OBECNÁ DISKUSE
Moderátor: Lukashil
Re: OBECNÁ DISKUSE
Už jsem ho koupil - po víkendu dám vědět jak to tam pasovalo
ZETOR 15, ZETOR 4011, CUB CADET 1641, HONDA 4514, DEZA 5000, PAJ
Mohl bych poprosit někoho kdo má závaží do předních kol na 4011 o okotovanou fotku nebo už někde něco je k dispozici . Chtěl bych si nechat udělat výpalky.
všechny moje fotky zde ;)
https://www.rajce.net/a15087402
https://www.rajce.net/a15087402
-
stačí udělat armaturu a vybetonovat vyplň do kol dělal jsem na ruzné traktory zavaží z betonu.Pak je ještě jedna jednoducha varianta naplnit kola vodou to funguje neskutečně dobře,ale nemrznoucí směsí.
Zdar,Zetoraci je okrem ten velkej spruziny v uzavierke nejaka dalsia, co by mala byt na uzavierke jedna sa o zetor 4011,dakujem vopred
Zetor 25 K
Zetor 25 K
liaz MTS 24
Zetor 25 K
liaz MTS 24
Gufero tam pasuje výborně
-
Ok som rad že gufero tam sadlo pekne ako mne,
a pre: jarda avsop: no s tým závažím by som bol opatrný- ak vybetonuješ presne podla originalu predného kolesa , tak veľmi s tým nepomôžeš lebo beton od ocele/liatiny je o cca 4x ľahší takže ak má originál závažie 38-40kg tak z betonu z armaturou to bude mať okolo 10-12kg na koleso, to je málo.Ak dáš do predných kolies vodu čo už zaťažíš viac ako beton ale bude strašne trpieť- to aj tak chúlostivé,nepodarené riadenie a skoro sa ti spraví vôľa,lebo bude hmotnosť vody na veľkej páke od náboja a skôr tými kmitami vybiješ riadenie . Najlepšie je mať originál alebo podla toho vyrobiť. Preto do 4011 davali zavažie ktore bolo montovane štandardne pre bežný provoz, ale na 3011 čo už bolo montované z vonku disku na šroby kolesa,tie už sa mohli podľa príručky požívať len pri orbe a ťažších zemných prácach, lebo už na náboj to závažie robilo dosť veľkú páku ak bolo zvonka. Už aj na 4011 je to cítiť že tam je ale neje to nič strašné čo sa týka riadenia ale hlavne že pomože doťažiť predok. Takže odporúčam zohnať origo alebo vyrobiť z výpalkoch.
a pre: jarda avsop: no s tým závažím by som bol opatrný- ak vybetonuješ presne podla originalu predného kolesa , tak veľmi s tým nepomôžeš lebo beton od ocele/liatiny je o cca 4x ľahší takže ak má originál závažie 38-40kg tak z betonu z armaturou to bude mať okolo 10-12kg na koleso, to je málo.Ak dáš do predných kolies vodu čo už zaťažíš viac ako beton ale bude strašne trpieť- to aj tak chúlostivé,nepodarené riadenie a skoro sa ti spraví vôľa,lebo bude hmotnosť vody na veľkej páke od náboja a skôr tými kmitami vybiješ riadenie . Najlepšie je mať originál alebo podla toho vyrobiť. Preto do 4011 davali zavažie ktore bolo montovane štandardne pre bežný provoz, ale na 3011 čo už bolo montované z vonku disku na šroby kolesa,tie už sa mohli podľa príručky požívať len pri orbe a ťažších zemných prácach, lebo už na náboj to závažie robilo dosť veľkú páku ak bolo zvonka. Už aj na 4011 je to cítiť že tam je ale neje to nič strašné čo sa týka riadenia ale hlavne že pomože doťažiť predok. Takže odporúčam zohnať origo alebo vyrobiť z výpalkoch.
kdosi to nabízí na internetu, cena ale neuvedenapetrbriza píše:Mohl bych poprosit někoho kdo má závaží do předních kol na 4011 o okotovanou fotku nebo už někde něco je k dispozici . Chtěl bych si nechat udělat výpalky.
https://stroje.bazos.cz/inzerat/7243023 ... ch-kol.php
Nebudu kvůli tomu zakládat nové fórum - tak sem dávám k dobru foto mojí Z4011 v té nejšílenější kombinaci kulatého čumáku s velkou Z69-tkovou kabinou "po opravě stětkou" (mam jí na prácii, tak se mi s ní nechtělo moc babrat)
http://zetor15.rajce.idnes.cz/DEZA_5000/#P1320409.jpg
http://zetor15.rajce.idnes.cz/DEZA_5000/#P1320409.jpg
Vždyť je pěkná Pokud je na práci a ne na veteránský přehlídky tak je naprosto jedno jakou tam máš kabinu.
Tahle je alespoň trochu uzavřená.
Tahle je alespoň trochu uzavřená.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Kabina je super - je v ni spousta mista. Vícko na tankování mám venku před čelním sklem. Spolujezdec sedí pohodlně na sedačce vedle řidiče (popř. se tam vejdou dalších čtyři pomocníci) a do zadních kastlíků v blatníkách se vejde spousta harampádí. Za ty roky jsem si na to již zvyknul, ale je to poměrne nezvyklá kombinace. Takto ta Z40 však vyjela z poslení GO pro podnik, kde děda pracoval. Ovšem podobné provedení jsem již několikrát viděl na vlastní oči nebo i v inzerátech po celé ČR. Já jsem nyní musel udělat kompletně motor, brzdy, přetěsnil převodovku, natáhl novou elektriku, dal do kupy vzduchové brzdy pro moji novou káru a trochu sjednotil lak. Ještě by to chtělo udělat přední nápravu, ale již jsem na to neměl čas ani chuť.
Ahoj...tak dnes som bol na skúšobnej jazde s naším Z-4611 a všimol som si, že motor sa dosť zahrieva vonku bolo dosť teplo.
Chladič bol nový, tam problém nebude Ale ten termostat ma štve (spodná hadica chladiča bola len vlažná)
Termostat som dakedy dávno menil, ale asi nezatvára malý okruh...
A teraz otázka: dá sa ešte kúpiť dobrý termostat do toho original hliníkového "hniezda" čo bolo na Z-4011, 4611 alebo mám kúpiť celé hniezdo aj s termostatom nové? Aké s tým máte skúsenosti? Za každú reakciu budem vďačný... prikladám foto kapilárového teplomeru, takto sa motor bez záťaže zahrial:
Chladič bol nový, tam problém nebude Ale ten termostat ma štve (spodná hadica chladiča bola len vlažná)
Termostat som dakedy dávno menil, ale asi nezatvára malý okruh...
A teraz otázka: dá sa ešte kúpiť dobrý termostat do toho original hliníkového "hniezda" čo bolo na Z-4011, 4611 alebo mám kúpiť celé hniezdo aj s termostatom nové? Aké s tým máte skúsenosti? Za každú reakciu budem vďačný... prikladám foto kapilárového teplomeru, takto sa motor bez záťaže zahrial:
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
No... raději se nezávisle přesvědč, že to co ti ukazuje teploměr je pravda. Na mojí Octavii z roku 1960, která má taky kapilárový teploměr jsem namontoval zcela nový teploměr, který jsem vyndal ze zalepené krabičky a ukazuje mi o cca. 15°C více než je skutečnost....
- malotraktorpetr
jj je to pradva nejlepsi je jak je zahraty zkusit zmerit nejak jinak dnes jsou ty ukazatele teploty zkusit si to pucit a zmerit teplotu chladice a bloku zdaly se to hreje a nebo teplota ja dobra a teplomer patne ukazuje
Tak dnes prebehla skúška kapilárneho teplomeru, ktorý mám zabudovaný v palubovke majora. Čidlo teplomeru som vymontoval z vodného potrubia, dal som ho do hrnčeka a zalial vriacou vodou z rýchlovarnej kanvice. Podľa mňa ten teplomer ukazuje trošku viac ako je skutočná teplota, viď foto:
To aj tak nič nemení natom, že sa tá teplota pri jazde štverá dosť hore. Dobrý kapilárový teplomer už doma nemám, tie čo mám, nemerajú dobre, prípadne nemerajú vôbec .
Čo ma však potešilo, hniezdo termostatu som už dakedy dávno vymenil za novšie (nemám tam to staré zo Z-4011, mám tam to novšie z rady 7011 a podobne) ktoré už má zabudované elektrické čidlo na teplomer. Takže v budúcnosti môžem použiť aj elektrický teplomer a mal by mi tam pasovať aj termostat WAHLER https://termostaty.heureka.cz/wahler-te ... _78-zetor/
Len neviem, či som o tomto nemal písať vo vlákne termostat, bohužiaľ som ho objavil neskoro http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =termostat
To aj tak nič nemení natom, že sa tá teplota pri jazde štverá dosť hore. Dobrý kapilárový teplomer už doma nemám, tie čo mám, nemerajú dobre, prípadne nemerajú vôbec .
Čo ma však potešilo, hniezdo termostatu som už dakedy dávno vymenil za novšie (nemám tam to staré zo Z-4011, mám tam to novšie z rady 7011 a podobne) ktoré už má zabudované elektrické čidlo na teplomer. Takže v budúcnosti môžem použiť aj elektrický teplomer a mal by mi tam pasovať aj termostat WAHLER https://termostaty.heureka.cz/wahler-te ... _78-zetor/
Len neviem, či som o tomto nemal písať vo vlákne termostat, bohužiaľ som ho objavil neskoro http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =termostat
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
Ahoj, poradí niekto? Kamarát chce na kontrolu mazania motora pripojiť "budík" aj kontrolku. Niekde tu na fóre som videl diely, ktoré treba kúpiť aby to bolo možné tak zapojiť. Ale nikde to nemôžem nájsť . Jedná sa o Z-3011.