Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
DYK

Re: Vari System

#2491 Nový příspěvek od DYK »

3100 otáček je hodnota, se kterou motory opouští výrobu. (podle typu samozřejmě) Pak existuje hodnota, kterou udává výrobce a která značí maximální možné otáčky motoru, bez toho, aby u něho docházeno k "nadměrnému opotřebení", tedy byla zaručena deklarovaná motohodinová výdrž. Laborovat a kalkulovat zde s otáčkama 2700 a odrážet se od 2500 otáček ne nesmysl. Jak obsluha ví, že je tam zrovna 2700? Podle ucha? No, tak to je borec!!! Sto otáček nikdo nepozná a možná i větší rozdíl. Ne tak necvičený ucho. I ta spojka má svoji toleranci sepnutí. Nastavení na třeba 3600? No nejsem zkušený a vyškolený mechanik už vůbec ne, ale nastavení max. otáček mi nečiní problém, jen k tomu prostě používám, jako učeň, otáčkoměr. Motor je nejen zahřátý, ale i prohřátý a chvilku to zabere, no. Zapomeňte na něco "mezi"! Buď "plný" plyn, tedy otáčky nechte na regulátoru, nebo nic. Daleko lepší je, si zjistit, kolik vůbec ten který váš motor doopravdy točí, dyť to skoro nikdo vlastně ani neví a na ucho bych nespoléhal.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

LukasPF

#2492 Nový příspěvek od LukasPF »

8) vďaka za rady takže zistím si otáčky vyvodoveho hriadeľa pri max. ot. motora a následne podľa toho prepočítam veľkosť remenice na výveve. Ako som sa ohľadom otáčok chcel spoľahnúť na ten vari otáčkomer nie na ucho ani na intuíciu :tyty:. Ale ak to má byť takto nepresné tak sa mi neoplatí babrať sa s tým. A ešte ohľadom max ot. bol som na tom že z továrne vychádzajú motory nastavené na 3600 ot/min nie 3100 ot/min. Tak zasa nová informácia. Vďaka za rady...

DYK

#2493 Nový příspěvek od DYK »

Nikdy výrobci nenastavují motory na max. Nastaví je aby motor mohli otestovat a doseřídit, zabalit a vyexpedovat. Každý, kdo motory nakupuje si je "dotáhne" na potřebné otáčky v povolených mezích. Ani ten otáčkoměr od Vari neukazuje jako hodinky hodiny. Na dispeji se pořád určitá hodnota otáček mění. Je to logické a vychází to z principu použitého měření. Nejpřesnější měření je s "převodem" na rafiku a s jistým způsobem kompenzace a tlumení odchylek snímaných na klikovém hřídeli. Ovšem toto je otáčkoměr za cenu motoru.

LukasPF

#2494 Nový příspěvek od LukasPF »

Včera pribudlo nové počítadlo mth/otáčkomer voľnobežné otáčky ukazuje v rozpätí 1450-1550 a max 3480-3600 podľa mňa celkom uspokojivý výsledok vzhľadom k použitému spôsobu snímania. No kupoval som ho hlavne kvôli počítadlu mth aby som nemusel zapisovať počty nabehanych hodín takto to mam pekne na displeji a relatívne presne zaznamenané. Veľkým sklamaním pre mňa je to že batérie sú podľa návodu nevymenitelne čiže s mŕtvymi batériami je mŕtve aj počítadlo :'( nechápem prečo je to tak. Lacná záležitosť to nie je a prečo mám zakaždým kupovať nové počítadlo je mimo moje chápanie. Som zvedavý na výdrž batérie či vydrží toľko ako motor. No prejdime ďalej v stredu mi pán Krátky poslal spomínaný vývod z DSK 316, domov pribudli ďalšie veci potrebné na stavbu "samohybneho poľneho dojacieho zariadenia" ďalej už len SPDZ-200 8) dalo by sa povedať že už mám 90% vecí potrebných k stavbe ak všetko dopadne dobre tak budúci týždeň by som mohol mať väčšinu vecí a pomaly začať so stavbou. No uvidíme ako sa to vyvinie.

DYK

#2495 Nový příspěvek od DYK »

Proč to dojení má číslo 200? Není to moc?

LukasPF

#2496 Nový příspěvek od LukasPF »

Výkon vývevy je 200 l/min. Tak preto SPDZ-200 :friends:

DYK

#2497 Nový příspěvek od DYK »

Pak to nemá chybu 8)

LukasPF

#2498 Nový příspěvek od LukasPF »

Som rád že sa ti názov páči, tá skratka je univerzálna pre slovenčinu aj češtinu. Nakoľko považujem Čechov za bratov :friends:.

DYK

#2499 Nový příspěvek od DYK »

Hm, ale já su Moravák!!

LukasPF

#2500 Nový příspěvek od LukasPF »

Neboj sa aj Moravaci sú bratia... :)

modráček

#2501 Nový příspěvek od modráček »

Vlastně už od 15 let jsem byl obklopen různými stroji .Nebudu se míchat do debaty o výpočtu řemenice na vývěvu pro polní dojení.Krávy nemám a nikdy je mít nebudu .Kdybych to potřeboval tak určitě centrálu a ten půl až jeden KW bych vyrobil pro elektromotor právě s ní.Co se týče počítače MTH,tak ten mě nechával klidným celý život .Nikdy to nikdo neevidoval .Najel jsem km= údržba A-B-C,u jiné firmy vyjel jsem např.5 tis litrů nafty údržba a olej ven. U jiné firmy vzorek oleje -změřit bod vzplanutí a vzkaz-Na olej jezdi ještě dál.Pakárna .Pak přišly stroje ze západu a ty měly počítače mth,kdy už mth nebyla např.2666ot/min. po dobu 1hod=1mth,ale - 1mth=1hodina volnoběhu. To znamená v praxi ,že jeden makal a měl měnit olej ve 250mth a ten co si jen v zimě topil na volnoběh mohl měnit po 500mth a nic se vlastně nestalo..A když se podle toho ještě měla počítat spotřeba nafty,tak ten co makal byl na kriminal a ten co si topil (měl dobrou práci ) dostal diplom za produktivitu práce.Tím chci sdělit ,že určitě jsou různé limity ,po kterých se dá vylít olej z motoru.Ať je to spotřebované palivo,hodiny práce přepočtené na dny a měsíce,litry mléka :) když už nejhůř tak preventivně ,každou druhou středu v měsíci. :) No jen takové odlehčení do začátku týdne.Já jsem se alespoň dozvěděl,že kravka potřebuje jiné pulzy při dojení než koza nebo ovce.Vlastně každá jiné.

mraveneček

#2502 Nový příspěvek od mraveneček »

Ahoj. Sazeč, o kterém bude řeč, je ASB 893 nesouc na štítku Mepol a r.v. 1994 + diskuze

http://moje.vari.cz/41286-kdo-nesazi-neni-cech/ :)
Družstva. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69747
Kováři. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =9&t=69882

První PC- Pc 80 286 Ram úchvatných 1 mega Cpu 6 Mhz, disk 20 mega mechanika 5.25 -1.2 mg
OS Norton Commander

Soptik101

#2503 Nový příspěvek od Soptik101 »

Zdarec pánové .
Jakou převodovku používáte 4T a k tomu rotavátor -T317,T20 nebo AKY.S kterou se Vám dělá nejlépe a na jaký stupeň.
Vari XP200

kenybz

#2504 Nový příspěvek od kenybz »

hoši taky se vám rozpadává palivový ventilek na jikovu já jsem ho posledně ztratil někde v poli vyšrouboval se ten zmetek tak jsem tam dal ten starý a ten pro změnu chčije jak necky a tím pádem se nedostává moc benzínu do karbecu a motor po čase chcípne a když v jednom řádku erteplí člověk startuje 2x-3x no moje nervy vyfluslý jsem byl jak sviňa a těch nadávek :vztek:
nejradši bych tam dal nějaký kuláč a hotovo ...hadičky si přizpůsobím no moje nervy
jedná se o tento ventilek ...díky vibracím motoru se šroubek co uzavírá ventil vyšroubuje a časem i vypadne
https://www.zahradales.cz/product/paliv ... houtu/2102

Proximák

#2505 Nový příspěvek od Proximák »

Soptík101: Dříve jsem měl pod 4T BSU-022 ale nebylo to ono. Jen se to tak převalovalo a hlavně... nedal se na ni použít studený motor. Nedá se vyřadit a tedy studený motor nastartovat. Ohřátý mi chytá na volnoběh jak Honda tak XP. Pořídil jsem T-20/SA a jsem nad míru spokojen. Kvalty se hodí, i zpátečka je dobrá věc. Točky má nejvyšší jaké může 4T převodovka mít, však se mrkni tady ve vlákně na videa. Používám jak 1 tak 2, záleží podle stavu půdy. Prvně to přejedu na jedničku, a pak následně do kříže na dvojku. A na proorávání je taky fajn, není tak vysoká jako DSK-317 a tedy není stroj tolik vratký :)
Naposledy upravil(a) Proximák dne úte kvě 23, 2017 12:40 pm, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“