Vari System
Moderátor: DYK
Re: Vari System
Mal som v pláne kosiť 13 ha lištovkou. Bohužiaľ ona mala iné plány . Ale aj tak vari ukázalo že na to má. Cez zimu plánujem malé úpravy jednou z nich bude aj zapínanie náhonu. Dosť nepraktické sa ukázalo umiestnenie. Chcel by som ho vytiahnuť hore na kleče. Párkrát sa mi stalo že som vypol náhon adaptéru a pri cuvani sa naňho zamotala tráva a zatlačila ho do polohy zapnutá v plných otáčkach motora. Alebo opačne že ho malo tendenciu vypínať keď sa pod prevodovku dostalo veľa trávi alebo terénne nerovnosti. A tiež je veľmi neergonomicky umiestnený pre operátora. Ďalej by som chcel upraviť kleče a to tak že by som konce riaditok prepojil rurkou lebo tak ako to je teraz je to dosť namáhavé na ruky a tiež v kuse držať "mŕtveho muža" je nepraktické. Nieže by som chcel obchádzať bezpečnosť to nie. A aj tak väčšinou som mal len jednu ruku na klečoch lebo fakt stačí len jemne korigovať smer. Do ďalšej sezóny by som chcel DSK-316.1-psz lebo na ďalšie moje použitie by sa mi spiatočka náramne hodila a hlavne to že sa mení aj zmysel otáčania vyvodoveho hriadeľa. Ale tá cena nechápem prečo je ten priepastný rozdiel v cene oproti PSVN. Uvidíme ako to celé dopadne. Plány sú veľké ale rozpočet nie.
Ešte čo sa vydrže obsluhy týka: fyzicky to je namáhavé ale nie tak ako psychicky keď sa zdá že z lúky neubúda a pozerám koľko toho ešte mám a oproti vidím družstevný claas ako lieta po lúkach z kosami s celkovým záberom 7m a žerie hektáre ako nič, vtedy mi najviac pomohlo keď som si povedal že keby mal pred 50 rokmi niekto také vari ako by ostatný sledovali ako to ide a oni že majú len obyčajnú kosu. Proste treba to porovnať s ručnou kosou a nie s traktorom a potom aj tá psychika je v pohode. Celkovo po prvej sezóne s Vari si dovolím tvrdiť že pre 5 ks dobytka si v pohode vystačim s Vari Systémom.
Ešte čo sa vydrže obsluhy týka: fyzicky to je namáhavé ale nie tak ako psychicky keď sa zdá že z lúky neubúda a pozerám koľko toho ešte mám a oproti vidím družstevný claas ako lieta po lúkach z kosami s celkovým záberom 7m a žerie hektáre ako nič, vtedy mi najviac pomohlo keď som si povedal že keby mal pred 50 rokmi niekto také vari ako by ostatný sledovali ako to ide a oni že majú len obyčajnú kosu. Proste treba to porovnať s ručnou kosou a nie s traktorom a potom aj tá psychika je v pohode. Celkovo po prvej sezóne s Vari si dovolím tvrdiť že pre 5 ks dobytka si v pohode vystačim s Vari Systémom.
to tak nemožeš porovnávat.
-
Tak pokud bys pořizoval DSK-316.1 PSZ, ta už má řazení 1 -R i pohonu adaptérů pákou. Jediný co proti PSVN nemá, je zadní závěs pro sulku, ale ten se dá dokoupit jako volitelný příslušenství a domontovat.
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud by vás to zajímalo, tak před asi 40 roky jsem koupil jěště starou Terru s lištovou sekačkou. Na vesnici jsem za to sklidil docela posměch. V té době se seklo kosou běžně, já to nenáviděl. Tak jsme se domluvili, vybral se nejlepší sekáč a proti němu já s tou Terrou. A výsledek. Terra měla osminásobný výkon proti kose.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
-
Já bych si na 13 ha pořídil nějaký Major 4011 i bez Tp a k tomu nešenou rotačku se záběrem 160 cm. Rotačka se dá pořídit v dobrém stavu v ceně okolo 10 000 kč. Potom to bude potřeba obracet a nahrnout do řádků. Nějak zbalíkovat nebo posbírat sběracím vozem a dostat to všechno do stodoly.
To Vari bych používal tak do jednoho hektaru. Dělám v družstvu už víc jak 30 let a mám o tom představu
To Vari bych používal tak do jednoho hektaru. Dělám v družstvu už víc jak 30 let a mám o tom představu
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882
První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882
První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander
Nechcem sa nejako rozpisovať ohľadom subjektu traktor vs. malotraktor / jednoosak. Tak len v krátkosti doma mám 6911 a 4011 k tomu pluhy, brány, pasovku, pavúka 4 rotoroveho, kosu bubnovku 165, rozmetadlo, plataky atď. A zámerne rok čo rok sa snažím postupne eliminovať traktor a snažím sa ho nahrádzať koňom a drobnou mechanizaciou. PREČO ??? Mám veľa dôvodov, ale to je na dlho. Samozrejme rád sa podelím ak máte záujem. Aj tak asi ostanem nepochopený (za vola) ako vždy. Ale dúfam že budúcu sezónu ostanú oba nenastartovane ako 4011 tohto roku.
No tak dnes som mal moznost nazivo si porovnat Agzat a Vari dsk 317. Agzat bol s motorom hoda GSV a Vari s XP200. Oba nove u predajcu mala predvazacka na dvore, pre zakaznika ktory dlho predlho zvazuje kupu jednoosaku . Agzat prevodovka s Diferencialom a 3 vyvodove hriadele. Ako musim uznat ze ta agzatacka prevodovka sa mi veeeeeelmi pacila vskutku robustny stroj ..... ale ta cena tie vyvodaky proste uzas tolko moznosti co ma napadlo ako ich vyuzit .... skoda ze vyrobca zaspal a nevie vyuzit potencial vlastneho produktu . Kolko aktivneho prislusenstva by sa dalo urobit...... ale spinkame dalej No dost bolo patriotizmu vratme sa spat do reality za cenu Agzatackej prevodovky s difom a 3 vyvodaky dam zhruba rovnako ako za DSK 317.1 a DSK 316.1 PSZ a mam prakticky stroje dva , je jednoduhsie prehadzovat len pohonnu jednotku nez menit kolesa a nahadzovat pridavnu komunal prevodovku. Ten XP200 sa mi tiez velmi paci a ta vymena z rotavatora na traktor u Globalu fakt spica jednoduche a ucelne .... vydno ze za hranicami sa nespi ako u nas. Kiezby sa vari a agzat dali dokopy a urobili nejaku spolocnu stavebnicu to by bolo... no nic dost bolo snivania . Po dnesnom dni mam znova jasnesie ktorou cestou sa vybrat .... a ze to bude asi na zapad .....
Já jsem byl dřív z té agzaťácké převodovky taky nadšený, ale jedinou její výhodu vidím v tom diferenciálu. Ty vývody? K čemu jsou dobré když fungují jen pokud stroj jede? U sekačky, mulčovače a nebo obraceče si nedovedu představit že zastavím, a už se mi nástroj netočí. A jestli jde o pohon taženého rotavátoru, tak ten můžu pohánět i s DSK-317, stejně jako pohání čerta. Pokud bych uvažoval o lepší převodovce než DSK-317, díval bych se od nás na západ, na převodovky Gutbrod T46 a T25. Ono pak člověk i ten diferenciál oželí, jen se musí zvednout a přehodit volnoběžky
Co jsi nakonec vybral?
Co jsi nakonec vybral?
Ja som dnes nekupoval. Náhodou som šiel okolo záhradkárskych potrieb a tam sa konala menšia demonštrácia strojov pre jedného pána ktorý sa rozhodoval medzi agzat a vari podľa slov predávajúceho už viac ako dva mesiace tam chodil dennodenne tak mu to už predviedli v reáli aby si vybral. Ale či alebo čo si vybral neviem. Ja by som bral DSK 317 aj s tým XP 200 fakt podarená zostava. Je pravda že dnes mi ta predvadzacka dala veľa. ja na svoj veľký deň musím počkať.... ale blíži sa to je jasné
Myslel jsem, jak jsi se rozhodl stará x nová, 2Tx4T, osový čep x Global...
Kdyby nějakým zázrakem sehnal T45 má to i s diferákem. Ale zase bez vývodu. Já bych si od Ježiška přál raději T5 ale i s . . .
Zajímalo by mě spíše, jestli se teda rozhoduje už jen mezi dvěma značkama, nebo jak? Ale s tím slučováním jsi mě teda fakt postrašil Dokud nebude Agzat pro výrobce priorita, nikdy se to nikam nepohne a raději nakoupí od Vari některé certifikované příslušenství a mají to bez práce. Z konstrukce Agratu bohu žel vyplívá, že není možné pozastavit stroj s ponecháním aktivního adaptéru v činnosti.
Zajímalo by mě spíše, jestli se teda rozhoduje už jen mezi dvěma značkama, nebo jak? Ale s tím slučováním jsi mě teda fakt postrašil Dokud nebude Agzat pro výrobce priorita, nikdy se to nikam nepohne a raději nakoupí od Vari některé certifikované příslušenství a mají to bez práce. Z konstrukce Agratu bohu žel vyplívá, že není možné pozastavit stroj s ponecháním aktivního adaptéru v činnosti.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Určite Global 4T. Akosi som zanevrel na 2T. Trauma z PF-ky.
Dyku láka má aj Sič alebo MTZ ale prevahu má Global už len tým že je to náš stroj a nebude problém čokoľvek opraviť a pozhanat.
Jo no Sič není špatnej. Jestli se v rámci "přibližování" Ukrajiny zase o něco uvolní bezcelní dovozy zboží, bude to hráč jak sviňa a budou i ND. Je jen otázka, co kdo za to bude chtít a jak rychle bude chtít zbohatnout. I když . . . u mě je to celý o tom, že mi chybí taženej rotavátor. Mít to, tedy vlastnit T5 byl bych s Vari do puntíku a na 100% spokojený. Šnek nešnek diferák nediferák. Protože až někdo vyřeší, jak dostat všechen výkon motoru na zem, pak budu řešit ztráty na šneku.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Tak Dyku, další špatná zkušenost se servisem. Na XP 200 klučina sekl s lištovou sekačkou a přišel za mnou, že mu to motor nemůže utáhnout. Byla volná celá spojka. Jelikož to má v záruce, tak jsem jej odkázal na prodejce Mareko Jihlava. Po 10 dnech opraveno, v protokolu uvedeno výměna klínku na spojce. Uznáno jako záruka. Dovezl to domů a po 10 minutách sečení stejná závada. Po telefonu s Marekem, tak to zase dovezte. No to není problém, je to tam jenom 50km, zítra se na to podívám, co tomu vlastně je, ale museli tam něco zbastlit.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211