Rychlerostoucí topol
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Rychlerostoucí topol
Bohužel asi to bude dost tragické - v naší oblasti (pár km od Lea) bylo mínus 5°C a to je opravdu na kvetoucí jabloně a jiné stromy hodně. V sadech používali "mlhotvor", ale prý to moc nepomohlo...
Uvidíme, jestli budou nějaké meruňky a jablka.
Uvidíme, jestli budou nějaké meruňky a jablka.
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
U nás to s mrazem nebylo tak hrozný. Zatím jen -1. meruňky jsem poctivě mlžil a zatím vypadají, že snad vydržely. Kiwi mám o 20m blíž k potoku, to jsem nestříkal a je vidět, že některý lupen šlahl mráz. Na topolech není vidět nic. Loni na nich bylo pěkně vidět jak mrzlo pruhama deset zmrzlejch a vedle nic. Jinak co já bych dal za 15 sežrahejch mám jich v pryč asi 7000. to je pak radosti ze zvířátek.
Tož jak chlapi, už se vám to po mrazech zhojilo, jako u nás? Já teď v pondělí frčím sázet asi už poslední něco přes hektar a zase budeme doufat, že nám letos bude pořádně pršet. Každopádně jaro až na ty mrazy určitě lepší, ne?
Rychle rostoucí dřeviny od A do Z.
Sadba, plantáže na klíč, poradenství...
-
Ahoj, no tak u nás bylo skoro -6°C a šlehlo je to fakt řádně, ale už je to jakž takž dobré.
No a dnes jsem byl okouknout letošní dovýsadbu a místy skoro 10cm, jen na levé části fotky byla louka a začíná se to pěkně zelenat. Jaký postřik bych mohl použít na plošný postřik?
No a dnes jsem byl okouknout letošní dovýsadbu a místy skoro 10cm, jen na levé části fotky byla louka a začíná se to pěkně zelenat. Jaký postřik bych mohl použít na plošný postřik?
Zetor 5611
Fendt F12HL
Bibošuv špalíčkovač v.č.278
Paletizační vidle do 3.bodu, PAJ 1V-sklopka, Nesené brány a smyk,
Fekál 3m3, Fahr KM22
Fendt F12HL
Fekál 3m3, Fahr KM22
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vím, tak na plošný žádný. Plošně prostě nelze topoly stříkat. Jsou moc citlivé na jakoukoliv chemii. Zničit je může i pouhé hnojení... Ale třeba mě Sparge nebo někdo opraví že už mají nějaký způsob...
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Tak u vás pěkný, ale třeba u mě na chalupě kousek od Šumavy pamatuju metr sněhu normálně, ale už pár let tam neni sníh skoro žádnej... Prostě nepadá, a celkově je v zimě mnohem tepleji i tam (700 m.n.m). Tady co bydlím jsme poslední 2 nebo 3 zimy měli sníh tak 2-3 dni a pak slezl, a max. kolem cca 8-10cm. A to tak 2-3x za zimu, jinak úplně bez sněhu. Letos nám to bohatě vynahradily deště, ale sněhu bylo opravdu málo.
Mně úplně vymrzli dvě řady loňský prutů které měli kolem 2-3 metrů, byli po prvním obmýtí a už ani neobrazili u pařezů a 200 stromků je v háji.
-
Zetor 5611
Fendt F12HL
Fekál 3m3, Fahr KM22
Fendt F12HL
Fekál 3m3, Fahr KM22
Přesně tak, jen s tím že ten selektivní postřik na jednoděložní rostliny zničí jen trávy vy smyslu pýr atd. Stromkům neublíží. Na poli nám však valí aj mnoho jiných dvouděložních plevelů. Proto bohužel saháme aj po roundupu, kdy ale zakrýváme stromky, nebo to dělám k tomu uzpůsobenou mašinou.
- maršl
- Kontaktovat uživatele:
jeste sem slysel, ze na pyr zabira Fusilade
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600
JJ na pejřku zabírají všechny selektivní herbicidy na jednoděložní plevele. Je toho více.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Na trávu ale asi nic... Nebo se pletu? Mě z toho pořád vychází že nemá smysl to něčím stříkat, protože neexistuje nic co by zabralo na všechno, takže se stejně ve finále musí používat nějaká technika. A když už se používá technika, je chemie zbytečná...
No na trávu je ten selektivní. Tím já dělám (když tam ta tráva je) třeba jen 30 cm široký pruh včetně stromků. Zbytek pak už roundupem (pač je levnější), pačten vezme jak trávu tak vše ostatní.
Ahoj, známý má na asi 2 000m2 cca 600 topolánků, vloni tam vyhnal 25 slepic, u vrátek a plotu má pruh pěti metrů úplnou holinu, na konci zahrady ještě nemusel sekat, proto jsme se dohodli, že je pustí dírou v plotě taky mezi moje topolánky, mám 2 500m2 a on si vylíhnul dalších 90 kuřat, tak mi to tam pěkně budou udržovat, navíc jsou slepice pod hustýma topolánkama poměrně dobře chráněný před dravcema . Samozřejmě to není řešení na několikahektarové plantáže někde v polích a daleko od domova .
No ale tohle je pecka! To se kupodivu pánové řeší i mezi vědátory... Obecně drůbež je pro půdu velice pozitivní, pač dodává hodně fosforu a příroda pak valí o 106. Taky jsme nad tím přemýšleli, že bysme tam pár set slepic poslali, ale právě ti dravci a ostatní škdoná by nám v plantážích v polích asi dost onen slepičí spolek zdecimovala.