UNHZ 500
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: UNHZ 500
Diky za radu,ale uz jsem to rozdelal a koupil podle puvodniho.spise ted resim problem,ze po vymene manzet,mi tece furt olej kolem te hridele k ovladaci pace.pritom manzeta je nova a ta hridel rozvadece je taky ok.a taky mi jde strasne rychle otaceni sloupu a hlavne nepresne.otacim sloupem a pustim paku,rameno zastavi a couvne trba o 50cm zpet a stoji na miste.jde to nejak postelovat?
Nemohou ten prosak dělat ty O kroužky co jsou v hřídelce? Manžeta asi obráceně nebude, to by teklo pořád, já to oživuji asi po 5letech, takže jsem zatím jen rozhýbal rozvaděče a uvidíme až to nasadíme zpět, ještě musím vyměnit ložiska v převodovce na náhon a pak bude test jestli vůbec maká. Potřebuji přeházet kompost, ale jak dělám ještě jiný věci okolo, tak nakladač je projekt na delší dobu.
Zadny o krouzky tam nemam.mam jiny rozvadece,nez jsou v katalogu nahradnich dilu. Mam tam jen manzetu u paky a pak manzetu z druhy strany jak je viko s pruzinou. Jsme na tom podobne,nas nakladac stal taky cca 6let,vypustila se voda z nadrze,zavarila trubka hydrauliky podpery a ted akorat pretesnuju ten rozvadec a jednu podperu.loziska nahonu se musi taky vymenit.jinak jsem ho zkousel jen na prazdno a jinde nic netece.uvidime co bude delat pid zatizenim. Spis me zarazi ta rychlost otaceni a to nezastaveni. Taky mi to pri spousteni ramene hazi celym nakladacem,ale to je myslim nevyrovnanym tlakem v okruhu a dela to asi zamek.
Tak jsem prece jen ty o krouzky nasel,musel jsem to kryci vicko nasilim sundat.nekdo to tam narval asi bez premejsleni,tudiz to byla cela pricina teceni rozvadece,kterej se nechtel ani vracet do neutralni polohy. Ted musim poresit to otaceni,je to hrozne rychly a nepresny.jen nevim,jestli je to manzetama,nebo je v haji treba hreben.
Zdravím, akú majú dlžku podpery, dik
Nejsou tam nějaké tlumiče na tu otoč? Fyzicky se teď nepodívám, ale v katalogu jsem něco zahlédl...mám tu v PDF katalog a návod, jestli chceš poslat?Mildis píše:Tak jsem prece jen ty o krouzky nasel,musel jsem to kryci vicko nasilim sundat.nekdo to tam narval asi bez premejsleni,tudiz to byla cela pricina teceni rozvadece,kterej se nechtel ani vracet do neutralni polohy. Ted musim poresit to otaceni,je to hrozne rychly a nepresny.jen nevim,jestli je to manzetama,nebo je v haji treba hreben.
Diky,ale oboje uz mam. Ja jsem myslel,ze ty tlumice jsou jako zbrzdeni pred koncovou polohou,aby jsi neotacel ramenem a plnou parou nenarazil do krajni polohy,ale mozna se mylim.PEST píše:Nejsou tam nějaké tlumiče na tu otoč? Fyzicky se teď nepodívám, ale v katalogu jsem něco zahlédl...mám tu v PDF katalog a návod, jestli chceš poslat?
Asi zkusim pretesnit ty pisty otoce a asi zpomalym prutok z rozvadece do tech pistnic
otoce a uvidim,jak to bude slapat.
Všimli jste si, že podkop na unhz 500 má každý sestavený jinak? Respektive to rameno před lžící má hodně lidí otočené. Nemáte někdo nějaký ofic návod, nebo starou tovární fotku, jak to má vlastě být? Přikláním se k tomu, jak to má na straně 16 nafocené Ondra, jen z toho není patrné, jestli tam má i vytěrák a jestli je zapojený a jak. Převčírem jsem ho přivezl a teď řeším, jak to má vlastně být.
a není to zavzdušněný, nebo vyrelé válce otoče?Mildis píše:Diky za radu,ale uz jsem to rozdelal a koupil podle puvodniho.spise ted resim problem,ze po vymene manzet,mi tece furt olej kolem te hridele k ovladaci pace.pritom manzeta je nova a ta hridel rozvadece je taky ok.a taky mi jde strasne rychle otaceni sloupu a hlavne nepresne.otacim sloupem a pustim paku,rameno zastavi a couvne trba o 50cm zpet a stoji na miste.jde to nejak postelovat?
Nebo někde vůle...
Nic tam není, jen dva písty a hřeben. Zkus to zapojit na jiný rozvaděč..
Nám zas jde naprosto nepřesně otoč. Jako kdyby byla vůle na tom pastorku na sloupu. Normálně musíš pákou pouštět olej proti pohybu abys to zabrzdil a na druhou stranu to samý. Rozvaděč je po repasy. Manžety vyměněný.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Kluci, jaký je prosím cca vnější rozchod podvozku 500 + výška nakladače,když je drapák na oji..potřebuju kvůli dopravě a v manuálu sem údaje nenašel+nemám kde oměřit..díky
-
stanik vyber hrebeň a skus potočit ozubenim na ruke alebo či nemáš zuby očesane ale to by si videl zase. poistne ventily na stranach valcov otoča ti uzatvaraju chodia lahko? ja som mal problém v tom ventyle ostaval zaseknuty jemny šmirgel to napravil. teraz to chodi v pohode.
Ahoj
Ten ventil na konci válců otoče je podle mne brzda aby hřeben dojel do krajní polohy pomaleji.
Ten hřeben budu muset zkontrolovat,nedovedu si představit že by to kolo na sloupku mělo vůli na klínku skoro 45°.
Jen se k tomu musím nějak dostat. Momentálně máme díru barákem od hřebene až do sklepa a v pátek má přijít novej komín.
Ten ventil na konci válců otoče je podle mne brzda aby hřeben dojel do krajní polohy pomaleji.
Ten hřeben budu muset zkontrolovat,nedovedu si představit že by to kolo na sloupku mělo vůli na klínku skoro 45°.
Jen se k tomu musím nějak dostat. Momentálně máme díru barákem od hřebene až do sklepa a v pátek má přijít novej komín.
Dílna je dílna