Jaky novy lis?
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Jaky novy lis?
Zdravim uvaziji o koupe noveho lisu a rad bych se dozvedel co by kdo doporucoval jakou znacku popripade konkretni lis a jake jsou zkusenosti v praxi a jaky typ vario nebo pevna komora. Traktor mam 99k, lis chci z rezanim a vkladacim rotorem bude lisovat senaz, seno, slamu.
Re: Jaky novy lis?
KUHNA je nejlepsi neprodavanejsi nejjednodusi proste pecka mam VB 2160 ted je jeho nastupce asi VB 2260 dneska sem byl do nej kupovat sit v arbu a ti prodavaj hlavne new hollandy ale meli tam tenhle lis na dvoře jo a hlavne nekupovat v agrozetu nebo agrowestu jednomu klukovi co ho tam koupil nejak dojebali a nevedeli co s tim nejspis to nastavili na hovno
Vypada pekne, kolik vydrzi ty pasa a jaka je jejich cena, trosko mam obavy z pasu kdyz se ti urve tak stojis. Nevis na kolik prijde ten lis? Jak jsi psal o new hollandu tak jsem narazil na lis br6090 a nevypada taky zle.
Tiež by som sa prikláňal ku Kuhn, Kverneland, Lely prípadne niečo podobné. Špička na trhu sú podľa mňa JD a Krone, ale asi nechceš vysoliť za to viac, ako za traktor Inak kúp variabilnú komoru, môžeš si nastaviť veľkosť balíka a stlačí to pekne od stredu. Aj keď zas oprava môže byť často drahšia, ale pri novom lise by toto snáď nemal byť problém.
nevim kolik vydrzi pasy ja tam mam nekonecny a beru to tak ze je nadozivoti a lisuju jen svy takze zadny sracky nelisuju co by me je prerezali me stal 650 a za par let do nej dali vyklapeci dno a byl na 880 ted nwm ale neco okolo te ceny bude ale to byla pocatecni mozna by sel srazit na 800
Kolik delas rocne baliku? 100k ho utahne?
tahal ho jxu 90 koni v pohode na seno ale senaz mozna ja ji nedelam ale s rezanim urco ne, udela cca 200 baliku rocne
Ja budu chtit urcite lis z rezanim a rotorem
Co se divam na lisy z vario komorou tak z nozema a rotorem pozaduji 100 a vic koni tak mam obavy jestli bych to utahnul
Utiahnuť utiahneš, ale pôjdeš s tým veľmi pomaly
Jake jsou vubec vyhody a nevyhody vario a pevne komory?
Re: Lis na kulaté balíky Vicon
Rád bych si pořídil do jara nový (myslím tím nový pro mne, to znamená použitý) lis na kulaté balíky.
Přemýšlím o pásových lisech New Holland BR7060 , Galignani V6 či V9, nebo Class Variant.
Rád bych se zeptal co je lepší mít 6 pásů či 4 širší a z jakých důvodů.
Jinak výbava síť a řezání.
Přemýšlím o pásových lisech New Holland BR7060 , Galignani V6 či V9, nebo Class Variant.
Rád bych se zeptal co je lepší mít 6 pásů či 4 širší a z jakých důvodů.
Jinak výbava síť a řezání.
Z týchto jednoznačne Claas.
Určite lepšie 4 širšie, robí lepšie balíky, aj keď sa nepodarí dať materiálu všade rovnako.
Inak aký máš traktor? Na Varianta s rezaním je minimum takých 100 k, ideál aspoň 115 k.
Určite lepšie 4 širšie, robí lepšie balíky, aj keď sa nepodarí dať materiálu všade rovnako.
Inak aký máš traktor? Na Varianta s rezaním je minimum takých 100 k, ideál aspoň 115 k.
Jen 85, ale traktor se dá přečipovat na cca 120