Kovošrot

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
chuck77

Re: Kovošrot

#2506 Nový příspěvek od chuck77 »

Země neomezených možností + Země, kde zítra je již včera............
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.

duchodce

#2507 Nový příspěvek od duchodce »

No ono i u nás se v roce zhruba v r. 95 objevili ve šrotě tuším v Nymburce plechové protitankové miny po Němcích . Protože to má si 9-10 kg tak si někdo myslel že je to železné.
No a asi před 5 lety vznikl poplach tuším v Dukovanech. Někde se do šrotu dostal nějaký zářič , v hutích se to dostalo do železa a na jednom autě z té várky byly nějaké opěry . Ty chytré mašinky na vstupu do elektrárny to zachytili a vyhlásili poplach.
Takže i u nás se sem tam něco nepovede. U nás když bouchly ty sklady , tak se taky zjistilo že tam bylo mnoho bouchajících věcí co tam neměli co dělat
A navíc v tom rusku to snad byl šroťák určený pro tyhle věci . O tom že tam nemají co dělat nálože - to je bordel . Nechci se jich vůbec zastávat stačí co tady po nich zůstalo.
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

Britt

#2508 Nový příspěvek od Britt »

V Nymburském šrotáku byly i kumulativní střely do T72. Znám jednoho blba co si jednu odnesl domů a chtěl jí pitvat. Ten byl bit od sousedů jako žito. :smich:
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

duchodce

#2509 Nový příspěvek od duchodce »

No sousedi měli asi strach aby jim nepřistála sekaná ze souseda u nich na dvorku..Ona by to tedy přikryla střecha co by přiletěla vzápětí...
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

Deane7

#2510 Nový příspěvek od Deane7 »

V NMnV pri SPP trojriadkovač, pluh, kultivátor. Vyzeralo to v dobrom stave.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

ota

#2511 Nový příspěvek od ota »

To Britte byl jsem na vojně s klukem od Nymburka. Byli jsme na Libavě a poslali nás na nějakou kotu a s naší RDMkou jsme navázali spojení a čekali na další pokyny. Co čert nechtěl, kus od nás byla Ruská střelnice. Tenhle hošík se tam šel číhnout. Dovlekl odtamtud nějakou nevybuchlou asi leteckou pumu či co. Dal si ven za auto ( Zil 131 RDM ) stolek a židly a začal se v tom šťourat. No všichni vzali nohy na ramena a utekli od něj, v domění že kdyby to bouchlo, nám se nic nestane. Pořát si ji chtěl vzít sebou dom. Naštěstí jsme ho ukecali a nechal to tam. Pak našel ještě takovou asi z minometu měla vzadu takoví křidýlka. Taky se v ní rejpal. Nakonec jsme to odnesli do lesa a zahodili do potoka. Co ty blázny nenapadlo? Vytahli samopaly a navícovky a stříleli do toho. Nakonec to kdosi trefil a rána jako kráva, bláto všude kam se kdo podíval a v potoce byla nová tůňka, velikosti menšího lomu! :vysmech:
Eslipak to nebyl stejnej hošík! Co měl tyhle verky rád.

duchodce

#2512 Nový příspěvek od duchodce »

No mládí nevybouřené - kdybych dnes viděl někoho přibíjet tritol hřebíkem, zatápět s ním a nebo bleskovici sekat sekerkou - ale to mu bylo velice ručně zakázáno- tak bych prchal jako zajíc. Prostřelování slamníku /a následné hašení/ , slepá pod ešusem na kamnech , zkouška odolnosti strážnice na průstřel , to samé s Topasem/následné "kytování" asfaltem / byli jen takové hrátky .....

liba23

#2513 Nový příspěvek od liba23 »

V Hluku v minerálu nějaký menší soustruh automat, výrobce MAS moc pěkný zachovalý , motor 2,2 kw a dole ve skříňce nějaké sady výměnných kol na posuvy

Juch
Kontaktovat uživatele:

#2514 Nový příspěvek od Juch »

Kovošrot Bystrice u Benešova - nějaký starý soustruh a asi freza, štítek jsem tam nenašel. Vypadalo to kompletně. Jinak kdyby někdo scháněl na brambory čerta, nebo kultivátor, asi 4 ks jsou ve vlašimi, v dolním šrotáku dva a nahoře u hřbitova taky. Rovněž tam jsou dané stranou svodidla, kdyby nekdo scháněl.
Zetor 25K - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 30&t=37088
Multicar 22 klub o.s. - http://www.multicar22.cz
Zetor 6718, špalíkovač Biboš, vleky...

bourač

#2515 Nový příspěvek od bourač »

čau Juchu, to bourání nedopadlo :vztek:
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

StaPo3011

#2516 Nový příspěvek od StaPo3011 »

kdybys jel Juchu zase kolem, tak ten soustruh blejskni na mobil a zkus odhadnout metráky.
Já jsem teď sice rekonstruovač vlastního bytu a tudíž bez času a peníze postupně ubejvaj,
ale kdyby to bylo něco lehčího, co by uvezl můj vozík za auto,
tak poslední dobou občas pendluju Pha-Ta s vozíkem a třeba bych nějakej "vytěžovák" vymyslel.

ota

#2517 Nový příspěvek od ota »

Já byl dneska v kovošrotě, v tom malinkým a měl jsem špony. Pršelo, tak jsme to naskládali na váhu, pak vysypali do kontejneru. A pán mi povídá, to ani neskoukneš co tu máme? No však prší tak se mi moc nechce. A tak tedy jdu na to číhnout. No plechy všelijaký tam, i v bedně nerezu kostičky celkem pěkný odstřižky, ale už jsem si nabral minule. Pak pěkný hliníkoví tabule tak 1000 x 800 mm velký. No na nic nepotřebuju. V těžkým nějaký odpíbače ze sloupů, pár úček svařenejch dohromady. Nějaká droboť spojky z aut a rozebraný převodovky. Pěknej válec z čehosi, na koncích hřídele na ložiska tak průměr 50 mm a bral jsem za válec, no mohl mít pěkně přez 50, 60 kilo. No a opak jsem koukal do beden s elektormotorama a bylo tam asi z nějaký opravny asi 20 různejch kalovek. Většina nějak porozebíraná. Takoví ty hliníkoví nahoře s tím madlem. Některý byly asi taky i z nerezu ty pláště. Některý neměly ani vrtulku, některá měla ulomenej výtlak. No a v litině svěrák na ponk. Kurva vzít nevzít? No dal jsem ho na váhu a 8 Kč/kilo, pojď dom stál 270 Kč. Vše funkční, akorát někdo přivařil čelist a ta je volná. Šrouby uvnitř čelisti stržený. To se opraví a bude třeba na ven kousek. No a malej motorek s vývěvou. No stál 220 Kč, tak jsem si ho taky vzal. :vysmech: Až motork vyschne trochu, tak bude přifázování a zkouška.
Obrázek
Obrázek

kenybz

#2518 Nový příspěvek od kenybz »

vývěva dobrá věc, taky mám tento typ můžeš si udělat odsávačku oleje přez nějaký menší sud

Juch
Kontaktovat uživatele:

#2519 Nový příspěvek od Juch »

To bylo dost velký ty obě mašiny, to by ti vozík nedal, leda bys měl dvouosák a i tak..
Zetor 25K - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 30&t=37088
Multicar 22 klub o.s. - http://www.multicar22.cz
Zetor 6718, špalíkovač Biboš, vleky...

vladman

#2520 Nový příspěvek od vladman »

,,Pilní hospodár má pamatovať, abi rozeznal dobru zem od zléj..." Juraj Fándly

Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“