Oprava vzduchových brzd
Moderátor: Lukashil
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Oprava vzduchových brzd
Dá se někde seřídit brždění přívěsu (vlek 5 t ), aby mi nebrzdil do smyku ? Pokud je naložený, tak je to vpohodě, ale když potřebuji zastavit s prázdným vlekem je to nepříjemné škubnutí a čáry zamnou ! Regulátor tlaku mám přestavený na PRÁZDNÝ.
to rozvrtas a pak težkej nezabrzdiš, mas na vleku regulator prazdny +1/2 + plny? jinak to nech,není to sranda na tak starym stroji poradit serizení ,muzes tospis rozvrtat a pak je k maleru kousek
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
Brzdic z traktora som dal repasovaný a zas nič a potom mi trklo že som mal na sustave namontovany ventil ktorý mal len jeden smer vzduchu a tak som ho vytiahol a už to brzdí kurnik to by ma nenapadlo lebo ZDT NS3 mi brzdil aj s tým ...
Zetor 6748
Chtěl bych ještě nakousnout to téma seřízení brzd na vleku vůči traktoru, je nějaký rozumný způsob jak to seřídit? Mám problém s tím že vlek brzdí naplno dříve než brzdy u traktoru začnou vůbec reagovat(což je u lehkého vleku i přesto že má regulátor plný-1/2-prázdný docela problém) dobrzdit normálně do křižovatky která je s kopce -> nemožné Pokud by byl někdo ochotný napsat návod jak toto aspoň zmírnit byl bych mu vděčný. Jedná se o Zetor 4011.
Ak mas navod na pouzitie traktora tak t tam najdes. Ak ho nemas tak sa da stiahnut prirucka s netu. Napr. http://www.agportal.cz/cz/nd.html?cat=Z
Prosím nenavedl by ste mě aspoň na kapitolu ve které to hledat? Příručku jsem pročítal ještě před tímto dotazem ale seřízení vzduchových brzd ke kapalinovým jsem nenašel.
Konkretne na 4011 to presne neni popisane ale u novsich rád je to popisane. Ak ti vlek brzdi prilis skoro, tak tiahlo od pedala po ovladaci ventil mierne roztiahni (rozsrobuj).