Vari System
Moderátor: DYK
-
Re: Vari System
Jo ta lišta je dobrá, hlavně je bezprstá a při záběru 120 cm ta práce půjde od ruky. Ale Samson je podle mě řešení lepší, nevadí mu kameny ani krtince, v tom bude lišta brečet. Proti gustu žádný dišputát, lišta nakonec trávu stříhá, neuráží jako bubnovka.
Když se chlapi ptáte na přípojku pro vodní mytí sekačky: prodejce, který řekl, že se to nemá používat, toho se držte. Zaprvé tím šasi pořádně nevymyjete (Vari si vzalo sekačky v hladké úpravě šasi takže stačí vlhký hadr a mašina je krásná ze všech stran), navíc taková voda se dostane všude tam, kde nemá bejt. Takže asi tak.....
Když se chlapi ptáte na přípojku pro vodní mytí sekačky: prodejce, který řekl, že se to nemá používat, toho se držte. Zaprvé tím šasi pořádně nevymyjete (Vari si vzalo sekačky v hladké úpravě šasi takže stačí vlhký hadr a mašina je krásná ze všech stran), navíc taková voda se dostane všude tam, kde nemá bejt. Takže asi tak.....
Lze dát do převodovky RP-T2 a DSK-317- 2T Valvoline Heavy Duty Axle Oil 80W-90 ,GL-5
Vari XP200
Specifikace je Valvoline HD Axle Oil 80W-90,
Popis produktu
Rozvodový olej pro nákladní vozidla a autobusy. Rozvodový olej s vysokotlakými EP přísadami vhodný pro diferenciály a rozvodovky, kde výrobce určuje olej specifikace GL-5. Valvoline Heavy Duty Axle Oil 80W-90 poskytuje zvýšenou ochranu a mazání diferenciálů a rozvodovek v širokém rozsahu teplot.
Popis produktu
Rozvodový olej pro nákladní vozidla a autobusy. Rozvodový olej s vysokotlakými EP přísadami vhodný pro diferenciály a rozvodovky, kde výrobce určuje olej specifikace GL-5. Valvoline Heavy Duty Axle Oil 80W-90 poskytuje zvýšenou ochranu a mazání diferenciálů a rozvodovek v širokém rozsahu teplot.
Vari XP200
Mogul Trans 80W-90H používám já. Splňuje API GL-5 tak bych to neřešil a nebál se.
Tak a máme ukončený záťažový test na LSE 120 . Prvá lúka padla 1,6 ha, 10 hodín zhruba 8-9l benzínu. Porúch 0 . Zloženie lúky od 2m vysokých hrubých burín cez plazivé buriny po asi 20cm jemnú riadku trávu. Skrátka všetko čo si len dokážete predstaviť. A samozrejme nezabudnime na krtince a mraveniská. Kosa bola nastavená na max výšku kosenia kvôli nerovnostiam čo podľa mňa malo za následok že jemnú trávu to malo tendenciu zvaliť a nie odkosiť. Ako kosilo to aj tú jemnú úplne krásne len keď nastala situácia že som prešiel z hrubej trávy do jemnej tak to čo som hrnul pred sebou zvalilo tú jemnú pod lištu. Ale suma sumarum max spokojnosť z mojej strany. Každé tankovanie som vizuálne skontroloval kosu. Každé druhé som skontroloval utiahnutie skrutiek a namastil kĺzne plochy. Všetko bežalo nádherné bez nutnosti akéhokoľvek nastavovania. Teraz nasleduje rozborka vyčistenie skontrolovanie nastavenie a zborka. A hurá na ďalšiu lúku.
Dnes padol ďalší Ha. Kosa šlape na jedničku. Kontrola ako obvykle vizuálna, dotiahnuť skrutky, namastenie klznych plôch. Tentokrát som ale namiesto oleja použil grafitovu vazelinu. Neviem či som urobil dobre, ale mal som pocit že vydržala trocha dlhšie. Zajtra pokračovanie ešte pár ha ostalo
Tak hlavně že jsi s "novou" lištou spokojený Já si pamatuji jen starou lištu, ještě z dob Terry. Sekla pěkně, ale muselo se odhrabovat a jakmile člověk chytil krtinec nebo něco jiného, jelo se domů. Podle toho co píšeš ty, to je paráda.
A co motor, také spokojenost? Čekal jsem že při tak podrobných zprávách dostaneme i nějaké fotky a nebo video
A co motor, také spokojenost? Čekal jsem že při tak podrobných zprávách dostaneme i nějaké fotky a nebo video
Mám aj pár fotiek aj videí no bohužiaľ času je málo. Určite ich tu dám ale potrebujem čas. Motor ide parádne. Lúka ktorú kosim teraz je riadne strmá až natoľko že sa tam už traktor pár krát vyvrátil na bok. Ale ten malý drobec vkuse ide ako malý tank. Krtince, mraveniská ba dokonca ani zorané od diviakov zatiaľ nijako viditeľne kose neublizilo. Dokonca som včera posekal aj pár haluzí ktoré som nevidel v tráve a nič sa nestalo. Fakt vrelo odporúčam každému kto chce kosiť väčšie plochy nech si tu lištu skúsi.
-
Dobrý den všem,
pořídil jsem si k Vari čerpadlo DZP-005/S, ale nemůžu k němu sehnat nikde návod. Nemáte někdo k nascanování? Díky!
pořídil jsem si k Vari čerpadlo DZP-005/S, ale nemůžu k němu sehnat nikde návod. Nemáte někdo k nascanování? Díky!
LukasPF: Tak to podle tvých zkušeností je ta nová lišta dost dobrá, to by se mi asi také líbilo třeba budu mít také někdy možnost vyzkoušet. Tak si počkám na nějaké ty obrázky, to nevadí
Trautenberk: Takové čerpadlo nemám, nemám ani návod avšak základní princip obsluhy a provozu by měl být, dle mého názoru, stejný jako u DZP-003 nebo ZV-100. Nebo je s čerpadlem nějaký problém, že je nutný návod?
Trautenberk: Takové čerpadlo nemám, nemám ani návod avšak základní princip obsluhy a provozu by měl být, dle mého názoru, stejný jako u DZP-003 nebo ZV-100. Nebo je s čerpadlem nějaký problém, že je nutný návod?
-
Proximák: Problém naštěstí žádný není, jen jsem si chtěl být jist že budu čerpadlo používat správně. Na vari.cz mi potvrdili že se obsluhuje stejně jako DZP-003 a provozní parametry jsem našel na internetu, sací výška je také stejná jako DZP-003 tak je to tím vyřešené.
Parádní sestava.
Chlapi, potřeboval bych poradit. Mám doma starou převodovku DSK317 s původně dodávaným motorem Jikov. Tento původní 2T motor jsem měnil za Hondu GCV 160. S motorem je úplně jiná práce, všechno šlape jak má, nicméně mi postupem času začala vadit pomalejší pojezdová rychlost. Zjistil jsem, že dnes se k novým 4T motorům dodává modifikovaná verze převodovky DSK317/S. Pokud bych chtěl moji původní převodovku zrychlit, co musím udělat? Někde jsem se dočetl, že je potřeba vyměnit soukolí (pastorek č.106038 a ozubené kolo č.106039) a někde zase, že je potřeba vyměnit šnekový převod. Zabýval jste se tu tím někdo? Jak se věci mají?
Žádný šnekový převod. Dvě věci: pastorek č.106038 poz.42 a poz.47 ozubené kolo č.106039.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod