Brambory
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Re: Brambory
Na to opatrně, protože si brambory můžeš popálit. Já dávám všechno preemergentně, 800 l/ha vody a bez plevelu
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Potrebujem radu aje mate skusenosti.
Pozasadeni zemiakov sa previedol postrek kopeckov pripravkom STOMP proti burine.
Momentalne su uz vnate vonku trebalo by oboravat. Uz sa zacina aj objavovat kde tu mala burina.
Suseda tvrdi neoboravat lebo sa porusi vrstva postreku a narastie burina este vecsia.
Tak ze ako nechat to tak aby nerastla burina kedze je to postrekane alebo oborat nech sa pruhrnu kppecky lebo burina narastie aj tak?
Skusenosti prakticke rady?
Pozasadeni zemiakov sa previedol postrek kopeckov pripravkom STOMP proti burine.
Momentalne su uz vnate vonku trebalo by oboravat. Uz sa zacina aj objavovat kde tu mala burina.
Suseda tvrdi neoboravat lebo sa porusi vrstva postreku a narastie burina este vecsia.
Tak ze ako nechat to tak aby nerastla burina kedze je to postrekane alebo oborat nech sa pruhrnu kppecky lebo burina narastie aj tak?
Skusenosti prakticke rady?
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
kolko je tomu čo si striekal?
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Predpokladam ze uz skoro 4 tyzdne res mesiac. Niekedy 18 aprila to bolo +- autobus.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
,tak to kludne mozeš ohrnat,,, postrek je už v pasé,,,,
ine by to bolo týždeň dva,,,,
max 28 dni (ochranna lehota)
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Kde si to vycital?
Edit:
No hej len balenie skoncilo ta tammmmm.
Edit:
No hej len balenie skoncilo ta tammmmm.
Naposledy upravil(a) Atlan dne čtv kvě 25, 2017 9:53 pm, celkem upraveno 1 x.
maš to na každom balení....
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Já dneska prohrnoval naposled, pár brambor už vylezlo, tak jsem pečlivě rukou přihrnul. Zítra hurá se Sencorem Liquid
-
Já ho tam pustil dnes navečer. Tak jsem zvědav.
Zetor 5611
Fendt F12HL
Bibošuv špalíčkovač v.č.278
Paletizační vidle do 3.bodu, PAJ 1V-sklopka, Nesené brány a smyk,
Fekál 3m3, Fahr KM22
Fendt F12HL
Bibošuv špalíčkovač v.č.278
Paletizační vidle do 3.bodu, PAJ 1V-sklopka, Nesené brány a smyk,
Fekál 3m3, Fahr KM22
Stomp ma učinok 90 dni. Ak ohrnie tak poruši ochranny film a a trava začne veselo rasť.DanculSK píše:,tak to kludne mozeš ohrnat,,, postrek je už v pasé,,,,
http://www.floraservis.sk/pics/priloha/ ... atalog.pdf
Pořád mám takové sucho,že neroste plevel ale ani brambory.Mandelinky tím pádem zdechnou hlady.Letos mám rané brambory pět metrů od stoletých stromů,voda se k nim nedostane.Od děcka jsem stejně zvyklý spíš na knedlíky,protože otec prohlašoval že "brambor jsem se za protektorátu přežral",takže na oběd minimálně
Kdyby za války byly taková sucha jako poslední roky,asi by lidi umřeli hlady.Už mi nezbývá než jet na dovolenou,to prší vždycky spolehlivě.
Kdyby za války byly taková sucha jako poslední roky,asi by lidi umřeli hlady.Už mi nezbývá než jet na dovolenou,to prší vždycky spolehlivě.
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám
Brambory jsem zasadil 10.4. - nesadil jsem tak brzo, protože bych byl nedočkavý, ale mám teplejší sklep a brambory mi na jaře rychle klíčí.
Jelikož pak bylo počasí na prd a brambory dlouho nelezly ven, tak jsem ani nepřihrnoval , takže se mi řádky dost zaplevelily. Teď už mám naťě velké 5-15cm, ale co s tím plevelem?
Máte nějaký osvědčený postřik, který neuškodí i bramborám - přihrnovat bych chtěl tak za 10 dní - má smysl vůbec to stříkat?
Díval jsem se třeba na toto https://www.florapack.cz/agro-plevel-v- ... 0wodXu4Iyw
Postřik bych dělal ručně, takže natím bych se vyhýbal a plevel je hlavně mezi řádky.
Jelikož pak bylo počasí na prd a brambory dlouho nelezly ven, tak jsem ani nepřihrnoval , takže se mi řádky dost zaplevelily. Teď už mám naťě velké 5-15cm, ale co s tím plevelem?
Máte nějaký osvědčený postřik, který neuškodí i bramborám - přihrnovat bych chtěl tak za 10 dní - má smysl vůbec to stříkat?
Díval jsem se třeba na toto https://www.florapack.cz/agro-plevel-v- ... 0wodXu4Iyw
Postřik bych dělal ručně, takže natím bych se vyhýbal a plevel je hlavně mezi řádky.
já to stříkám plečkou mezi řádkama, a pak to špricnu motykou mezi rostlinama akorát z toho postřiku bolí záda
postřik se jmenuje motykat
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
xlmen: post postřiků je dost, otázka co seženeš v malým balení po tvoje účely a jaká je skladba plevelů
Agil 100 EC, Basagran, Benta 480 SL, Citation, Digator, Dual Gold 960 EC, Fusilade Forte 150 EC, Garland Forte, Gramin, Mistral, Pantera QT, Pilot, Rincon 25 SG, Sencor Liquid (menší dávka), Targa 10 EC, Titus 25 WG, Tuberon, Troy 480
stačí si vybrat
Agil 100 EC, Basagran, Benta 480 SL, Citation, Digator, Dual Gold 960 EC, Fusilade Forte 150 EC, Garland Forte, Gramin, Mistral, Pantera QT, Pilot, Rincon 25 SG, Sencor Liquid (menší dávka), Targa 10 EC, Titus 25 WG, Tuberon, Troy 480
stačí si vybrat
kenybz píše:já to stříkám plečkou mezi řádkama, a pak to špricnu motykou mezi rostlinama akorát z toho postřiku bolí záda