BCS

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
DYK

Re: BCS

#166 Nový příspěvek od DYK »

Pak mě to taky napadlo, oslovit CIME a poptat se, to myslím dělá Ferrari což je převlečený BCS.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

other-side

#167 Nový příspěvek od other-side »

český nabídky jsou plus minus stejný, takže tam rozhoduje servis, vzdálenost a dostupnost dílů

Poláci jsou cca o 15% levnější s dopravou gratis a dodáním do 2 týdnů.....

DYK

#168 Nový příspěvek od DYK »

Jo tak s tou cenou v ČR to asi bude jak píšeš.

other-side

#169 Nový příspěvek od other-side »

v polsku je o dost levnější nosič, nářadí zase někdy o něco dražší

no za týden to uvidím v praxi, tak se rozhodne, těch milion páček mě vždy odrazovalo ve prospěch pedálů a volantu....

ani nevím jestli se jde řadit za jízdy nebo jak, Gravely a její planetky to umí

však se vše dozvím....

other-side

#170 Nový příspěvek od other-side »

Prostě mi došlo že jsem měl pořídit něco nového se zárukou hned a nehrát si na vývoj. Když si uvědomím, že ojetá "opravená" MF 70 s neHonda motorem stojí ve Zlíně 17tis + doprava a bez záruky, anebo BCS 615 L s GX 200 u poláků 6770 Zl (cca 43 500 Kč) s dopravou v ceně a zárukou, tak to prostě není takový rozdíl - je si to totiž vzájemně nejpodobnější zařízení.

Tak uvidíme za kolik prodám ty moje různý vehementy a kolik mě to nakonec bude všechno stát :) , ale už dost experimentům :)

other-side

#171 Nový příspěvek od other-side »

tak co se výběru jednotky týče, zatím s ohledem na cena/výkon mi vychází tuto:

http://www.sklep.agropartner.pl/pl/p/Ci ... C5-KM-/715

otázkou je, jestli mi to bude stačit, převážně na luční práce

na videích YT jsou i slabší 600 řady jednotky co pohání lis do kulatých malých a evidentně to funguje

other-side

#172 Nový příspěvek od other-side »

zítra či pozítří se ukáže jedno zkušební ferrari u mě na louce v Krava

paradox je ten, že ročně utržím sekáním cca 80-120tis Kč, což není mnoho, těch 10ha co tu jinak píšu je dvojí seč jedněch pozemků včetně našich 3ha bez dotace

jiné pozemky z 10ti ha jsou pro lištu nepřijatelný, nebo z části hodně podmáčený

DYK

#173 Nový příspěvek od DYK »

Hlavně se nenech tlačit do kouta s tím, že Ital v létě měsíc nedělá apod a chtěj ten typ co si vybereš. Nebo běž jinam nebo nevím, ale ty jsi zákazník nemáš povinnost odebrat co je někde na skladě. No a co CIME - SOME?

other-side

#174 Nový příspěvek od other-side »

Cime some jsem zatím nepátral. ZV Agro jsem vytáhl, pač jsou 30minut od mojí testované louky.

Pavel

#175 Nový příspěvek od Pavel »

v sobotu sem skousel frezi od fimy AS motor supr stroje delaj hlavne na sekani a mulcovani

other-side

#176 Nový příspěvek od other-side »

no, mně osobně se nejvíc líbí stroj s diferákem, uzávěrkou a nezáv brzdama na každý kolo, protože pak je komfort hodně vysoko, jen z těch páček mi jde hlava/ruce kolem, zvl když už mi dva měsíce blbne zápěstí, to mám z tý samý práce rukama, měl bych víc přemýšlet a míň dělat :)

anebo naopak jednoúčelovka, čistě na sekání/hrabání, 7-9HP bez diferáku, 135 cm lišta, lehký, obratný, co tam není to se neposere

mám i jiný ambice než trávit život za strojem.....

Pavel

#177 Nový příspěvek od Pavel »

dyt oni to nabizej skousel sem mulcovaci trakturky a cepovej mulcak na freze na strani a v pohode

other-side

#178 Nový příspěvek od other-side »

ale já chci dál dělat na seno, sorry jako, ale pomulčovat trávu umí kdejakej blbec, to je teď strašně in, já chci mít dál na loukách pestrý život :) a dávát sousedoj kvalitní seno

other-side

#179 Nový příspěvek od other-side »

tož.....dnes v 10:00-11:00 ukázka nová BCS 740 + strašně ojetá lišta Duplex tuším 135 cm.....napíšu pravdu, jak to bylo.....

stroj na louce, servisák připraven a tradá na jedničku do terénu (fotky&video jsem nedělal), svažitost do 20 st, jede to jede tak jako mezi vrstevnicí a spádnicí, dělalo to na mě dojem že stroj řídí servisáka, bylo na serv vidět, že to není úplně lehký s tím makat......po 15ti metrech divný zvuky.....to jen upadla (a zasekla se) jedna žabka...a uvolnila jedna z pák co přitlačuje kosu......jede se dál, s proužkem neposekanýho......tráva polehaná neposekaná senoseč, hustá, sem tam ostružiny, strniště divoký......něco to vzalo něco ne.....sjelo se do ďolíku a tradá po spádnici do kopečka......do kopečka do bralo docela pěkně, strniště se mi líbilo.....po otočce to začlo divně žvejkat, cuchat se, nesekat, ucpávat ještě víc......zastávka....řikám.....taky se asi něco ztratilo....pravda pravda.....chyběl držák kosy (ten na tý horní hejbací co je v něm páka z hejbací převodovky, prostě držák kosy) takže páka kmitala naprázdno a spodní prstová lišta co se taky hejbe proti to prostě neusekla.....tím pádem konec představení s lištou v provozu......dojezd na startovní čáru, vyzkoušel jsem si tam všechny funkce stroje, se zapnutou polorozpadlou kosou i vibrace (prý jsou stejné jak pro Duplex tak pro Laser lištu), poté výměna kosy za zakladač trávníku, u něj vibrace na řidítkách úplně minimální, u kosy daleko větší logicky......pak ještě cca 30 minut povídaní s prodejcem na různý témata jako rentabilita, kde jinde uvidím v akci u jejich zákazníků laser lištu, jak šlape BCS 728 u nás ve vsi, proč skončilo SOME a tak....... btw, servisák ten upadlej držák v tý vysoký trávě našel, neměl jsem s sebou mimořádně hledač kovů, pač mi pomohl už pár dílů najít.....

co na to říct.......názor nechám na vás, já si nechám vše rozmyslet neb ráno moudřejší večera......

když už bych dokázal zařídit efektivnější sekání a výrobu sena, tak jsem se zasekl na jeho zpracování do balíků, neb v mém okolí zatím není nikdo, kdo by po dohodě na zavolání přijel a sbalil, jak mé 3ha tak sousedovic 2 ha, mistr Rokos dělá velký pány :) a na nás malinký už fakt nemá čas jako vloni

ještě poznatky ke stroji....byla místa, kde stroji prokluzovala kola a lišta tak hustou trávu prostě nebrala, stroj musel zpátečku, vyčistit lištu a znovu vpřed, servisák s tím místama hodně těžce zápasil a to jsem v trávě při sekání ujeli stěží 70m, příšto mi to strašně těžký, neohrabaný - asi bych v tomto víc ocenil hydru, funkce jako brzdy na každé kolo pro otáčení ano, dobrá věc, ovšem při správném vyvážení je rychlejší prostě čapnout řidítka a otočit se ručně než krkolomně brát za další páku, na rovince, to je úplně jiná liga, to je velice komfortní stroj, ale v kopečkách, natáčení lišty, otáčení stroje, dopředu, zpátky, hrabe to kolama, který kloužou na posekaný trávě, jako upřimně - tragédie, to bych se asi zbláznil

otázka je nyní postavena tak, že buď budu dál kosit za dotace a hrabat ručně, aktuálně bych mohl tímto strojem kosit 2,2ha za peníze, tj cca 70tis kč hrubýho a to je vše, pak totéž 2,2 ha ještě jednou bez dotací, pak sousedovic 2ha 2x ročně za službu nevím 500kč/ha?, pak dál 3ha v plzni naše bez dotací jednou ročně tam to roste málo a víte co mi z toho vychází....že se na nějakou ruční práci můžu vysrat, koupit něco za zetora, a tradá, je to raz dva, nemusím řešit jestli to půjde či nepůjde posekat, zetor to zvládne, ale má svůj věk

pak ještě varianta, co si myslím že by fungovalo taky dobře, nějaká lehká chodící lištová sekačka, klidně metr záběr, klidně železný kola, proto mě zaujala na bazoši jedna prapra alpina elite 402 což je protiběžka!!!!!, ale je to jen plech, bez servisu, ale lehký, obratný

tož tak....jsem to tady vyslepičil jak román.....

EDIT: těch dalších informací bylo samozřejmě mnohem víc, jak pravdivých, tak mylných, ale o tom až jindy

ITS

#180 Nový příspěvek od ITS »

Alpinu NÉÉ !!!!
Tři roky jsem ji používal na čtvereček 40x40 m a stačilo. Dostal jsem ji jako "dědictví". Teď už stojí 25 roků v garáži. Je to tak rychlá protiběžka, že ta tráva se tam nedá dostat. Kosy jsou z jednoho kusu- atyp výroba a celé se to každou chvíli rozšroubuje. A utlačit to i na rovině je strašná dřina.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“