Vari System
Moderátor: DYK
-
Re: Vari System
Každej strůjcem svýho štěstí.....jen ať si to pod širákem parkujou, když maj tolik prachů na opravy. My co garážujem, tak nám Varíci budou makat až do smrti :-)
Potřebuji poradit,kvuli čemu nejde jezdit se starou převodovou skříni s novým motorem GSV 190?Tu novou (cca 4 roky starou )jsem blbec prodal ,pač už mi byla k ničemu a byla nevyužita a tedkom by se aj hodila da se nějak vymyslet a koupit starou ?Za novou 30 tis aji s kolama mi přijde ranec ,připomínam mám Motor GSV 190.
PetrCZE: S převodovkou ti neporadím, to jsem ještě nekuchal. Zaujala mě ale nová sekačka, jak jsi spokojený? Mně se zpracováním moc líbili a co jsem je viděl na Šikláku, tak toho posekly dost
Minik 070: Proč by nemělo jít jezdit se starou převodovkou? Co to je za kravinu? Otázka je, na jakou převodovku ho chceš posadit? Pokud na T-20 nebo DSK-317 stačí přehodit upínací kolíčky a jede se. Pouze budou nižší otáčky na výstupu z převodovky=nižší rychlost pojezdu. Už jsem to v tomto tématu počítal, je tu tabulka pokud by tě to zajímalo Pokud by to vadilo, dají se koupit převody na čtyřtakt a přeskládat to.
Minik 070: Proč by nemělo jít jezdit se starou převodovkou? Co to je za kravinu? Otázka je, na jakou převodovku ho chceš posadit? Pokud na T-20 nebo DSK-317 stačí přehodit upínací kolíčky a jede se. Pouze budou nižší otáčky na výstupu z převodovky=nižší rychlost pojezdu. Už jsem to v tomto tématu počítal, je tu tabulka pokud by tě to zajímalo Pokud by to vadilo, dají se koupit převody na čtyřtakt a přeskládat to.
Nevím slyšel jsem to tak,chtěl bych to spojit s DSK 317,z tabulky člověk nic nevičte,pač jsou tam jen otačky,jak tady někdo už psal ,bylo by dobre spočítat kolikkrát se musí otočit aby se otočila převodovka cela dokola....
gufero vytáhneš háčkem z kusu drátu hlavně nemlátit mezi gufero a skříň šrubovák jak to někteří odborníci dělají
Proximák: Jsem velmi spokojený mám druhou nejsilnější MP1 554 B, používám jen sběr do koše ani jsem nezkoušel boční výhoz.
kenybz: Díky, přesně takhle sem ho vyndal.
kenybz: Díky, přesně takhle sem ho vyndal.
Pokud se to někomu nelíbí, může si to přepočítat na převodový poměr, když tam jsou uvedeny otáčky na vstupu a na výstupu, to už je to nejednodušší mně to přišlo názornější, že vidím o kolik cca to bude pomalejší, když tam dám 2T nebo 4T Je to kravina , převodovka použít jde bez problému, pouze se vymění upínací nýtky, jak jsem psal výše. Osobně mám Hondu GCV190 a DSK-317(pro dvoutakt) a pomalejší převodovka mi vyhovuje.
PetrCZE: Já spíš pokukuji po té nejmenší, protože u domu je poměrně členitý pozemek. Ale i ta mě moc mile překvapila Sbírají pěkně i s univerzálním nožem. Tak až doslouží stará sekačka, půjdu do ní asi také.
PetrCZE: Já spíš pokukuji po té nejmenší, protože u domu je poměrně členitý pozemek. Ale i ta mě moc mile překvapila Sbírají pěkně i s univerzálním nožem. Tak až doslouží stará sekačka, půjdu do ní asi také.
-
PetrCZE: výměnou motoru jsem prošel před necelými dvěma roky. Mám to stejně jako Proximák - mám XP-200 a k tomu DSK-317 pro 2T. Maká to bez problémů, odtahal jsem s tím od lesa snad 8 kubíků dřeva na vozejku (taky to bylo 29 fůr). Takhle to funguje super, víc síly se hodí vždycky. Něco jinýho je párování 4T s DSK-316, tam potřebuješ otáčky adaptéru, takže se výměně soukolí nevyhneš.
A co se týká těch nových sekaček, co si VARI nechala nabrandovat z produkce GGP Poprad, měl jsem půjčenou tu nejsilnější MP1 554 H a za ty prachy je to pecka. Variátor je parádní věc, díky tomu to nabouchá koš i mokrou trávou a nepotřebuješ ani shánět sběrací nůž.
A co se týká těch nových sekaček, co si VARI nechala nabrandovat z produkce GGP Poprad, měl jsem půjčenou tu nejsilnější MP1 554 H a za ty prachy je to pecka. Variátor je parádní věc, díky tomu to nabouchá koš i mokrou trávou a nepotřebuješ ani shánět sběrací nůž.
-
To jsi vozil jenom v korbičce?Jarda Malich píše:PetrCZE: výměnou motoru jsem prošel před necelými dvěma roky. Mám to stejně jako Proximák - mám XP-200 a k tomu DSK-317 pro 2T. Maká to bez problémů, odtahal jsem s tím od lesa snad 8 kubíků dřeva na vozejku (taky to bylo 29 fůr). Takhle to funguje super, víc síly se hodí vždycky.
Kolega má červenou převodovku DSK 317 s Hondou 5.5 koně, ale když vozí dřevo z lesa tak za furkou není vidět. Máš pocit že jede rázik dřeva. Nakládá víc jak 1 kubík na kárku. Přece pro tu trochu nepojede dvakrát. Já se ho pokusím někdy vyfotit.
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882
První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882
První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander
Jarda Malich: Trochu nechápu proč si to sem napsal, já asi zapoměl napsat že sem rozebíral Samsona 56 ale i tak díky za info Ale kdybych měl jít do šrotovnýho tak bych vyměnil jak motor tak i převodovku.
Jinak bych se chtěl zeptat jak je to s rychlospojkou na mytí sekačky používat nebo nepoužívat ? Prodejce mi řekl že je lepší to nepoužívat že by skelet mohl za chvíli odejít je to pravda ?
Jinak bych se chtěl zeptat jak je to s rychlospojkou na mytí sekačky používat nebo nepoužívat ? Prodejce mi řekl že je lepší to nepoužívat že by skelet mohl za chvíli odejít je to pravda ?
Takže od včera som (už ) šťastným majiteľom lištovej kosy LSE 120. Kupoval som ju naslepo z českého Bazošu, nakoľko v slovenskej zemi bola nezohnateľná. Predajca sľuboval že je to predvádzaci kus ktorý má za sebou 2 hodiny práce! Údajne skoro nová! Nakoľko som ju potreboval narýchlo a u nás sa nedala zohnať tak som to riskol a po telefonickom dohovore som vyslal na miesto určenia švagra ktorý sa zhodou okolností nachádzal neďaleko predajcu. Samozrejme je to totálny laik čo sa týka techniky, čo znova nahralo do kariet predajcovi. Po zbežnej obhliadke u mňa som usúdil že predajca zrejme neklam ohľadom počtu hodín ale zabudol dodať že koľko dní má po 2 hodiny odrobene podľa mňa možno nejakých 150-200 hod. Oblial má studený pot a spomienky na MF 70 znova ožili. Po skúšobnej jazde bolo jasné že sa štelovaniu nevyhnem kraje kosily ako-tak ale stred kosy ani omylom. Znova som začal veľmi pochybovať o mojej voľbe ísť do lištovej kosy. V živej pamäti mám dní a noci strávené s MF-kou. Ktorú sa mi do dnes nepodarilo úspešne použiť na kosenie. Po štúdiu návodu na LSE 120 som nebol o nič múdrejší ba naopak. V hlave som horlivo zvažoval ďalšie možnosti ale bohužiaľ nebolo nad čím uvažovať. Rozborka a vyčistenie kosy odhalilo ďalšie neduhy ako uvoľnené žabky ohnutie lišty atď ale taktiež fakt že je to až podozrivo jednoduchá mašinka. Po zhruba 2 hodinách som znova skladal kosu dohromady a modlil sa aby som ju aspoň zložil do pôvodného stavu. Čuduj sa svete po zložení a nastavení som bol schopný holiť úplne jemnú trávu na záhrade ako žiletkou. Bol a vlastne stále som úplne hotový že ako úžasne to maká ako z nejakého propagačného materiálu. Takže zhrnutie po počiatočnom infarkte a následnom oživení viery v Boha cez jednoduché nastavenie som získal neskutočne úžasný stroj na kosenie. V priebehu nasledujúcich 2 týždňov dostane zabrať a uvidíme potom či spokojnosť pretrvá aj naďalej.
už jsem to tu psal mockrát lišta nemá konkurenci ale to záleží jak se obsluha stará a jak umí seřídit z principu jsou to nůžky a představ si že by ti hlavu někdo střihal bubnovkou....
k lištové sekačce musí mít obsluha vztah jak k obyčejné kose vše musí být tip ťop a nebudu s tím sekat nějaký bordel
k lištové sekačce musí mít obsluha vztah jak k obyčejné kose vše musí být tip ťop a nebudu s tím sekat nějaký bordel
Ani predstava lišty ako mi "strihá" hlavu sa mi nepozdáva a čo sa údržby a starostlivosti týka všetko potrebuje to svoje. Ono to chvíľu pôjde aj bezudržbovo ale potom si to vyžiada podstatne viac.
Je otázka, co si kdo pod slovem údržba představuje. Já třeba úkony údržby po každém kosení. Snad žádný strojek se po použití nedá - neměl by se mrdnout do rohu jako aktovka ze školy.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod