Vari System
Moderátor: DYK
Re: Vari System
Kenybz: A neopravoval ten kohoutek někdo? Jde rozebrat pro výměnu "O" kroužku který způsobuje že teče nebo neteče. No a pokud ho pak někdo jen sešrouboval zpět, nový kroužek se časem zase uvolnil a už nebránilo vibracím aby ho vytočili. Je třeba ho po složení zase "zaklepnout". Já se ale setkávám spíše s tím, že se ventil provozem spíše zavírá, což ale neznamená, že se nemůže i povolovat. Pak postačí na drážky pověsit kolíček na prádlo a je to. Já ten "O" kroužek mám již volný, jde s tím točit úplně lehce, ale neteče a tak povolím kolíček aby se mi nezastavoval.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
poslušně hlásím, že jsem se dneska stal majitelem PJXP200 v rámci dotace za druhý starý motor, který nepoužívám.
Zatím leží v kufru auta, jsem zvědavý, jak se večer předvede :-)
Co jsem se bavil s prodejcem, tak ohlasy kladné, zatím prý řešili jen nestartování v důsledku přetrženého kablíku bezpečnostního vypínače o větev, jeden zákazník prý dokázal prodřít i kryt startování, jak se zuřivě snažil nastartovat, a u jednoho motoru řešili neprůchodnost víčka palivové nádrže.
Jinak prý bomba.
Zatím leží v kufru auta, jsem zvědavý, jak se večer předvede :-)
Co jsem se bavil s prodejcem, tak ohlasy kladné, zatím prý řešili jen nestartování v důsledku přetrženého kablíku bezpečnostního vypínače o větev, jeden zákazník prý dokázal prodřít i kryt startování, jak se zuřivě snažil nastartovat, a u jednoho motoru řešili neprůchodnost víčka palivové nádrže.
Jinak prý bomba.
dyku znáš to o té kobyle že?
kdybych ho zaklepal tak se to nestane a i ten kolíček by to zachránil no oný bazmeg leží někde v poli tak to neřeším zajdu do nástrojárny pro o-kroužek z vitonu ten by ty sračky v benzínu měl ustát a opravím a zaklepu opravený ventilek a pro sychr dám aj kolíček
kdybych ho zaklepal tak se to nestane a i ten kolíček by to zachránil no oný bazmeg leží někde v poli tak to neřeším zajdu do nástrojárny pro o-kroužek z vitonu ten by ty sračky v benzínu měl ustát a opravím a zaklepu opravený ventilek a pro sychr dám aj kolíček
Třeba na podzim najdeš pár malých ventilků jako úrodu, ale mosíš zalévat!!!! Tam děklají paseku i vibrace a kohout odchází na všech Jikovech. Někdo mění celý kohout, protože ani neví, že to jde rozdělat, jinej "O" kroužky. Ty vibrace zruší i ten kroužek z vitonu si myslím.
Souhlasím Xpčko jede fakt dobře a když ho mohu porovnat s GXVčkem na stejné práci tak XPčko mělo i menší spotřebu.
PESTE jen si udělej výměnu těch dvou matek nahoře na řidítkách jsou na 16ku klíč(budou se ti při ráci povolovat) dej tam na 17ku a se silonem a bude klid
PESTE jen si udělej výměnu těch dvou matek nahoře na řidítkách jsou na 16ku klíč(budou se ti při ráci povolovat) dej tam na 17ku a se silonem a bude klid
Vari XP200
jak funguje x-péčko se starým typem rotační plečky? tecumseh má malé otáčky a jen to kypří ale nerozseká plevel a z toho důvodu stále provozuju jikova jen kvůli plečce
díky za radu matky vyměním
s plečkou v pohodě, nepocituji nějaké zhoršené chování či výrazně nižší otáčky, mám za to že to tu někdo už jednou řešil a že i nově vyráběná plečka má pořád stejný převodový poměr (téma VARI 1988 nebo tak nějak)
s plečkou v pohodě, nepocituji nějaké zhoršené chování či výrazně nižší otáčky, mám za to že to tu někdo už jednou řešil a že i nově vyráběná plečka má pořád stejný převodový poměr (téma VARI 1988 nebo tak nějak)
Jen si myslím - převodovky rotačních pleček nemají různé převody uzpůsobené motoru. Proto bude nutné, mít motor s nastavenýma otáčkama na 3600ot/min. Teda reálně něco kolem 3.5. Šnek, šnekové kolo to je celý převod a je pořád stejný. Zastávám názor, že je dvoutaktní motor pořád vhodnější volba pro plečku odzvláště v původním provedení nožů. Je to "palba" a strojek má větší tendenci k pojezdu. Na tvrdým je to asi jedno. O výkonu zde nemusí být pochyb.
PEST: Přeji hodně spokojených MTH S XPčkem už ho máme přes rok a spokojenost
K plečce... Kdysi jsem to počítal i o tom psal, převodové poměry jsou stejné (co jsem měl možnost si zjistit). Nová plečka je ale lépe uzpůsobena ke čtyřtaktu. Hodně pomohli nože, vyráběl jsem si něco mezi Gutbroďáckejma a Varákejma. Ty původní L nože stály za starou belu. A pak taky to široké kolečko je mnohem lepší. Nejsem si úplně jistej, ale netočí ten Tecumseh míň? Už si to nějak nevybavuju
K plečce... Kdysi jsem to počítal i o tom psal, převodové poměry jsou stejné (co jsem měl možnost si zjistit). Nová plečka je ale lépe uzpůsobena ke čtyřtaktu. Hodně pomohli nože, vyráběl jsem si něco mezi Gutbroďáckejma a Varákejma. Ty původní L nože stály za starou belu. A pak taky to široké kolečko je mnohem lepší. Nejsem si úplně jistej, ale netočí ten Tecumseh míň? Už si to nějak nevybavuju
dneska proběhl zátěžový test rotavátorem, je sice pomalejší než na 2taktu, ale pořád na trojku dělá pěknou práci a síly má na rozdávání i v tvrdým
přestavěl jsem na užší plečku a vyplečkoval jsem mezi řádky česnek a cibuli a jsem nad míru spokojen, otáčky jsou nižší než u 2taktu, ale zase je strašně moc znát 37kg vs 23kg - hmotnost motoru, se starým jsem se věčně s plečkou zahrabával, na úzko byla nestabilní, nadřený jsem byl až moc...
už jsme namotali podle počítadla 3mth, asi bude hodně v zápřahu
plečku bych mohl spočítat máme PP-60 na trávu který má převodovku z nové plečky, ale pokud jsi počítal, je to zbytečné
PS: máte někdo zkušenosti s rotavátorem na T20? pohrávám si smyšlenkou sehnat někde samotnou převodovku a mít zvlášť rotavátor a nápravu ať to nemusím pořád šroubovat, obyč převodovku na rotavátor nechci kvůli absenci zpátečky
přestavěl jsem na užší plečku a vyplečkoval jsem mezi řádky česnek a cibuli a jsem nad míru spokojen, otáčky jsou nižší než u 2taktu, ale zase je strašně moc znát 37kg vs 23kg - hmotnost motoru, se starým jsem se věčně s plečkou zahrabával, na úzko byla nestabilní, nadřený jsem byl až moc...
už jsme namotali podle počítadla 3mth, asi bude hodně v zápřahu
plečku bych mohl spočítat máme PP-60 na trávu který má převodovku z nové plečky, ale pokud jsi počítal, je to zbytečné
PS: máte někdo zkušenosti s rotavátorem na T20? pohrávám si smyšlenkou sehnat někde samotnou převodovku a mít zvlášť rotavátor a nápravu ať to nemusím pořád šroubovat, obyč převodovku na rotavátor nechci kvůli absenci zpátečky
-
T-20 se 4T motorem půjde bez problému, ale spíš bych se podíval po novější T-20/SA, ta má převody pro čtyřtakt a taky už pozměněnej spodek (místo mrazovky pod spodním ložiskem šneku je tam nefalšovaný šroubovaný víko). Proximáku, tohle je tvoje liga :-) Ty sestavu v tomhle provedení máš, tak se koukni vymáčknout :-D
Vždyť to tady píšu už po kolikátý, ale je to marný, je to marný, je to marný... Na předchozí stránce jsem o tom psal Soptíkovi. Tabulku srovnání otáček jsem sem také vložil, kdo chce tak si to najde na YT mám dvě videa (jsou i tady ve vlákně) jedno s prací na 1.st. a druhé na 2.st. Mám T-20/SA. Ta má se čtyřtaktem nejvyšší otáčky ze všech. Pod šnekem je zátka jako u DSK-317, ale to je při rotavátorování zbytečný, zátka není zatížená. Mrkni do té tabulky několik stran zpět a porovnáš si otáčky jaké máš teď s těmi co by jsi měl s T-20. A budeš vědět na čem jsi.
Trochu jiné téma... Jede někdo z Vás do Zvole teď v neděli?
Trochu jiné téma... Jede někdo z Vás do Zvole teď v neděli?
-
co tam bude.
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882
První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882
První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander
Omlouvám se, pro doplnění http://www.vari.cz/o-nas/aktuality-novi ... art:41292/