 tak současná. Jsou omačkaná z čela a to si každej musí sáhnout do svědomí, jak zachází s řazením, jak řadí, jestli nohou nebo rukou, jestli za klidu stroje, jestli až při poklesu otáček motoru do volnoběhu atd atd. Dále, i zde byl jeden, co se mu rozsypalo ložisko a po záruce, kuličky poškodily šnekový kolo. Díly na opravu dostal jako "kulanci" od výrobce oproti dodání vadných a jen práce byla na něm. A snad každej uzná, že za vadu ložiska zase tolik výrobce celku nemůže. Je třeba votevřít hubu a jednat a ne si planě po čase stěžovat. Kdyby se mu to ložisko nevysypalo, neví nic a jezdí v nevědomosti stejně jako bude jezdit dál teď. A nevím vlastně čemu se diví, když je profík. Bych chtěl vidět ty převodovky traktorů jak jsou v pohodě ale vždyť to známe všichni. No a je hezky, tak zvedni prdel a zajeť si do Prakovcu, slévárny, co kdysi lila díly převodovky kde byl problém se sejít s osou hřídelí atd atd. A pak si najdi českou firmu, co tyto převodovky "plnila" ozubená kola - hřídele. NEEXITUJE!!!! Ale zážitky lidem vydrželi dodnes. Dneska je převodovka DSK317 celo litinová s odvětráním (mmj) a je to čínskej šmejd? Nech se vyšetřit čoveče . . . Sám nevíš, odkud co pochází, tak nehodnoť. Na závěr - najdi dnes jiný konstrukčně stejný stroj ve stejné či podobné cenové relaci!!!!
Je to jako se sekačkama na trávu co začala Vari prodávat - ČÍÍÍÍNAA!!! Hlásají tobě podobní. Jasně, akorát z firmy GGP Poprad. (SK). Je mi jasný, že těžko velmi těžko se s lidma jako ty a jejich názory "bojuje". Vytváří lži a mýty, které sice nedoloží, ale oponent, od toho se důkaz už očekává. Prostě ten kdo kydá to má snazší. Nebýt číny tak nejsi ani zde na foru. Já netvrdím, že je Vari TOP TEEN technika a strojařský zázrak pro všechny profesionály a nad ni není. Ovšem svoji kvalitu prostě má oproti současné srovnatelné konkurenci. On to totiž ví i ten tvůj profík a proto koupil co koupil jinak by šel "jinam". Třeba na kolo štěstí.

LukasPF

#2635 Nový příspěvek od LukasPF »

Ono treba to zobrať z humorom.... Boh stvoril nebo a zem ostatné je Made in China :)

DYK

#2636 Nový příspěvek od DYK »

Mě akorát vadí, že když se něco posere, je to automaticky z číny i kdyby to bylo z USA. když to funguje, nikdo neřeší odkud to je. A co najde Lišák se teprve uvidí, jestli motor nebo spojka. Každopádně doporučuju zaměřit se na těsnost klínek - drážka v klice prostě tak, aby klínek nevyjížděl nahoru. Pak prověřit kruhovou podložku na spojce zda "drží".

LukasPF

#2637 Nový příspěvek od LukasPF »

Kto mi vie poradiť nejaké stránky alebo knihy o pestovaní zeleniny ale tak aby bol vari systém využitý na maximum. Lebo čítal som tu asi aj v tomto vlakne niečo o nejakých "tratiach" a priznám sa nemal som tušenie o čom je reč. Lebo pestovanie nie je moja doména (ja som chlapec od kráv) ale videl som videa ako to v pohode išlo s Varinou rôzne plečky, rotavatory pluhy...atď. A tak už keď skladám ten Vari systém tak nech ho využívam na 100% a urobím veľmi veľkú radosť manželke a deťom. Ďakujem za rady a odporúčania

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#2638 Nový příspěvek od Lišák1 »

Tak rozhozeno, po klínku ani památky. Je v háji jak klika, tak spojka, celková vůle 0,8 mm. To už muselo být při první reklamaci, ale servis tam vrazil klínek a kašlali na to. On ten klínek je konstrukčně dost špatně vyřešen, tam měl být úsečkový, ten by nevylítl. Když jsem to zavolal do Mareka, tak se uvolili, že si pro to přijedou. Tak jsem zvědav, co s tím vymyslí.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

Jarda Malich

#2639 Nový příspěvek od Jarda Malich »

No jo, že se vysypalo ložisko pod hrníčkem, je nejčastějc (snad i statisticky, kdyby se to nějak vyhodnocovalo) způsobený tím, že obsluhující lid nedotáhne kličku na převodovce. Takhle s tím pak jezdí a jezdí, dokud převodovka neklekne, stejné je to i s výměnama oleje. Posledně tady myslím DYK vystavoval fotky řezů převodovek a ty poslední rozhodně ošizený nejsou. Stačilo se podívat do DSK-316.1 PSVN a bylo jasný, že už vstupní převod pastorkem a kuželovým kolem je robustnější než u starších černých převodovek. Je úplně putná kde ty převodovky maj původ, aspoň teda podle mě, já chci robustní mašinu s jednoduchou obsluhou a to u Variny mám. A jestli je někdo prase a řadí kvalty permanentně přes zuby, pak má určitě i prachy na opravu. Nějaký kecy o ztrátovosti šneku znaj hlavně tací, který nevěděj jak uargumentovat, v čem je jejich čistě čínskej marast lepší než Globál. A opět dám Dykovi za pravdu, že až přenesu 100% výkonu na zem, budu řešit ztráty v převodovým ústrojí. A XP-200, tam už dneska nevidím důvod, proč brát Hondu.

mraveneček

#2640 Nový příspěvek od mraveneček »

Proximák píše:LukasPF: Nemyslel jsem 2T motor, ale verzi převodovky. Už jsi ale odpověděl, že 4T Global tak je to jedno :)
Mraveneček: Není to ten samý kolega, co tahá na vozíku haldy dřeva, že není přes ně ani vidět?
Jo je. Z toho by měli v Libicích udělat testovacího pracovníka. :)

Jeho švagr má doma 25 let Rustiku (výrobce Agrozet Velké Meziříčí za totáčů). Ten mu byl učitelem. Nechápu jak se dá na Teře ukroutit poloosa.

OS Norton Commander

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“